Selecteer een pagina

In 2014, schreef de Oekraïense Luba Protsiva, tegenwoordig woonachtig in Georgië, zich in voor een International Action Learning MBA bij Business School Nederland (BSN). Na drie mooie, betekenisvolle maar soms ook lange jaren kreeg ze afgelopen weekeinde in Den Haag haar bul.

BSN Alumna Luba Protsiva MBAProtsiva, gehuld in traditionele regalia was vorig weekeinde één van de 188 BSN-studenten die in Scheveningen hun bul in ontvangst namen. Het was een dag om nooit te vergeten, zegt ze. “Ik vond het zo spannend om naar Nederland te komen voor Graduation Day,” vertelt Protsiva, werkzaam bij de humanitaire organisatie World Vision. “Het behalen van mijn bul betekent dat ik mezelf nu officieel een vakkundige, gekwalificeerde business professional mag noemen.”

Uitstekende organisatie
Net als haar andere studiegenoten waagde Protsiva zich de afgelopen drie jaar aan een MBA om haar carrièrekansen te vergroten, met name op het gebied van management en het oplossen van organisatorische problemen bij haar werkgever. Uiteindelijke koos ze voor BSN omdat het curriculum en de studiemethode aansloten bij haar werkschema.
“Daarnaast staat de school internationaal bekend als een uitstekende business-school waar verschillende managers uit Europa en de rest van de wereld hebben gestudeerd,” gaat Protsiva verder. “Zo staan de programma’s van BSN staan goed bekend onder internationale werkgevers.”

Leren in de praktijk
Dat de afgelopen jaren de moeite waard waren, zowel vanuit een academisch en persoonlijk oogpunt, is een feit. “Dankzij mijn studies heb ik mijn kennis over de internationale zakenwereld verder uit kunnen diepen en zijn mijn managementvaardigheden sterk verbeterd,” vertelt Protsiva.
Dan is er de Action Learning-methode. “Deze leermethode is perfect voor iedereen die zich professioneel verder wil blijven ontwikkelen, onder meer omdat je hiermee problemen beter en op een efficiënte manier leert op te lossen,” zegt Protsiva. “In de competitieve zakenwereld is dit cruciaal. De praktische kant van de BSN-programma’s helpt je om de theorie beter en makkelijker eigen te maken doordat je het geleerde meteen in de praktijk moet brengen.”

Je krijgt het niet cadeau
Last but not least: haar MBA-studie heeft ook wonderen verricht betreffende de omvang van haar professionele netwerk. “Ik heb veel internationale contacten opgedaan dankzij BSN,” zegt Protsiva. “Het was wat dat betreft een ware eer én een privilege om BSN-student te mogen zijn. Het was een geweldige studietijd.”
Al met al was haar studie een ongelofelijke ervaring. Dat wil niet zeggen dat het altijd gemakkelijk was. “De vaardigheden die je opdoet, krijgt je niet cadeau en vragen veel van je,” vertelt ze. “Toekomstige BSN-studenten moeten zich voorbereiden op een aantal redelijk zware jaren. Loop de kantjes er niet van af, en gebruik je nieuwe kennis om problemen binnen jouw organisatie op te lossen, ook tijdens je studie.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Sandra Blankenstein via sblankenstein@bsn.eu / 0344-579046 of Merel van der Ham via merel@bsn.eu / 0344-579044.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This