Selecteer een pagina

Tjimbe Ndisiro uit Namibië wilde zich al jaren wagen aan een MBA-studie. Uiteindelijk kwam Business School Nederland (BSN) als winnaar uit de bus. Inmiddels heeft hij zijn felbegeerde International Action Learning MBA-diploma binnen. Hij is trots, opgelucht en blij, en hij kijkt met vertrouwen naar de toekomst.

BSN Alumnus Tjimbe Ndisiro MBAEen MBA stond al een tijdje op zijn professionele agenda, vertelt Ndisiro, werkzaam bij de Zuid-Afrikaanse First National Bank in de Namibische hoofdstad Windhoek. De vraag was alleen: welke studie en bij welke organisatie? Uiteindelijk meldde hij zich aan voor een International Action Learning MBA bij BSN. “Ik heb wat dat betreft goed advies gekregen van Paul Ohlsson uit Kaapstad, die mij weer doorverwees naar iemand uit Windhoek die bij BSN heeft gestudeerd,” zegt hij.

Leren van mede-studenten
Dat hij voor BSN koos, had vooral te maken met het internationale karakter van de school en de nadruk op de Action Learning-methode. “Dit is wat BSN zo uniek maakt,” zegt Ndisiro.

 

Dat de afgelopen jaren soms veel discipline van hem eisten staat als een paal boven water. Zijn studietijd was echter zonder meer de moeite waard, onder andere dankzij de nieuwe vaardigheden die hij tijdens zijn studie opdeed. De modules speelden daar een rol in, maar ook zijn collega-studenten. “Ik heb ontzettend veel geleerd van mijn subset-genoten,” zegt hij. “Dankzij mijn studietraject beschik ik nu over waardevolle skills die mijn collega’s niet hebben.”

Trouwen tijdens je MBA
Het vermogen om kritisch na te denken en naar dingen te kijken zijn twee van deze nieuwe vaardigheden, aldus Ndisiro .”Door kritisch nadenken, zorg je ervoor dat je de best mogelijke resultaten kan behalen, op de werkvloer maar ook privé,” zegt hij. “Om kritisch na te kunnen denken, moet je eerst alle relevante informatie verzamelen en op een logische manier beoordelen. In dat opzicht heeft mijn MBA mij hierbij enorm geholpen.”
Daarnaast hebben de afgelopen drie jaar hem geleerd om werk en privé beter in balans te krijgen. “Tijdens mijn studie ben ik zelfs getrouwd!”, vertelt Ndisiro trots.

Vastberadenheid en discipline
Voor de nieuwe lichting BSN-studenten heeft Ndisiro een aantal tips. “Leren is een levenslang proces. Toekomstige studenten moeten er altijd voor zorgen dat ze hun eigen carrière blijven ontwikkelen,” zegt hij. Hij voegt daar aan toe dat een MBA geen grapje is. Echter, het is allemaal zonder meer de moeite waard, zeker als je er écht voor gaat. “Voor de MBA-programma’s van BSN heb je een flinke dosis vastberadenheid en discipline nodig.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Sandra Blankenstein via sblankenstein@bsn.eu / 0344-579046 of Merel van der Ham via merel@bsn.eu / 0344-579044.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This