Selecteer een pagina

Onze MBA-student Katinka de Boer (34) – oprichter van thuiszorgorganisatie Zorgbegrip en onderneming Zuster Kat – is genomineerd voor businessvrouw van het jaar! Voor het dertiende jaar op rij biedt de VIVA400 een uniek podium aan 400 succesvolle vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. De organisatie hoopt hiermee andere vrouwen van Nederland te inspireren. Katinka is genomineerd in de categorie Zorg & Onderwijs en maakt hiermee kans op de VIVA400 Award. Na 1 december wordt bekendgemaakt of ze het is geworden.

Katinka de BoerNominatie voor Viva400 Award
“Ik weet niet eens wie er allemaal op mij heeft gestemd voor de VIVA400 Award, maar ik voel me nu al een winnaar. Zo bijzonder om tussen al die getalenteerde vrouwen te staan van arts, professor tot verpleegkundige, zoals ik van origine. Misschien doe ik mezelf tekort, maar er zijn naar mijn idee zo veel meer vrouwen die belangrijker werk doen dan ik in de gezondheidszorg. Ik kan alleen maar raden waarom ze mij hebben geselecteerd als ondernemer. Bij de nominatie gaat het erom dat je het als businessvrouw anders doet. Er wordt daarbij geselecteerd op prestatie, daadkracht, ambitie en leergierigheid.”

Businessvrouw die het anders doet
“Met alleen een laptop onder de arm en een telefoontje op zak, klopte ik zes jaar geleden samen met mijn toenmalig compagnon persoonlijk aan bij ziekenhuizen in de Zaanstreek. We boden als verpleegkundigen thuiszorg aan met meer tijd en aandacht voor cliënten, onder de naam Zorgbegrip. Nu zijn we uitgegroeid tot een organisatie met twintig man die zorg levert aan 150 cliënten in de gehele Zaanstreek. Ondanks de Coronatijd, doen we het goed. Al onze cliënten en ons personeel zijn COVID vrij en we hebben minder dan één procent ziekteverzuim. We gaan binnenkort zelfs cliënten testen op Corona die niet naar de teststraat kunnen. We zijn de eerste die dit aanbieden in de thuiszorg. Daarnaast lever ik ruim 2,5 jaar e-learning modules aan zzp’ers en kleine thuiszorgorganisaties met mijn andere onderneming Zuster Kat. Al mijn belevenissen als ondernemend Zuster Kat deel ik met mijn 4.000 volgers in mijn Facebook blogs.

Van VMBO naar MBA
“Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Ik begon op het VMBO met de opleiding tot verpleegkundige en had niet durven dromen dat ik het tot het WO zou schoppen. Toen ik mijn onderneming startte vond ik het tijd om mijn kennis te verbreden op het managementvlak. Ik volgde eerst een HBO Management en daarna deed ik de Post-HBO Bedrijfskunde aan de Inholland Academy waar jullie mee samenwerken. Zo ben ik doorgestroomd in het Fast Track MBA-programma van Business School Nederland. De opleidingen bevestigde dat wat ik doe als ondernemer hout snijdt. Ik haal zelfs hoge cijfers; kennelijk ligt bedrijfskunde mij!”

Persoonlijke groei
“Los van mijn zakelijke groei, maak ik vooral ook een persoonlijke groei door. Door de MBA leer ik aan de hand van de Action Learning methode veel meer de tijd te nemen om goede analyses te maken en bereik ik echt mijn doelen. Dat betekent geen aannames meer doen, maar continu vragen stellen om tot de kern van het probleem te komen om het daadwerkelijk op te lossen. Het klinkt zo eenvoudig, maar er zijn hele volksstammen die het niet op deze manier doen. Ik kan dingen nu veel beter onderbouwen en rustig uitleggen aan een ander, dat geeft mij zelfvertrouwen en maakt de MBA waardevol.”

Tip combineren van studie met werk en privéleven
“Wat ik toekomstige studenten wil meegeven, maak een goede planning voor jezelf en bereid je goed voor op vragen en het onderwerp voor de les van het desbetreffende managementvak. Ik doe dat gedeeltelijk op mijn werk, maar ook ’s avonds als mijn kind op bed ligt. En heel belangrijk voor meer energie en concentratie, misschien ook wel cliché: leef gezond, ga vroeg naar bed en neem je rust tussendoor, voordat je naar een volgende opdracht gaat.”

Katinka de BoerDe sleutel tot succes als businessvrouw
“De key is een goed wederzijds vertrouwen opbouwen met je team, cliënten, zakenpartners, maar ook met je familie en vrienden om ervoor te zorgen dat je relaties goed zijn en blijven. Dan spreek je van succes als businessvrouw.”

 

 

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This