Selecteer een pagina

Natasha van Dalen is één van de docenten in onze Leergang Management en Leiderschap. Zij is zelfstandig Management Consultant en studeerde o.a. Bedrijfspsychologie aan de Rhodes University in Zuid-Afrika. Natasha heeft ruim 25 jaar ervaring in Human Resource Development en Change Management in een aantal grote internationale organisaties. De rode draad in haar vak is het ontwikkelen en (h)erkennen van menselijke kansen binnen organisaties. Dat neemt ze ook mee in haar lessen Managementvaardigheden. Het belangrijkste voor Natasha is dat jij jezelf als authentiek leider leert kennen. We blikken terug op haar lessen van afgelopen september.

Leer jezelf als authentieke leider kennen in de Mini MBAAls je een elevator pitch moest houden over jouw lessen voor de Leergang Management en Leiderschap, hoe zou je de lessen dan omschrijven?

“Ik neem deelnemers mee in leiderschap en de ontwikkeling daarvan in organisaties vanuit verleden, heden en toekomst. Daarnaast begint leiderschap bij jezelf. Je gaat opnieuw naar jezelf kijken en ontdekken wat je kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als leider zijn. De lessen zijn heel interactief; je past direct toe om nog effectiever als leider te zijn. Je gaat aan de slag met simulaties waarbij je kennismaakt met de belangrijke basis voor goed leiderschap, namelijk: Hoe bouw je vertrouwen op en hoe zorg je voor een veilige setting binnen je team? Deze twee belangrijke kenmerken maakt dat mensen uitdagingen aan durven te gaan, andere beter uitdagen, en zich daarin gesteund voelen. Het zijn twee heel persoonlijke dagen. Je krijgt veel feedback, inzichten en een spiegel voor. En je reflecteert op jouw eigen gedrag waarmee je leert hoe je een authentieke leider kunt zijn vanuit wie je bent en wat je te geven hebt.”

Wat vind je het belangrijkste om studenten over jouw vak mee te geven?

“Zoals een oud Grieks aforisme: Ken Uzelf. Dat is een reis. Je denkt jezelf te kennen. Maar zodra je in een groep zit en je krijgt spiegels voor, nieuwe inzichten en feedback, leer je jezelf opnieuw kennen. Leiderschap gaat over jezelf kennen en relationeel zijn. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe beter je jezelf ook in andere kunt inleven en positief kunt beïnvloeden. Structuren, systemen, strategieën, het is allemaal heel mooi, maar als mens moet je dat wel gaan doen en vormgeven. Als leider moet je mensen inspireren, zodat ze met je meedoen. Voor mij is ‘Ken Uzelf’ dan ook: een authentiek mens zijn, die niet alleen de kwaliteiten van zichzelf kent, maar ook eerlijk is in zijn tekortkomingen en kwetsbaarheden.”

Wat inspireert jou bij je lessen?

“De VUCA wereld (volatility, uncertainty, complexity, en ambiguity, ook wel vluchtig, onzeker, complex en onduidelijk). Dit hangt ook weer samen met de ontwikkeling die wij doormaken vanuit een historisch traditioneel hiërarchisch systeem. Van leiderschap naar veel meer leidinggeven vanuit vertrouwen, op (virtuele) afstand. Door Corona is leidinggeven op afstand nog belangrijker geworden. Dat vraagt om een andere manier van leiderschap en je blik op wat je rol is als leidinggevende. Het vraagt dat je vanuit de hiërarchie meer beweegt naar een netwerkvorm van leiderschap; veel meer op basis van vertrouwen en op kennis en kunde dan op macht. Het is niet alleen de leidinggevende die de leider is, maar ook het team heeft leiderschap in zich. Het gaat veel meer naar gelijkwaardigheid in sturing en naar zelf verantwoordelijkheid nemen; gedeelde verantwoordelijkheid en dus leiderschap. Het begint bij jezelf en vertrouwen geven en met de durf om je kwetsbaar maar ook duidelijk op te stellen, lastige gesprekken te voeren en het oneens met elkaar te willen en kunnen zijn.”

Waarom is het leuk om les te geven?

“De ambitie en leergierigheid van de mensen is inspirerend. En ook om hun binnen een korte tijd inzichten en vaardigheden (aan) te leren en te inspireren. Mijn uitdaging is om in de snelheid (2 dagen), de diepgang te vinden. Van aard ben ik een ongeduldig type dus dat past heel goed; in snelheid hoge impact hebben.”

Als ik jouw les heb gevolgd, welke kennis en vaardigheden heb ik dan op zak?

“Als je de deur uitloopt dan:

  • kun je meer jezelf zijn, dan jezelf had verwacht;
  • weet je beter zaken te duiden en hoe je met weerstand moet omgaan;
  • snap je hoe belangrijk luisteren en je kwetsbaar opstellen is;
  • kun je betere constructieve feedback en feed-forward geven;
  • weet je hoe je lastige zaken bespreekbaar maakt;
  • zijn je vragen voor jezelf als leider beantwoord, omdat je de gelegenheid krijgt om die aan mij te stellen; iedereen gaat zijn eigen uitdagingen aan.”

 

Citaten van deelnemers uit de les Managementvaardigheden
De volgende nieuwe kennis / inzichten heb ik opgedaan:

“In ieder geval weer mooi nieuwe en verdiepende inzichten, veel herkenning uit de NLP practitioner opleiding.” – Dominique van Dreumel

“Dat ik bewuster ben geworden van mijn voorkeursstijl als leider.” – Auke van Nieuwenhuize

“Wat mijn leiderschapsstijl is en in welke situatie ten opzichte van welke medewerker ik leiding kan geven.” – Shalesh Kapildewsing

“In mijn communicatie de spreekwoordelijke ‘olifant in de kamer’ benoemen in plaats van negeren en door gaan op de inhoud. Door de zaken via de zintuigen te benoemen. Ik zie…, ik hoor…., ik voel…” – Xander van Breda Vriesman

Na dit programmaonderdeel ga ik het volgende vanaf nu anders doen:

“Meer reflectie bij mijzelf over de toegepaste stijlen, wat deed ik en wat was het resultaat. Geldt overigens ook voor feedback geven.” – Niek van Westerveld

“Committent op het probleem krijgen, wat staat vast en waar hebben we als team invloed op.” – Xander van Breda Vriesman

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This