Selecteer een pagina

Drie jaar geleden begon Michiel Korenberg bij Business School Nederland aan zijn Executive MBA. Twintig maanden later kreeg hij zijn felbegeerde papiertje. Hoewel dat inmiddels een jaar geleden is, kijkt de inkoopmanager bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam nog altijd met veel plezier terug op zijn tijd in Buren.

BSN Alumnus Michiel Korenberg MBADat zijn opleiding hem professioneel gezien heeft geholpen is een feit, zegt Korenberg, die inmiddels binnen zijn organisatie is opgeklommen van inkoper tot inkoopmanager. “Wat je merkt, is dat je door zo’n MBA sterker wordt in je processen en verslaglegging zodat je makkelijker mensen meekrijgt. Als ik kijk naar de adviezen die ik schrijf, dan zit ik op een score van 90%. Dat is best lekker werken.”

Bredere kijk hebben is een verrijking
Het feit dat je door het volgen van een MBA een bredere kijk krijgt op je werk en de algehele organisatie speelt hierbij zeker een rol. Inkopers onder elkaar mogen begrijpen wat ze bedoelen, binnen de rest van de organisatie valt dat vaak tegen, vertelt Korenberg. “Dat is nu veel minder. Dankzij mijn opleiding heb ik veel meer aansluiting bij andere bedrijfsprocessen naast de wereld van leveranciers, producten en prijzen.” Volgens hem komt het doordat de MBA’s van Business School Nederland niet branche-specifiek zijn.

“Ik had een gezondheids-MBA kunnen doen. Dat was goed geweest voor mijn netwerk maar niet voor mijn professionaliteit,” zegt Korenberg. “Tijdens een sectorspecifieke MBA loopt je namelijk de kans dat je elkaar napraat en niet het achterste van je tong laat zien omdat er meer risico’s in zitten betreffende bijvoorbeeld vertrouwelijkheid.”

Volgens de alumnus wordt je bij Business School Nederland dan ook veelvuldig geconfronteerd met je eigen branche-blindheid en leer je veel van elkaar en de andere branches. Dat is een verrijking, zegt hij. “In mijn subset zat een schooldirecteur, iemand van het UWV, en een ondernemer die een melkpoederfabriek aan het bouwen is. Dit stelt je in staat om slimmigheden uit andere branches te halen en deze mee te nemen naar je eigen branche.”

Media-aandacht en Kamervragen
Korenberg heeft een aantal successen geboekt na het behalen van zijn MBA, waaronder zijn onderzoeksrapport voor Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg. Het document over de marktontwikkelingen van implantaatproducten laat zien dat Nederland veel te veel betaald voor kunstheupen en andere prothesen.

Nadat dit was opgepikt door de media, werden er zelfs Kamervragen gesteld na aanleiding van Korenbergs rapport. “Dan merk je dat je wat betreft onderzoeksopstellingen en methodologie de zaken gestructureerder vastlegt, en dat je werk van een hoog kaliber is.”
Behalve, dat zijn MBA-traject nuttig was, heeft Korenberg vooral veel plezier beleefd aan zijn opleiding. Hiervoor zat hij drie dagen in Buren, waarvan twee nachten in een Bed and Breakfast. “Ik heb er echt lol aan beleefd. Je komt erachter dat iedereen een andere stijl heeft en daar leer je van. Dat intensieve samenzijn was een verrijking.”

Kom in contact met Michiel via LinkedIn.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Sandra Blankenstein via sblankenstein@bsn.eu / 0344-579046 of Merel van der Ham via merel@bsn.eu / 0344-579044.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This