Selecteer een pagina

Op maandag 7 mei 2018 verdedigde Hans Onnink, Financieel Controller, zijn dissertation. We vroegen hem hoe hij terugkijkt op zijn MBA-studie: “De MBA heeft mij als mens verder gebracht. Het mooie van de Action Learning aanpak is dat je op vele gebieden mee kunt komen zonder direct materiedeskundig te zijn. Door het volgen van een MBA verleg je je eigen grenzen. Ik vergelijk het graag met een 80 km wandeltocht. Ook deze mocht ik aan het eind van mijn MBA succesvol uitlopen.”

BSN Alumnus Hans Onnink MBA

1. Vertel in één zin wie je bent en wat je grootste uitdaging in life is:
“Ik ben Hans Onnink. Dagelijks werkzaam als accountant in business. Mijn belangrijkste uitdaging is mijn omgeving meenemen in de dingen die ik doe.”

2. Wat was je belangrijkste drijfveer om aan de Action Learning MBA te beginnen en behalve ‘voors’, waren er ook ‘tegens’ bij je besluit om de MBA te doen?
“Ik zag mijn vakgebied Finance onder druk van ICT ontwikkelen. Daarbij heb ik mij de vraag gesteld welke vaardigheden ik zou moeten ontwikkelen om in de toekomst van waarde te blijven. Daarbij werd ik getriggerd door een MBA speciaal voor Accountants. De tijdsinvestering en de druk op je directe sociale omgeving zijn de belangrijkste tegens. Deze wegen alleen niet op tegen de ontwikkeling die ik als persoon heb doorgemaakt. En gedurende de reis ontdek jezelf de mogelijkheden om privé in balans te houden.”

3. Waarom koos je voor BSN en hebben wij waargemaakt hetgeen we je vooraf beloofd hebben?
“Ik heb na een gesprek met de studieadviseur gekozen voor BSN omdat het leren spreken van elkaars taal een belangrijk onderdeel van de MBA leeraanpak is. Dat daarbij de MBA volledig Nederlandstalig is gaf de doorslag. BSN heeft beloofd dat ik beter aansluiting zou krijgen met de omgeving waarin ik mijn werk doe. Dit is 200% geslaagd!”

4. Hoe kijk je terug op de MBA?
“Met plezier en inspiratie kwam ik terug uit de tweedaagse courses. De MBA heeft mij als mens verder gebracht. Het mooie van de Action Learning aanpak is dat je op vele gebieden mee kunt komen zonder direct materiedeskundig te zijn. Door het volgen van een MBA verleg je je eigen grenzen. Ik vergelijk het graag met een 80 km Wandeltocht. Ook deze mocht ik aan het eind van mijn MBA succesvol uitlopen.”

5. Op welke wijze heeft jouw organisatie c.q. opdrachtgever bijgedragen aan, of profijt gehad van het volgen van je MBA en is dit in geld uit te drukken?
“Binnen mijn organisatie is het thema ‘Duurzame Inzetbaarheid van Medewerkers’ op de kaart gekomen. Dit heeft de ogen van de organisaties leiding geopend en zal op termijn leiden tot behoud van vakkennis en verbreding van vaardigheden onder de medewerkers. Zelf ben ik staat geweest om mijn team te coachen naar meer zelfstandigheid. Nu ik onlangs een verandering van werkkring heb gemaakt zie ik pas echt hoe verhelderend de Action Learning aanpak is in het vinden van je weg in een nieuwe organisatie. Voor een Accountant in Business is het erg verleidelijk om in geld de meerwaarde van een MBA uit te drukken. Soms is het goed deze verleiding te weerstaan en gewoon te ervaren wat er met je gebeurt als je oprecht meer uit jezelf en je omgeving wilt halen.”

6. Anything else?
“Blijf ook tijdens de MBA-studie genieten van de dingen van het leven! De wereld veranderd snel onder invloed van mens en technologie. Het zou goed zijn als wij MBA-er onze omgeving blijven stimuleren om in te spelen op deze verandering. En realiseer dat bij tegenwind het makkelijker is om te stijgen naar grote hoogte.”

Bekijk het LinkedIn-profiel van Hans Onnink

Lees meer over de Action Learning MBA

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham of Sandra Blankenstein via 0344-579044/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This