Selecteer een pagina

Het belangrijkste is dat je de MBA kiest die het beste bij je past. Een MBA die past bij jouw manier van leren, jouw persoonlijkheid en jouw levensstijl. Een goede keuze maken is méér dan afvinken; het moet goed voelen. Je keuze moet als een maatpak zitten. En alleen jij kunt beoordelen of dat pak inderdaad ‘als gegoten’ zit.

Het kiezen van een MBA moeten voelen als een pak dat ‘als gegoten’ zitVragen die je jezelf zou kunnen stellen, zijn: 

1. Denk ik dat het voor mij een positieve leercurve is om met een peer group van managers de dialoog aan te gaan en nieuwe inzichten te verwerven?

2. In hoeverre zijn mijn werkgever en ik geholpen als 40% van de studietijd besteed kan worden aan projecten in mijn eigen werkomgeving?

3. Word ik een bekwamer manager door tijdens de MBA-opleiding ook veel aan managementvaardigheidstrainingen te doen?

4. Ben ik een snelle lezer die direct de essentie ziet en deze onthoud, of ben ik geholpen met een MBA-opleiding waarin ook aandacht is om deze vaardigheid (verder) te ontwikkelen? Een vaardigheid die me helpt sneller de body of knowledge tot mij te nemen en ook tijdens mijn werk sneller business cases en andere documenten te kunnen lezen, begrijpen en onthouden?

5. In hoeverre is het van toegevoegde waarde dat ik, ondanks een vast tijdschema, toch flexibiliteit in kan bouwen in het opleveren van  projecten?

6. Vind ik het plezieriger om de MBA in het Nederlands of in het Engels te doen?

7. In hoeverre is het voor mij belangrijk om een specialistisch MBA-diploma te hebben?

8. Leer ik persoonlijk meer als al mijn docenten naast theoretische kennis, ook veel praktijkervaring hebben?

9. Is het goed voor mijn carrière als ik tijdens de opleiding projecten moet doen – ook buiten mijn comfortzone – waar ik én betere resultaten mee behaal, én waar mijn netwerk binnen en buiten de organisatie door wordt vergroot?

10. Ben ik extra geholpen als ik op het moment van schrijven en implementeren van mijn projecten gratis feedback van professionals ontvang?

11. Leer ik beter door te doen en te reflecteren, of ben ik meer iemand die alleen boeken en cases van anderen wil lezen – ongeacht of deze maatgevend zijn voor de situatie binnen mijn eigen werkomgeving?

12. Heb ik meer aan een internationale management peer group dan aan een louter Nederlandse set met mensen die mogelijk ook internationaal werken?

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen de universitaire MBA, de Hogeschool MBA en de MBA van BSN?
Bekijk dan hier de vergelijkingstabel, waarin de onderscheidende kenmerken voor je op een rij staan.

MBA belevingsessies
Wil je écht begrijpen en voelen wat Action Learning is en of het bij jou past, dan moet je deze methode vooral ervaren en persoonlijk beleven. Precies om die reden biedt Business School Nederland (in aanvulling op de informatiebijeenkomsten) MBA belevingssessies aan. Deze MBA sessies bestaan uit twee delen. Het eerste deel is een sessie over Action Learning. Tijdens deze sessie proef je aan Action Learning. Het tweede deel bestaat uit Strategisch-, Marketing-, en Internationaal Management. Dit zijn onderwerpen uit de hoofdvakken van onze MBA-programma’s. Lees meer

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham of Sandra Blankenstein via 0344-579044/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This