Selecteer een pagina

Een bijdrage van Walter van Kessel MBA, BSN Alumnus Executive MBA 2004

Walter van Kessel is in 2004 afgestudeerd voor de Executive MBA opleiding van Business School Nederland“We begonnen met de groep (N38 B) een dag na 9/11, de aanslagen in Amerika 2001. Dit werd onlangs ook gememoreerd door Ben Tiggelaar bij zijn boekbespreking van “De Ladder”. Het is alweer zo’n 14 jaar geleden dat ik mijn Executive MBA opleiding heb afgerond en ik heb er nog elke dag plezier van. Zeker nu ik als adviseur en interim manager werk is het van toegevoegde waarde om snel een goed beeld te krijgen van de situatie en adequaat te kunnen handelen. Ik werk als zzp-er in de publieke sector in het domein van beheer openbare ruimte en afvalbeheer, in samenwerkingsverbanden van gemeenten die hun uitvoerende taken gezamenlijk (laten) uitvoeren.

Vanuit mijn technische achtergrond was ik werkzaam als leidinggevende van uitvoerende teams in de waterschapswereld en later gemeenteland, in de openbare ruimte. Mijn ambitie om door te groeien bracht mij steeds verder naar een (top)managementpositie. Daarom had ik behoefte om mijn kennis en vaardigheden in de breedte te ontwikkelen en op organisatieniveau mee te kunnen denken én doen!

De keuze voor Business School Nederland (BSN) was meervoudig. BSN had toen al een goede reputatie en stond hoog in de benchmarks van MBA’s. Action Learning sloot voor mij prima aan op mijn leerstijl, leren door te doen in de praktijk en BSN was vlakbij mijn woonplaats in de Betuwe dus had ik nauwelijks reistijd. Bovendien was het les krijgen van o.a. René ten Bos, Paul Turken, Matthieu Weggeman, Ben Tiggelaar niet onbelangrijk en met de wijsheid achteraf buitengewoon inspirerend. De combinatie van wetenschap, het gebruik van modellen en theorieën en de toepassing ervan in de dagelijkse praktijk is ideaal. Met name door de reflectie is mijn persoonlijke ontwikkeling van belangrijk toegevoegde waarde.

Door het behalen van mijn MBA bij BSN ben ik een completere manager geworden. Natuurlijk door de opgedane kennis en vaardigheden, maar vooral door de manier van kijken en oplossen van vraagstukken. In het bijzonder door reflectie die een belangrijke rol speelt bij Action Learning bij BSN. Je steeds bewust te zijn van je rol en bijdrage en de samenwerking met anderen. De toegevoegde waarde van het volgen van ontwikkelingen en inzichten op managementgebied die ik heb ervaren bij BSN heeft gemaakt dat ik nog regelmatig artikelen e.d. lees om actueel te blijven. Zodoende maak ik elke dag met veel plezier gebruik van de kennis & inzichten die ik heb opgedaan en de manier van werken.”

Bekijk het LinkedIn-profiel van Walter van Kessel MBA

Wil je persoonlijk kennismaken met Walter en met hem het gesprek aangaan over zijn studie-ervaring bij Business School Nederland? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst van woensdag 5 september 2018.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham of Sandra Blankenstein via 0344-579044/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This