Selecteer een pagina

‘Door deze MBA verwacht ik anders tegen zaken aan te gaan kijken. Juist die ontwikkeling gaat mij helpen een volgende stap te maken’

BSN MBA-student Maarten BalkEind vorig jaar zette Maarten Balk de eerste stappen over de drempel van Business School Nederland in Buren. In het dagelijks leven werkt Maarten als Manager beoordeling en toezicht bij de RDW – beter bekend als Rijksdienst voor het Wegverkeer. “Een drukke, afwisselende, uitdagende, internationale, maar vooral leuke baan waar ik elke dag met veel plezier mee bezig ben,” aldus Maarten.

1. Wat was voor jou de belangrijkste drijfveer om een MBA te doen?
“Ik ben van mening dat je je moet blijven ontwikkelen. Bij mijn werkgever – de RDW – zijn die mogelijkheden er zeker. Ik wil me graag verder ontwikkelen, op sommige gebieden in de breedte en op andere juist meer in de diepte. Door deze MBA verwacht ik anders tegen zaken aan te gaan kijken. Juist die ontwikkeling gaat mij helpen een volgende stap te maken.”

2. Wat was specifiek de reden om te kiezen voor de Action Learning MBA?
“Ik heb eerder de mogelijkheid gehad te starten met mijn MBA. Deze kans heb ik toen door privéredenen niet aangegrepen. Vorig jaar kwam de mogelijkheid wederom voorbij en ben ik me serieus gaan verdiepen in de verschillende MBA-aanbieders. Door met mensen te praten die reeds hun MBA hadden afgerond of nog bezig waren, werd het voor mezelf duidelijker dat mijn voorkeur uitging naar een vorm waarbij ik de theorie moest gaan toepassen in de praktijk – in plaats van zaken uit m’n hoofd leren en reproduceren. Nadat ik bij de introductieavond was geweest wist ik het zeker. De sfeer en het praktische van Action Learning bij BSN was wat ik zocht.”

3. Heb je al een ‘verschil’ kunnen maken door iets wat je tijdens de MBA geleerd hebt?
“Bij een van de eerste bijeenkomsten van Managementvaardigheden kwam een aantal onderwerpen voorbij die ik de dagen daarna één-op-één kon gebruiken bij iets wat speelde op mijn afdeling. Het was gaaf om te zien dat het werkte zonder al te veel moeite.”

4. In welk concept van Action Learning kun je je het meest vinden?
“De juiste vragen stellen: ik ben van mening dat je hierdoor zoveel meer zaken boven water krijgt. Ik heb in mijn werkzame leven al heel wat audits uitgevoerd en weet dus uit ervaring hoe belangrijk dit is is. Ook in mijn huidige baan waar ik veel te maken heb met internationale contacten en dus verschillende culturen komt dit goed van pas.”

5. Merk je een verandering iets dat je sinds je bent begonnen met de MBA anders doet?
“Ik weet niet of anderen aan mij merken dat ik anders denk of doe. Ik merk wel aan mezelf dat ik bepaalde zaken minder intuïtief doe en meer overdenk om meerdere aspecten mee te laten spelen in mijn besluitvorming.”

6. Welke skill(s) zou je het liefst verbeterd zien door de MBA?
“Als het gaat om praten vind ik zelf dat ik kan ik communicatief redelijk goed kan uitdrukken. Ik zou graag zien dat ik dat ook op een goede manier op papier kan zetten.”

7. Wat is je indruk van de MBA, de docenten en de workshops?
“Tot dusver is het inhoudelijk goed te volgen en zijn de onderwerpen enorm interessant. Gelukkig maar, want het kost veel tijd alles voor de geadviseerde deadlines af te hebben. We hebben thuis een aantal zaken flink om moeten gooien om tijd vrij te maken die ik nodig heb om met van alles aan de slag te gaan. Ik ben nu een aantal maanden aan de gang en merk dat er wel iets van een ritme aan het ontstaan is; dat helpt bij mij zeker.”

8. Wat is voor jou persoonlijk de grootste uitdaging?
“Als je iets leuk vindt, gaat het je automatisch makkelijker af. Mijn grootste uitdaging zit hem in het feit dat er straks onherroepelijk onderwerpen voorbijkomen waar ik niet zo veel mee heb. Waar haal ik dan de drijfveer vandaan om mezelf ertoe te zetten? Dit in combinatie met je gezin dat ook een beroep op je doet maakt het zeker niet makkelijker.”

9. Kun je tot nu toe al spreken over een eye-opener?
“Daar zijn er al meerdere van voorbij gekomen. Soms kleine dingen in de vorm van advies at je krijgt bij een oefening, maar ook de gesprekken met mijn collegastudenten uit de subset zorgen ervoor dat je net even iets anders tegen dingen aan gaat kijken.”

10. Wat is het belangrijkste doel dat je door deze MBA wil bereiken?
“Ik heb geen doel dat ik met deze MBA wil bereiken. Wat ik wél kan doen is als ik straks klaar ben met mijn MBA, constateren dat ik anders tegen zaken aan ben gaan kijken en dat ik daardoor voor mezelf een nieuw doel kan stellen. Dat zal waarschijnlijk iets zijn waar ik nu nog niet aan denk door de ‘beperkte’ kijk op zaken.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This