Selecteer een pagina

De Fashion (en Life Style) industrie is één van de meest vervuilende industrieën en staat momenteel voor een enorme uitdaging.

Kritisch denken: duurzaamheid en ethiekRegelmatig zijn er misstanden in de mode-industrie die betrekking hebben op zowel milieu- als sociale aspecten. Maar hoe komt het dat er relatief weinig verandering plaatsvindt?

Een belangrijke oorzaak van het probleem is het gebrek aan ‘sense of urgency’ bij het organisaties. Daarnaast is er een beperkte transparantie in de supply chain van textielproducten. Organisaties worden door de dalende prijsperceptie van de consument onder druk gezet waardoor de gemiddelde prijs van producten in de Fashion en Life Style Retail zijn verlaagd. Organisaties zijn genoodzaakt om hun prijzen laag te houden om te concurreren met multinationals. De vraag is wat moet er gebeuren om grootschalige veranderingen af te dwingen? In hoeverre spelen duurzaamheid en ethiek hierbij een rol?

Deze vraagstukken, maar ook de nieuwe business modellen komen aan de orde in onze Action Learning MBA opleiding Global Fashion Management!

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham of Sandra Blankenstein via 0344-579044/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This