Selecteer een pagina

Zijn subset, dat was hét hoogtepunt van zijn studie, met name het feit dat iedereen uit een andere branche kwam. Dat multi-sectorale is wat hem betreft ook hetgeen wat Business School Nederland (BSN) onderscheidt van andere MBA-aanbieders, vertelt de kersverse graduate Jan-Pieter Veldman.

BSN alumnus Jan-PieterVeldman MBA“Mijn subset bestond uit zeven studenten, elk werkzaam in een andere sector. We hadden iemand uit de bouw, een manager van de huisartsenopleiding, een directeur van een risicoverzekeraar, een IT’er en iemand uit het Human Resource-wereldje,” zegt Jan-Pieter, van huis uit verpleegkundige. Tegenwoordig werkt hij als hoofd beleid en medisch advies GGZ bij zorgverzekeraar Menzis. Hier heeft hij de leiding over acht mensen.

Pas op de plaats maken
Dat hij koos voor een Executive Action Learning MBA bij BSN had vooral te maken met het feit dat hij ook graag eens buiten de gezondheidszorg wilde kijken. “De opleidingen van BSN zijn namelijk niet branche-specifiek. Dit gegeven én de nadruk op de Action Learning-leermethode, leek me erg prettig.”
Naast nieuwe vaardigheden heeft het traject Veldmans bestaande skills verder uitgediept en verstevigd.
“Ik ben van huis uit verpleegkundige, en verpleegkundigen zijn doeners die meteen met problemen aan de slag gaan. Tijdens mijn studie heb ik geleerd om eens een pas op de plaats te maken, beter te kijken naar het probleem, wiens probleem het is, en wat is het probleem achter het probleem kan zijn,” zegt hij. “Deze analyse levert duurzame oplossingen op.”

Ik ben een stuk sterker geworden
Het bovenstaande heeft wat dat wonderen gedaan voor zijn zelfvertrouwen. “Door mijn studie kan ik dingen die ik al kon, veel beter. Ook durf ik dat durf beter te laten zien. Ik ben een stuk sterker geworden.”
Ook zijn politieke vaardigheden zijn sterk verbeterd, zegt hij. “Ik sta tijdens mijn werk veel in contact met ministeries en grote bedrijven. Ik realiseer me dat ik me eigenlijk best aardig in het politieke veld kan bedruipen. Dat is zeker leuk!”

Hou je opdrachten goed bij
Hoewel hij met een glimlach terugkijkt op de afgelopen drie jaar, inclusief zijn subset, Viva Voce en Graduation Day, was het soms best pittig. Dat is iets waar toekomstige BSN-studenten zonder meer rekening mee moeten houden. “Je moet er thuis goed over communiceren en duidelijke afspraken maken. Op je werk is het belangrijk dat je laat zien waar je mee bezig bent zodat je steun krijgt,” vertelt Veldman. “Daarnaast is het essentieel dat je al je opdrachten goed bijhoudt en niet te veel achter gaat lopen.”

Zeeën van tijd na een MBA
En nu? Hoe ziet het leven eruit na zijn MBA? Jan-Pieter moet er eigenlijk nog een beetje aan wennen, met name aan de zeeën van tijd die hij sinds kort heeft. “Het is soms best raar. In het weekeinde ben ik vaak om 11.00 uur al klaar met al mijn klusjes en dan rijst vaak de vraag: Wat zal ik nú eens gaan doen?”
Naast het aantrekken van contacten met vrienden en familie is Veldman bezig met de toekomst. “Werktechnisch gezien ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zou toch wel weer naar een zorgorganisatie willen gaan om daar leiding te geven aan grote teams.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Sandra Blankenstein via sblankenstein@bsn.eu / 0344-579046 of Merel van der Ham via merel@bsn.eu / 0344-579044.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This