Selecteer een pagina
Susanne Koenders (45 jaar) versterkt sinds 1 mei ons team. Ze wordt Vice Dean bij Business School Nederland en zal in deze functie veel taken van onze Dean Marcel van der Ham overnemen. Maar wie is Susanne? Waar krijgt zij energie van? En wat trekt haar zo aan in Business School Nederland? Maak kennis met deze energieke, enthousiaste en gedreven vrouw.

Susanne Koenders, Vice Dean bij Business School NederlandMet de komst van Susanne zal Marcel van der Ham steeds minder uren werken en zich vooral richten op bijzondere projecten. Het stokje wat betreft het leidinggeven aan de afdeling Studentenzaken (planning, receptie, docenten, coaches, kwaliteitsmanagement, studentenadministratie en –begeleiding) en de facilitaire dienst heeft hij al aan Susanne overgedragen. We zijn erg blij met de komst van Susanne. Ze heeft ruime leidinggevende ervaring en uitgebreide expertise op het vlak van onderwijs en innovatie. De rol van Vice Dean is haar dan ook op lijf geschreven.

Kun je iets over je werkervaring vertellen?

“Ik heb de afgelopen 14 jaar gewerkt bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) voor de Faculteit Business en Economie. Ik ben als opleidingsdirecteur begonnen bij de opleiding HRM, zowel voltijd, deeltijd als het lectoraat. Daarna ben ik bijna zes jaar opleidingsdirecteur geweest van de opleiding Bedrijfskunde, voorheen MER. Dat was een postfusie situatie van de HES en de HvA en daarnaast moest de opleiding behoorlijk worden vernieuwd. Dat was een grote uitdaging en ik ben trots op de opleiding en het team dat er nu staat. De laatste acht maanden vervulde ik de rol van interim Hoofd HR van de Faculteit Business en Economie. Ik heb dit altijd gecombineerd met les geven en scripties begeleiden. Een hele mooie manier om direct contact te houden met de studenten en te blijven ervaren waar onderwijs om draait.”

Waar krijg jij energie van?

“Mijn nieuwsgierigheid en passies zitten in leren, innovatie, tech en HR. Als leidinggevende was ik al snel geboeid door het proces van richting geven (A) en begrijpen waar je staat (B) en hoe je die gap gaat invullen met je stakeholders. Ik ben aardig vaak op mijn snufferd gegaan in het begin en maak nog steeds fouten, vandaar dat ik het samen leren erg belangrijk vind om steeds beter te worden. Het is alweer 15 jaar geleden dat ik in 2004 een Professional Master Change en Innovation ben gaan doen in Brisbane, Australië maar heb daar echt de toegevoegde waarde ervaren van theoriekoppeling aan praktijk. Dus ik hou heel erg van richting bepalen, dingen doen, dingen uitproberen, fouten mogen maken en daar weer van leren. Dat sluit weer naadloos aan bij de Action Learning methode van BSN. Act to learn and learn to act, dat spreekt mij enorm aan. Ik wil me de komende periode graag nog verder verdiepen in de Action Learning methode.”

Wat kan een MBA een manager brengen?

“Organisaties zijn fascinerende dingen. En daar wil je als manager meer grip op krijgen. Nadenken over strategie en scenario’s is toch weer andere materie dan een verandermanagementvraagstuk of, wat ik recentelijk ben gaan doen in de leergang Organisatieopstellingen, een systemische manier van kijken naar organisaties en de menselijke interactie. Datadriven opereren, ook zo machtig interessant. En tegelijkertijd heeft goed leiderschap juist ook met die integrale blik daarop te maken. Dat komt allemaal samen in een MBA. Samen met jouw eigen persoonlijkheid en je reflectie daarop natuurlijk, dat laatste is essentieel.”

Wat ga je de komende weken doen?

“Bij BSN zal ik me eerst gaan inwerken, inlezen en dossiers vreten. Graag had ik studenten live gesproken over hun ervaringen en wensen. Hopelijk kan dat snel weer in Buren, maar voorlopig nog even online.

Wij wensen Susanne veel succes en plezier in haar nieuwe functie!

Bekijk het LinkedIn-profiel van Susanne

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This