Selecteer een pagina

Masterclass BSN in samenwerking met de Falck Fire Academy wordt vanaf deze week wereldwijd aangeboden

Het begon als een pilot om managers van de brandweer te helpen hun brandweermannen (en vrouwen) beter aan te sturen. Maar na het succes van de pilot wordt het vijfdaagse programma vanaf deze week aangeboden aan managers van brandweerorganisaties over de hele wereld.

Falck Fire AcademyDe pilot vond plaats in september aan de Rotterdamse Maasvlakte, waar Falck Fire Academy een trainingscentrum heeft. De acht geselecteerde studenten waren internationale managers van Falck, werkzaam voor grote industriële bedrijven in onder meer België, Duitsland, Roemenië en Brazilië.

De masterclass Operationeel Management voor Site Managers (OMSM) richt zich op uitdagingen rondom het onder controle krijgen van een industriële brand. Juist bij dat soort calamiteiten zijn goede managementvaardigheden essentieel, eveneens om op de juiste wijze met alle betrokken organisaties om te gaan.

Wat met name bijzonder is van de masterclass, is dat het niet focust op zaken die men traditioneel gezien zou linken met de brandweer, zoals levens redden, vuur bestrijden of schadebeperking, maar met name op de bedrijfskundige kant. Zo passeerden workshops over Financieel Management, Leiderschap, Planningscycli, Risico-analyse en Operationele Voorbereiding de revue.

Action Learning als uitgangspunt
Het curriculum werd gezamenlijk ontwikkeld door de Falck Fire Academy en Business School Nederland. De basis van het programma berust op Action Learning, de beproefde methode die BSN bij al haar programma’s als uitgangspunt neemt. ‘Het principe van Action Learning bieden we mensen een bredere blik op problemen en uitdagingen in hun organisatie, en investeren we tijd in het zoeken van duurzame, creatieve oplossingen daarvoor,’ aldus Frank Campman, directeur van Business School Nederland.

Gijs Brouwer, een van de docenten en projectmanager bij Falck, benadrukt de noodzaak voor meer managementvaardigheden bij managers van de brandweer. ‘Hoe kunnen site managers omgaan met enerzijds risico’s versus de verwachtingen van het bedrijf waar hij voor werkt? Onze managers geven steeds vaker aan dat ze behoefte hebben aan meer kennis en vaardigheden om hun organisaties effectief en efficiënt te runnen. De masterclass is ontworpen om gehoor te geven aan deze oproep.’

Lees voor meer informatie het hele artikel op Hemmingfire.com


Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.


BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This