Selecteer een pagina

“Deze opleiding moet een return on investment opleveren voor zowel mijzelf als voor mijn werkgever. Mijn indruk is dat dit doel, gezien de inhoud van de opleiding en de stijl van leren die wordt gehanteerd, gehaald gaat worden!”

BSN MBA-student Justin de JongJustin de Jong (38) is alleenstaande vader van een zoon van 7 en een dochter van 5. Sinds medio 2011 werkt hij als Manager HRM bij Nusantara, een zorgonderneming gericht op Indische en Molukse ouderen. Het eerste half jaar was hij HR adviseur, totdat hij de positie van manager aangeboden kreeg. In deze rol geeft hij leiding aan een HR-team bestaande uit vijf medewerkers, maar heeft ook tijdelijk de leiding gehad over andere processen, zoals Financiën, Marketing en ICT. “Het werd tijd voor persoonlijke ontwikkeling en ik had behoefte aan een theoretische basis passend bij mijn positie.” En dus startte Justin eind vorig jaar met de Action Learning MBA bij Business School Nederland.

1. Wat was de belangrijkste drijfveer om een MBA te doen?
“Sinds een aantal jaren ben ik actief in het MT van Nusantara waarbij ik op strategisch niveau werkzaam ben en betrokken ben bij de ontwikkeling van de organisatie. Het werd tijd voor persoonlijke ontwikkeling en ik had behoefte aan een theoretische basis passend bij de positie die ik vervul. Bij de ontwikkeling naar een complete manager past het volgen van een MBA.”

2. Wat was specifiek de reden om voor de Action Learning MBA te kiezen?
“Het karakter van ‘learning by doing’ past bij mijn loopbaan tot nu toe en tevens bij mijn gewenste leerstijl. Het leren gaat pas leven als de praktijk resultaten hiervan zichtbaar maakt. Het stimuleren van het experimenteren past bij een persoonlijk ontwikkelpunt, iets waarvoor veel ruimte is bij mijn werkgever.”

3. Heb je al een ‘verschil’ op je werk kunnen maken door iets wat je tijdens de MBA geleerd hebt?
“Ondanks dat we nog maar net begonnen zijn, heb ik al een aantal geleerde technieken kunnen inzetten – zoals aspecten van situationeel leiderschap en het analyseren van problemen in lopende werkprocessen. In het direct kunnen toepassen van het geleerde ligt ook de kracht van de opleiding, en het delen van deze ervaringen in de subset maken dat je daarbij ook meelift op leerervaringen van anderen.”

4. In welk concept van Action Learning kun je je het meest vinden?
“Fouten maken mag! In onze cultuur worden we geconditioneerd om geen fouten te maken wat beklemmend werkt en ten koste kan gaan van (zeer waardevolle) creativiteit en slimme innovatie. Action Learning schrijft voor dat dit mag en kan, mits je er maar van leert. Dit past volledig bij mijn grondhouding ten aanzien van leren en ontwikkelen.”

5. Merk je een verandering sinds je bent begonnen met de MBA?
“Daar waar ik voorheen geneigd was problemen ad hoc te benaderen direct op te willen lossen, merk ik dat ik tegenwoordig veel meer op zoek ga naar de kern van het knelpunt en deze concreet benoem en aanpak. Het gevolg is een betere oplossing en meer ‘rust’ in het proces.”

6. Welke skill(s) zou je het liefst verbeterd zien door de MBA?
“Ik wil nog sterker worden in het plannen van de ontwikkeling van mijn afdeling en de implementatie van veranderingen. Het succesvol realiseren van gewenste veranderingen vraagt een zorgvuldig proces met daaraan een passende planning. Bij het uitvoeren van de Action Learning Projects verwacht ik deze skill verder te kunnen ontwikkelen.”

7. Wat is tot zover je indruk van de MBA, de docenten en de workshops?
“De kracht van de opleiding zit hem erin dat men werkt met docenten die ruime ervaring hebben in het vakgebied waarover zij doceren en daarin successen hebben behaald, maar hier zelf nog steeds actief in zijn. De gedeelde kennis is dan ook gebaseerd op actuele kennis en ontwikkelingen waardoor de aansluiting met de praktijk zeer passend is. De workshops zijn interactief en sluiten aan bij de praktijk van de setleden, wat het leereffect bevorderd.”

8. Wat is voor jou persoonlijk de grootste uitdaging tijdens het MBA-traject?
“Cliché, maar het inpassen van de activiteiten voor de opleiding in de al zeer volle agenda is de grootste uitdaging. Het is nu al continu zoeken naar een goede balans tussen activiteiten voor het werk, privé-aangelegenheden en de opleiding. Het vinden van offers valt niet mee, maar het doel is helder en de inhoud van de opleiding is zeer boeiend dus het is zeker geen straf om deze ‘verzwaring’ van mijn workload toe te voegen!”

9. Kun je al spreken over een eye-opener die je tot nu toe gehad hebt?
“De tot nu toe behandelde modules hebben ertoe geleid dat ik inzicht heb gekregen in mijn persoonlijke stijlen, de gevolgen hiervan en handvatten om hiermee te ‘spelen’ om te komen tot wenselijke ontwikkelingen en resultaten. Het heeft me doen realiseren dat ik hierbij in de afgelopen periode onvoldoende heb stilgestaan, en hoe ik het in kan zetten om mijn effectiviteit te verbeteren.”

10. Wat is het belangrijkste doel dat je met deze MBA wil bereiken?
“Met de afgeronde opleiding wil ik mijn carrieremogelijkheden vergroten, maar ook een grote bijdrage leveren aan het ontwikkelen en verder verbeteren van mijn organisatie. Deze opleiding moet een return on investment opleveren voor zowel mijzelf als mijn werkgever. Mijn indruk is dat deze doelen, gezien de inhoud van de opleiding en de stijl van leren die wordt gehanteerd, gehaald gaan worden!”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This