Selecteer een pagina

MBA Insurance: ‘Don’t move! “Ga niet verhuizen, geen ander werk vinden en niet scheiden”, dat waren de openingswoorden van Maarten van Rooij, Set Advisor van onze MBA Insurance groep. Dat waren mooie woorden Maarten, want tot op de dag van vandaag klinken ze nog door. Hij had kennelijk een vooruitziende blik, want helaas kan ik een ‘vinkje’ zetten bij alle drie.

BSN Alumnus Ronald Allijn MBA Wat was de reden voor jou om een MBA opleiding te doen?
Behoefte aan ontwikkeling, de hang naar het continu streven een betere versie van jezelf te worden. Wat mij verder aansprak was de mogelijkheid om in de ‘Insurance’-variant een MBA opleiding te doen met vakgenoten.

Wat is je het meeste bijgebleven van jouw ‘MBA reis’?
Die vraag kan ik op verschillende manieren interpreteren… Wij hebben destijds met twee subsets de studiereis naar Curaçao gemaakt. Met bezoeken aan bijvoorbeeld de Amstel Brouwerij en de Antilliaanse Bank hebben wij ons onderzoek naar cultuurverschillen in kaart kunnen brengen. De reis was ook een reis waarin wij vriendschappen hebben gesloten. Teambuilding pur sang! Destijds al voor aanvang herkend door mijn algemeen directeur. Ik had namens onze groep een budget opgesteld voor de reis naar Curaçao en moest voor mijn ‘deel’ een akkoord bij hem halen. Hij las mijn voorstel, keek mij aan en zei toen met een brede glimlach op zijn gezicht: “Vooral ook veel plezier kerel!”. Het budget was veel te ruim, zo bleek later. We hebben de cultuurverschillen dan ook erg goed op ons in laten werken!

Hoe lang heb je de invloed gemerkt van de MBA?
De ‘MBA reis’ is een brede en diepe ervaring die je volgens mij je leven lang bijblijft. Het vormt je of schaaft je bij. De ‘struggle’ die wij allemaal toch wel hadden om de Action Learning Projecten tijdig af te ronden en de fantastische dagen in Buren (plus overnachtingen in Hotel Van der Valk) zijn mij het meeste bijgebleven. Maar ook de briljante docenten die allemaal boeiende dagen wisten te produceren. Het waren mooie jaren! Ik weet nog goed hoe we destijds bij de aftrap van de opleiding met een pilotenkoffer vol boeken naar huis gingen. Deze boeken liggen nu nog steeds voor het grijpen in mijn werkkamer.

Waar heb je het meeste aan gehad?
Het Action Learning-principe. Het was voor mijn organisatie even wennen, maar de gestructureerde aanpak van deze methode heeft mij ervan overtuigd dat het goed is om jezelf ook de tijd te geven om te komen tot een passende oplossing in plaats van een gestuurde oplossing. Mijn format voor het benaderen van de Action Learning Projecten heb ik tot en met de dissertation aangehouden. Nog steeds benader ik uitdagingen binnen mijn vakgebied op deze manier. En niet te vergeten Roland Bushoff (docent Informatie Management) en Maarten van Rooij, die mij op het juiste moment inspireerden om ook de laatste (dissertation) fase af te ronden. Ik had destijds de neiging om ‘boekwerken’ af te leveren en heb geleerd kernachtig te formuleren.

Hoe heeft de dissertation je carrière beïnvloed en richting gegeven?
Mijn ambitie was destijds om door te stromen naar een directiepositie. Echter, direct na afronding van de MBA voelde ik na heel wat jaren managen juist meer de neiging om creatief aan de slag te gaan. Mijn dissertation “Kennismanagement, de vertaling” was een ware pièce de résistance waarin al het geleerde is toegepast én benut bij de implementatie binnen mijn organisatie.

Wat gebruik je nog steeds in je dagelijkse werk?
Wat begon als één groot experiment, mijn Action Learning Project in de dagelijkse nuchtere praktijk van mijn toenmalige werkgever, is geworden tot een bewezen gestructureerde aanpak. De meetbare resultaten hebben binnen de organisatie een transformatie van gefronste wenkbrauwen naar een glimlach teweeg gebracht. Hoe mooi is dat!

Op welk moment heb je de meeste persoonlijke groei ervaren?
Oef, dat is een lastige vraag. Ik wist al dat ik een doorzetter was en altijd zocht naar nieuwe wegen om te groeien. Mijn diepere ‘persoonlijke’ groei kwam na afronding van mijn MBA. Mijn MBA-studie heeft me veel kennis gebracht. Dat was nuttig en waardevol. Na afronding kwam er juist meer tijd voor van het maken van een diepe verbinding met mezelf. Ik heb vele uren doorgebracht in sessies met coaches en vormen op zoek naar mijn innerlijke zelf. In mijn ogen was dat een tegenhanger van het vergaren van kennis. Tezamen heeft dit mij gevormd en ben ik in balans gekomen en gebleven. Ik ben dankbaar voor beide trajecten.

Welke leeractiviteiten heb je na de MBA ondernomen en waarin wil je je verder bekwamen?
Ik ben vooral inhoudelijk verder gegaan in de wereld van arbodienstverlening en inkomensverzekeringen. Ik heb nog meerdere keren na afronding van de studie aan een DBA-traject gedacht. Tot op heden is het bij het ‘denken’ gebleven. 

Had je gedurende de opleiding goed contact met je subsetgenoten en hoe is dit nu?
Vanaf het begin was onze subset een mooie groep met enthousiaste en gedreven professionals. Leuke mensen ook nog. Ik vind humor een belangrijke; waar gevraagd of noodzakelijk serieus, maar altijd met ruimte voor humor. Er moet namelijk ook gelachen kunnen worden en dat hebben we zeker gedaan. We zien elkaar nog steeds jaarlijks, of we doen in ieder geval een poging hiertoe. Enigszins geholpen door Roland Bushoff, die voor ons meer dan een docent was. Hij heeft onze subset ‘geadopteerd’ en regelt ieder jaar een soort reünie voor ons. Dit zijn leuke momenten om even bij te praten. Je weet dat je bij elkaar terecht kunt ‘if needed’.

Zou je Business School Nederland aanbevelen?
Ik heb al eerder collega’s en relaties geadviseerd. Business School Nederland heb ik ervaren als een zeer prettige leeromgeving, klein en effectief. Geen massa, maar aandacht voor de mens achter de student.

Maak deze zin af: De MBA van Business School Nederland betekende voor mij……..
‘…..een doorbraak in denken en doen!’

Anything else (you would like to share)?
“If we only knew what we know”
Only these organizations that methodically, passionately, and proactively find out and transfer what they know and use it to increase, sharpen their product-development edge, and get closer to their customers, will not only survive, but thrive!”

Bekijk het LinkedIn profiel van Ronald Allijn MBA RCMC

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham of Sandra Blankenstein via 0344-579044/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This