Selecteer een pagina

In tijden waarin het rationele managementdenken overheerst zijn we geneigd te vergeten dat organisaties en mensen niet zonder aandacht kunnen. In een wereld waarin organisaties wendbaar moeten zijn en volop in het teken van technische en culturele veranderingen staan, vergeten we dat organisaties en mensen ook duidelijkheid en houvast nodig hebben.

dr. Joost KampenDe duidelijkheid en houvast vind je deels in de bedrijfskunde: instrumentele oplossingen die beschrijven hoe organisaties ontwikkelingen voor kunnen blijven. Hoe zit het met de aandacht voor ontwikkeling van mensen? Worden zij ook meegenomen in de verandering of wordt die over hen ‘uitgerold’?

Verandering is onontkoombaar; een voldongen feit. Een organisatie die niet verandert, raakt achterop. Maar ook organisaties die niet op de juiste manier veranderen, verwaarlozen hun eigen kracht en negeren hun schaduwkanten. ‘Wat zijn precies de symptomen van een verwaarloosde organisatie?’ ‘Welke effecten heeft het op de prestaties en motivatie van de medewerkers?’

Van diagnose naar behandeling
Verwaarloosde organisaties zijn organisaties met ‘ontwikkelingsproblemen’. Zodra die diagnose gesteld is, gaat het om de juiste aanpak: ‘Hoe kun je verwaarloosde afdelingen in de organisatie aanpakken?’ ‘Welke interventies werken, en welke vooral niet?’ En ook: ‘Wat vraagt dit van jou als leider?’ Op al deze – en meer – vragen geeft organisatie-adviseur Joost Kampen antwoord tijdens de driedaagse Masterclass Veranderkunde die hij samen met André Henken en Gertjan Schuiling bij BSN verzorgt.

‘Dat is hard nodig, want er is in de managementliteratuur een schrijnend gebrek aan informatie over de schaduwzijde van verandering,’ aldus Joost. Tijdens de masterclass kunnen deelnemers praktijkvragen en –voorbeelden voorleggen, die aan de hand van veranderkundige theorie benaderd en beantwoord worden. Zeker voor aanwezigen die het vermoeden hebben dat hun organisatie mogelijk in een staat van verwaarlozing is beland of dreigt die kant op te gaan, hebben profijt bij de hands-on tips voor een efficiënte aanpak én herstel van een verwaarloosde organisatie.

Ook hun eigen rol neemt daarbij een prominente rol in: ‘Hoe kunnen ze zelf de diagnose stellen en hoe moeten ze hun leiderschapsstijl aanpassen om de verwaarlozing te herstellen?’ Vooral die laatste is cruciaal: de ervaring leert dat om verwaarlozing te bestrijden, een drastisch andere houding vraagt van leiders, die in de rol van veranderaar of ‘transformationeel’ manager dienen.


TIP: Lees ook het artikel ‘Tien jaar ontwikkeling en toepassing van de theorie van de verwaarloosde organisatie’ van Joost in de Holland Management Review (HMR).


BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt.

Share This