Selecteer een pagina

Leergang Ruimtemakers

Ruimte maken voor ondernemers

Nederland is een land van ondernemen en ondernemers. Een land dat groot is geworden door te bedenken hoe het anders kan, door te innoveren en door daadkracht en durf. Dit maakt Nederlandse bedrijven bijzonder, maar ook kwetsbaar.

De ondernemer ziet kansen om doelen te bereiken en onderschat de risico’s niet, maar wil ze wel overzien. Dit biedt ruimte om te ondernemen. Ruimtemakers zijn risicomanagers die ondernemersrisico’s en kansen samen met de ondernemer en medewerkers helder in kaart brengt. Een vernieuwende werkwijze waarbij de dialoog centraal staat.

Inleiding
In samenwerking met de Business School Nederland heeft Avero Achmea in 2013 een Leergang de Ruimtemakers (risicomanagement) voor onafhankelijke intermediairs ontwikkeld. Daarbij is de co-creatie met deze doelgroep van wezenlijk belang geweest voor de Leergang, zoals deze wordt aangeboden. Ruimtemakers is een integraal programma, waarbij de Leergang de start is voor het opzetten van een nieuw business model.

Inhoud
Vernieuwend risicomanagement programma
Uit diverse onderzoeken naar het succes van bedrijven blijkt de impact van de mensfactor even belangrijk als het financiële aspect. De medewerkers zijn belangrijk om doelen te bereiken. Zij zien vanuit hun dagelijkse ervaring juist de risico’s die voor de hand liggen. Maar die de ondernemer over het hoofd ziet. Die kennis gaan we bundelen. Motivatie en draagvlak van medewerkers is naast het inzicht in risico’s en kansen de grootste winst om te behalen.

Het resultaat
Medewerkers zijn gehecht aan het doel, de missie en de waarden van een organisatie. Deze emotionele betrokkenheid wordt ook aangevoeld door stakeholders buiten de organisatie, waardoor de waardering toeneemt. Ruimtemakers begeleiden samen met de ondernemer het proces om continuïteit voor de organisatie te realiseren. Dit leidt tot lagere kosten, efficiënter werken en een beter inzicht in de bedrijfsmatige risico’s.

De ondernemer; krijgt hands on ondersteuning bij het transitieproces naar een nieuw business model is na de leergang in staat om bij klanten een volwaardige risico inventarisatie uit te voeren maakt persoonlijke ontwikkeling door tijdens de leergang

Overzicht Leergang 2015 – 2016
Klik op de afbeelding om uit te vergroten.

Kosten
EUR 3.500,- (inclusief arrangementskosten)

Locatie
Business School Nederland
De Raadskamer
Herenstraat 25
4116 BK Buren

Neem contact op met:

Wopke de Jong
wopke.de.jong@achmea.nl
06-53956121

Volg De Ruimtemakers via Twitter of kijk voor meer informatie op www.deruimtemakers.nl

Brochure aanvragen

.

Share This