Selecteer een pagina

“De MBA heeft mij zowel op professioneel als op persoonlijk vlak vele nieuwe inzichten gegeven. Ik ben een serieuzere gesprekspartner geworden voor het hoger management en ben sterker geworden in het oplossen van complexe bedrijfskundige problemen. De Graduation Day is voor mij een weerzien van goede vrienden, een bijzonder moment om met familie te vieren en een mijlpaal voor mijn verdere ontwikkeling. In de woorden van Schopenhauer (1788-1860): “Elk bereikt doel is weer het begin van een nieuwe tocht, en zo tot in het oneindige”.”

Sander Terpstra MBA met medestudenten op studiereis naar China Sander Terpstra MBA met medestudenten op studiereis naar China

Vertel in één zin wie je bent en wat je grootste uitdaging in life is.
“Ik ben iemand die graag alle kansen benut die voor handen zijn om het maximale uit mijzelf te halen. Dat is tevens ook mijn grootste uitdaging in life; ik wil voortdurend blijven leren, door telkens weer op zoek te gaan naar mijn eigen grenzen. “Wat is er achter die horizon”? Iedereen zou daarom altijd de nieuwsgierigheid moeten houden van een kind, omdat zij geen belemmeringen zien.”

Wat was je belangrijkste drijfveer om aan de Action Learning MBA te beginnen en behalve ‘voors’, waren er ook ‘tegens’ bij je besluit om de MBA te doen?
“Voor mij was de belangrijkste drijfveer om een Action Learning MBA te doen dat ik kon werken met mijn eigen praktijksituaties als uitgangspunt, dat was voor mij de meerwaarde. Toen ik begon aan mijn studie werkte ik nog voor een IT-startup. Binnen zo’n organisatie is in het begin enorm veel te verbeteren. Ik wilde graag weten wat het effect is van deze verbeteringen. Ik wilde graag weten hoe en waarom verbeteringen in gang kunnen worden gezet, wat zijn de voor- en nadelen. Daarnaast wilde ik een serieuzer gesprekspartner zijn voor het hoger management door het hebben van een brede bedrijfskundige kijk op zaken.
Daar ik een pragmatische denker ben leek mij de Action Learning MBA de ideale combinatie tussen enerzijds wetenschappelijke theorie en het creëren van heldere verbeteringen en oplossingen.”

“Het grootste obstakel om de MBA te doen was de grote investering in tijd en geld, waarbij je pas achteraf weet of deze het waard is. Je sociaal leven staat even 2,5 jaar stil. Daarentegen is de MBA te vergelijken met een “snelkookpan” wat je leert in die paar jaar daar heb je dubbel zoveel tijd voor nodig in het bedrijfsleven.”

Waarom koos je voor Business School Nederland (BSN) en hebben wij waargemaakt hetgeen we je vooraf beloofd hebben?
“Het voordeel van Business School Nederland is dat in tegenstelling tot andere MBA-instellingen vanaf het begin alles gericht is op het oplossingen van “echte” problemen. Problemen vanuit de eigen werksituatie werden ingebracht tijdens de groepsbijeenkomsten, waarna samen met een aantal studenten een oplossing werd bedacht voor het probleem. Ik heb ervaren dat deze aanpak door medewerkers in de praktijk erg wordt gewaardeerd doordat iedereen betrokken wordt in het oplossingsproces. Dit maakt dat oplossingen vaak breed gedragen worden.”

“BSN en de Action Learning methode binnen heeft mij positief verrast. De docenten zijn bevlogen en inspirerend over hun vak. De studiebijeenkomsten gaven mij vaak direct energie om na een lange lesdag meteen weer aan de studie te gaan en om de dag daarna de geleerde inzichten in de praktijk te willen toepassen.”

Hoe kijk je terug op de MBA?
Het was een fantastische periode die voorbij is gevlogen. De MBA heeft mij zowel op professioneel als op persoonlijk vlak vele nieuwe inzichten gegeven. Ik ben een serieuzere gesprekspartner geworden voor het hoger management en ben sterker geworden in het oplossen van complexe bedrijfskundige problemen. Daarnaast heb ik twee inspirerende studiereizen gemaakt naar China & Curaçao en heb vriendschappen gesloten voor het leven.

Op welke wijze heeft jouw organisatie c.q. opdrachtgever bijgedragen aan of profijt gehad van het volgen van je MBA en is dit in geld uit te drukken?
“Ik heb drie Action Learning Projecten (ALP-en) en een dissertation uitgevoerd binnen twee verschillende IT-organisaties. Iedere organisatie had haar eigen karakteristieken en zaten in verschillende fasen van ontwikkeling. Dit maakte dat ik beide organisaties van elkaar kon laten leren door het delen van nieuwe en eerder opgedane inzichten. Ideeën hoefden daarom vaak niet twee keer te worden bedacht. Dit heeft een besparing opgeleverd in tijd en geld, hoeveel precies is lastig te duiden maar beide organisaties hebben er veel baat bij gehad.”

Anything else (you would like to share)?
“Mocht je de kans hebben om één van de ALP-en in het buitenland uit te voeren, zeker doen! Mijn ervaring is dat het uitvoeren van een ALP in het buitenland één van de meest dynamische groepsprocessen is tijdens de gehele MBA. Vooraf denk je elkaar te kennen van de bijeenkomsten in Buren, maar eigenlijk begint de gehele kennismaking opnieuw. Daar komt bij dat ik een ernstig ongeluk heb gehad tijdens deze reis en in operatiekamer (OK) belande. De wijze hoe mijn medestudenten hebben gehandeld is noemenswaardig. “Vriendschappen ontstaan op die onzichtbare momenten, en vriendschappen zijn ontstaan”.”

Bekijk het LinkedIn-profiel van Sander Terpstra MBA

Lees meer over Sanders studiereis naar China in 2017: ‘Op studiereis naar China: Een kijkje in de keuken van China’s grootste bedrijven’

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham of Sandra Blankenstein via 0344-579044/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This