Selecteer een pagina

Op vrijdag 20 juli jl. verdedigde Esther Hehne, Manager Marketing & Sales bij Fudura B.V. haar dissertation: “Fudura groeit met nieuwe producten en diensten door overnames” en werd daarmee voorgedragen voor MBA CUM LAUDE. We spraken met Esther over haar MBA reis.

BSN MBA student Esther Hehne voorgedragen voor Cum Laude1. Vertel in één zin wie je bent en wat je grootste uitdaging in life is:
Ik ben een energiek, enthousiast en positief mens, ik wil continu groeien door te leren en het geleerde in praktijk brengen.

2. Wat was je belangrijkste drijfveer om aan de Action Learning MBA te beginnen en behalve ‘voors’, waren er ook ‘tegens’ bij je besluit om de MBA te doen?
Ik wilde mijn (voornamelijk praktijk-) ervaring koppelen aan een theoretisch kader en inzichten van anderen. Dit op een manier waarop ik het beste leer: direct toepassen. Belangrijk vond ik ook dat dat zou leiden tot een tastbaar resultaat: een afgeronde MBA. Uiteraard kost dit tijd en moeite, iedereen weet dat. Je moet daar dus naar handelen en het goed organiseren bij de start. Ik heb een ideale situatie: een bedrijf met echte klanten en producten, een functie met regelmogelijkheden (geld/tijd/voldoende complexe problemen) en een fantastisch team om mee te werken. Het is belangrijk om je te realiseren dat je het tempo hoog houdt en dat je vooral je spullen inlevert ter beoordeling. Daarmee moet je ook durven omgaan. “Inleveren en weer door”, in plaats van blijven hangen en het perfecte stuk nastreven.
Ik ben niet over één nacht ijs gegaan en heb wat langer nagedacht voordat ik mij heb opgegeven. Zo heb ik bij de start van mijn huidige job wat tijd genomen om mij eerst goed in te leven in het bedrijf. Zo’n nieuwe baan kost tijd en energie. In overleg met mijn directeur heb ik na het inwerken de knoop doorgehakt en ben ik gestart.

3. Waarom koos je voor BSN en hebben wij waargemaakt hetgeen we je vooraf beloofd hebben?
Ik koos heel bewust voor BSN, juist door de koppeling naar de praktijk. Dat zorgde ervoor dat ik makkelijker kon leren. Ik was bezig met veranderingen die ik toch al moest aanpakken in het werk. Vaak was het thuis wat lezen en nadenken en op ‘t werk direct uitproberen en toepassen. Dat maakte het doenbaar, nuttig en leuk. Ondertussen kreeg ik veel goede feedback en inzichten van mijn collega’s en medestudenten. Sommige docenten hebben een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten.

4. Hoe kijk je terug op de MBA?
De tijd is eigenlijk voorbij gevlogen. Ik kan mij het gesprek met een collega over wel of niet MBA nog heel goed herinneren en nu is het al voorbij. Twee fantastische reizen (China & VS) verder, een ton aan kennis, geweldige medestudenten (Best Friends Forever) en uitgevoerde projecten met waarde. De afsluiting met mijn Viva Voce (cum laude!) maakte het echt helemaal af.

5. Op welke wijze heeft jouw organisatie c.q. opdrachtgever bijgedragen aan of profijt gehad van het volgen van je MBA en is dit in geld uit te drukken?
Ik heb drie Action Learning Projecten (ALP-en) uitgevoerd en ze zijn allemaal (met succes) geïmplementeerd. Met de implementatie van mijn dissertation ben ik nu volop bezig. Mijn organisatie gaf mij alle ruimte en steun om de projecten uit te voeren, ik voelde daarbij volop vertrouwen en steun. Om het allemaal in geld uit te drukken gaat me nu wat ver maar de business case was meer dan positief voor Fudura B.V. (Enexis).

6. Anything else?
Ik vind dat iedereen die hier is en de MBA streep heeft behaalt, de verplichting heeft om de mensen waarmee je samenwerkt actief te stimuleren om ook door te leren. Dat hoeft niet altijd met een MBA. Doorleren kan op ieder niveau en in ieder vakgebied. In onze maatschappij gaan veranderingen snel. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het resultaat dat iedereen om kan gaan met deze veranderingen. Tot slot: Jezelf ontwikkelen stopt overigens ook nooit, er is gelukkig altijd wat te leren. Nieuwsgierigheid en positivisme helpt daarbij.

Lees ook het interview dat wij met Eshter hadden bij aanvang van haar MBA opleiding bij BSN: “10 vragen aan Esther Hehne”

Bekijk het LinkedIn-profiel van Esther Hehne. 

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham of Sandra Blankenstein via 0344-579044/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This