Selecteer een pagina

‘Het bijzondere aan werken in een subset is dat je elkaar in korte tijd heel goed leert kennen. Gaandeweg leer je elkaars kwaliteiten steeds beter te benutten’

Deze maand is een heugelijke maand voor de 36-jarige Marjolein Kniest. Na 2,5 jaar kon ze haar handtekening zetten onder haar MBA-diploma bij Business School Nederland. Het was de behoefte aan een meer bedrijfskundige theoretische basis en anderzijds de wens kennis en ervaringen te delen met anderen die haar richting Buren stuurden. Richting het einde van het traject kwam daar – te midden van de dissertation drukte – ook nog de uitdaging van een nieuwe baan bij: na bijna tien jaar dienstverband in diverse functies bij Nationale Nederlanden, stapte ze 1 december jl. over naar de VNAB, een branchevereniging voor de zakelijke verzekeringsmarkt. Daar is ze als Manager Ledenzaken verantwoordelijk voor alles wat leden aangaat en geeft ze leiding aan het team Marketing & Communicatie, Juridische zaken en Kennisontwikkeling.

BSN Alumna Marjolein Kniest1. Wat was voor jou de belangrijkste drijfveer om de MBA te doen?
“Toen ik ongeveer 7 jaar bij Nationale Nederlanden werkte, merkte ik dat ik enerzijds behoefte had aan een meer bedrijfskundige theoretische basis en anderzijds kennis en ervaringen wilde delen met mensen uit andere vakgebieden en branches. Dat zijn de belangrijkste twee redenen geweest om met de MBA te starten.”

2. Wat was terugkijkend de belangrijkste les die je tijdens de MBA geleerd hebt?
“Er niet te snel van uitgaan dat iets aan de oppervlakte een probleem lijkt, maar samen met collega’s verder zoeken naar de kern van het probleem.”

3. Op je LinkedIn-profiel omschrijf je jezelf aan de hand van een aantal eigenschappen. Welke persoonlijke eigenschappen zijn tijdens de MBA nog meer ontwikkeld?
“Tijdens mijn MBA is bevestigd dat ik oplossingsgericht en stressbestendig ben en beschik over een ijzeren discipline. Ik heb mij bij de start van mijn studie voorgenomen om op schema te blijven en dat is gelukt. Daarnaast liet ik mij niet uit het veld slaan bij tegenslagen en wist ik steeds weer een oplossing te vinden zonder teveel vertraging op te lopen. Ondernemerschap en oplossingsgerichtheid heb ik met name in onze subset nog beter ontwikkeld. Onder andere met onze gezamenlijke opdracht was ik vaak degene die het voortouw nam waardoor de vaart erin bleef.”

4. In hoeverre heeft de MBA een rol gespeeld bij je nieuwe baan?
“Voor mijn nieuwe baan ben ik via LinkedIn benaderd, dus ik durf niet te zeggen in hoeverre mijn MBA daarbij een rol heeft gespeeld. Ik denk wel dat het afronden van de MBA in de toekomst een toegevoegde waarde kan hebben bij het zoeken naar een volgende uitdaging.”

5. Wat heeft de MBA voor jouw persoonlijke en zakelijke netwerk betekend?
“Voor mijn zakelijke netwerk is het contact met docenten erg waardevol geweest. Aan onze subset heb ik goede persoonlijke contacten overgehouden.”

6. Hoe heb je het contact met klasgenoten tijdens de subsets ervaren?
“Vooral in het begin stap je af en toe met elkaar in dezelfde valkuilen en kunnen karakters soms botsen. Maar het bijzondere aan werken in een subset is dat je elkaar in korte tijd heel goed leert kennen. Gaandeweg leer je elkaars kwaliteiten steeds beter te benutten.”

7. In hoeverre zijn de verwachtingen die je van het programma had, uitgekomen?
“Mijn verwachting was dat de MBA mij een meer bedrijfskundige theoretische basis zou geven en dat ik kennis en ervaringen kon delen met mensen uit andere vakgebieden en branches. Dit is allebei gelukt dus wat dat betreft heeft de MBA helemaal aan mijn verwachtingen voldaan.”

8. Zou je andere mensen aanraden een MBA te doen?
“Ik zou het zeker aanraden. Het is erg goed geweest voor zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling, maar het is wel belangrijk om je te realiseren waar je aan begint. Deze studie heeft mij veel vrije avonden en weekenden gekost en het brengt op momenten veel (tijds)druk met zich mee. Dat moet je er wel voor over hebben.”

9. Voor studenten die op dat punt staan (met de MBA te beginnen) – welk advies zou je hen meegeven?
Mijn tip zou zijn te zorgen dat je niet achter komt te liggen op schema, want het is een zware studie en hoe verder je achter ligt, hoe moeilijk het is om weer bij te komen.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This