Selecteer een pagina

The NetworKing Academy 2017

Spreker(s)
Jochum Haakma

Jochum Haakma | Spreker
LinkedIn

Je netwerk is de méést belangrijke bron van mogelijkheden om iets te bereiken in het leven. Zeker in de huidige tijd. Aan de ene kant zijn targets steeds hoger en is er steeds minder tijd beschikbaar om deze te halen. Aan de andere kant zijn grenzen steeds vager en lijkt elke droom bereikbaar.

Jochum Haakma, een advocaat en voormalig carrière diplomaat en een expert in o.a. het gebied van Trade en Investment Promotion, hem werd toegewezen een aantal Nederlandse ambassades in het buitenland, o.a. in 1986 als Commercial Counselor van de Nederlandse ambassade in Jakarta, in 1989 in de private sector, als directeur van de Indonesische Nederlandse Vereniging (Ind.-NL C.O.C) in Jakarta. In 1995 volgde hij een postdoctorale opleiding aan de Harvard Business School.

Van 1997 tot 2006 was hij consulaat-generaal in Hong Kong / Macao en Shanghai. In 2006 werd hij benoemd tot Managing Director van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Investeringen (NFIA) onder het ministerie van Economische Zaken in Nederland. In september 2007 verhuisde hij naar de private sector en werd hij aangesteld als Global Director Business Development van de TMF Group BV in Amsterdam, waar hij verantwoordelijk is voor de zakelijke ontwikkeling en branding van TMF wereldwijd. TMF Group is een wereldwijd onafhankelijk beheer- en boekhoudkantoor met meer dan 130 vestigingen in meer dan 80 landen.

Tegelijkertijd is hij voorzitter van de Raad van NCH, voorzitter van de China Chamber of the NCH, voorzitter van de China Group of HFC (Holland Financial Center) en voorzitter van de Europe Council.

Daarnaast is hij vicevoorzitter van het bestuur van de AmCham, bestuurslid van SIFE / ENACTUS, lid van het Internationaal Stuurcomité van Nyenrode Universiteit, Raadgevend lid van ChinaLux, Raadgevend lid van een aantal China-gerelateerde instellingen en een frequente gast Spreker of commentator in de media over aangelegenheden in het verre Oosten.

Hij schreef al vele jaren een maandelijkse kolom over culturele verschillen in de China Times en is voormalig Chief Advisor Public Affairs European Region voor Huawei Technologies Co Ltd, een van de grootste telecom infrastructuur leveranciers ter wereld. In 2012 ontving hij een eredoctoraat van de Euorpean University in Barcelona (Spanje).

MEER WETEN?

Voor meer informatie over The NetworKing Academy neem contact met ons op

Share This