Selecteer een pagina

Wencke Eijkelkamp uit Zutphen kan haar geluk niet op. Niet alleen is heeft ze na drie jaar studie haar felbegeerde MBA-bul, ze is ook nog eens Cum Laude afgestudeerd. Dat zijn, al met al, twee goede redenen voor een feestje!

BSN Alumna Wencke Eijkelkamp MBAToen haar toenmalige werkgever haar destijds vroeg of het doen van een MBA haar niet wat leek, was de knoop snel doorgehakt. “Ik vond dat ik die kans niet kon laten schieten. Zo’n studie is immers hartstikke mooi voor de toekomst,” vertelt Eijkelkamp. “Natuurlijk was het spannend. Ik weet nog hoe ik met mijn drie maanden oude dochtertje bij de brievenbus stond en mezelf afvroeg waar ik aan begon.”

Praktijkgericht en persoonlijke aandacht
Uiteindelijk koos ze voor een Action Learning MBA bij Business School Nederland (BSN), onder meer dankzij de praktische toepasbaarheid van dat programma. “Het is een praktijkgerichte studie en dat sprak mij erg aan,” vertelt Wencke, die zelf een Hbo-opleiding heeft gevolgd, voeding en diëtetiek, en de wetenschappelijk studie gezondheidswetenschappen erachter aan.“Natuurlijk kun je veel uit boeken leren, maar dat kan thuis ook als je weet waar je moet zoeken. Tijdens mijn MBA-studie lag de nadruk vooral op de Action Learning-methode, dus wat je met je geleerde kennis in de praktijk kunt doen en op welke manier. Het programma stelt je daarnaast in staat om samen met anderen problemen uit te diepen en te analyseren om zo tot oplossingen te komen.”

Bed & Breakfast opzetten in Zimbabwe
Ook de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht bij BSN speelde een rol in haar keuze. “Ik heb ook gekeken naar het universiteitsaanbod van MBA’s maar BSN sprak mij het meest aan . Het is geen organisatie waar je één van de vele studenten bent. Mensen hier kennen elkaar en dat leek me erg prettig. Aan deze verwachting is zonder meer voldaan!”
Afgezien van het studietraject waren de subset-bijeenkomsten van onschatbare waarde, vertelt Wencke. “Daarnaast hebben we als subset ook veel lol gehad. Ook hebben we een Bed & Breakfast in Zimbabwe opgezet, deels vanuit Nederland en deels vanuit Zimbabwe. Deze B&B draait nu als een trein. Dat is heel gaaf.”

Kers op de studie-taart
Aan alles komt een eind, dus ook aan een MBA-studie. In augustus dit jaar was het dan ook zover: de verdediging van haar dissertatie. “Mijn Viva Voce was heel gaaf. Het hoge ceremoniële gehalte was erg tof en de opzet ervan super spannend,” vertelt Wencke.
Uiteindelijk kreeg ze een 8,2 voor haar dissertatie, voldoende om Cum Laude af te studeren. “Ik had het niet verwacht maar wel gehoopt. Ik stond op een gemiddelde van 7,95 en had een 8,2 nodig voor mijn dissertatie. Uiteindelijk kreeg ik dat ook! Cum Laude afstuderen was toch wel de kers op de taart.”

Energie en kracht
Hoewel ze met plezier terugkijkt op de afgelopen drie jaar, is ze blij dat ze klaar is. “Ik heb nooit getwijfeld of ik deze MBA wel of niet zou doen, maar het was soms best pittig. Met een zware baan en een gezin met jonge kinderen was het continue schipperen. Maar als je iets leuk vind, en je heb een leuke subset, dan zie je direct resultaten in de praktijk. Daarvan krijg je de energie en kracht.”
Waar kijkt Wencke het meeste naar uit, nu ze klaar is? “Ik zie uit naar de leuke dingen die er op mijn pad gaan komen. Met zo’n bul heb je toch meer kans op interessante banen. Met een MBA ligt de wereld veel meer voor je open.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Sandra Blankenstein via sblankenstein@bsn.eu / 0344-579046 of Merel van der Ham via merel@bsn.eu / 0344-579044.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This