Selecteer een pagina

BSN in gesprek met MBA-student Andries Veenstra. “Door de theorie die ik heb opgedaan tijdens de Organisatie Analyse heb ik nu al een aantal gefundeerde keuzes kunnen maken, die ik anders niet had gemaakt.”

Andries VeenstraSinds 2003 werkt Andries Veenstra – 36 jaar oud, gehuwd en vader van een jongen en een meisje – voor hypotheekservicer Quion. Geboren en getogen in Friesland, maar sinds 2001 woonachtig in de Randstad.

In Leeuwarden rondde hij de HBO-opleiding Commerciële Economie af. Tijdens die studie deed hij een half jaar een uitwisselingsprogramma aan de Britse Birmingham City University. “De beste en mooiste tijd van mijn studieperiode,” aldus Andries. Bij Quion begon hij als acceptant van hypotheken, nadat hij eerder twee jaar in de advisering van hypotheken zat. Binnen Quion vervulde hij de afgelopen jaren verschillende functies, waaronder die van Senior Projectmanager.

Sinds twee jaar is Andries verantwoordelijk voor een operationele afdeling met ruim honderd man personeel. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de verwerking van nieuwe hypotheekaanvragen, evenals voor het beheer van hypotheekportefeuilles van diverse geldverstrekkers.

1. Wat was de belangrijkste drijfveer om een MBA te doen?
“Ik haal mijn energie uit het verbeteren of vernieuwen van zaken die niet goed lopen. Ik ben een praktische bouwer en maak mijn keuzes vaak op puur logisch nadenken. Ik hoop door het doen van deze MBA handvatten te krijgen waardoor ik nóg effectiever in mijn werk word. Daarnaast wil ik mijzelf verder scholen naar een masterniveau, wat net wat meer body geeft aan mijn CV. Tot slot heeft mijn vrouw vorig jaar haar master in Delft afgerond, dus kon ik niet achterblijven, haha.”

2. Wat was specifiek de reden om voor de Action Learning MBA te kiezen?
“Ondanks dat een theoretisch kader voor mij belangrijk is, was ik niet op zoek naar een sec wetenschappelijke MBA. Ik hoef geen nieuwe theorieën te ontwikkelen, maar wil bestaande wetenschappelijke theorieën kunnen toepassen in de praktijk. De vorm van ‘leren in de praktijk’ (het zijn van een consultant in je eigen organisatie) zoals BSN aanbiedt, past uitstekend bij mijn manier van werken.”

3. Heb je al een ‘verschil’ op je werk kunnen maken?
“Ja! Ik zit op dit moment midden in het herinrichten van mijn afdeling. Er komt een andere structuur. Door de theorie (Mintzberg, organisatiestructuren) die ik heb opgedaan tijdens de Organisatie Analyse heb ik een aantal gefundeerde keuzes kunnen maken, die ik anders niet had gemaakt.”

4. In welk concept van Action Learning kun je je het meest vinden?
“Denk in vragen, niet in antwoorden. Ik ben zelf actiegericht en werk in een actiegerichte organisatie. We hebben de oplossing al klaar voordat het probleem is uitgesproken. Door tijd te nemen om te bezinnen, door vragen te stellen, gun je elkaar de kans om vast te stellen waar het nu echt om gaat!”

5. Merk je dat er iets is dat je sinds je bent begonnen met de MBA anders doet?
“Ik stel nog meer vragen om mensen in hun eigen kracht te zetten en ze bewust te laten worden dat zij zelf het ‘antwoord’ vaak al weten.”

6. Welke skill(s) zou je het liefst verbeterd zien door de MBA?
“Het (strategisch) leiding gaan geven aan een organisatie. Een (nog) beter beeld krijgen van wat organisaties nodig hebben om succesvol te kunnen opereren en hoe ik dit kan leiden.”

7. Wat is je indruk van de MBA, de docenten en de workshops?
“Aangezien we ons nu nog in de aanloopfase van de studie bevinden, kan ik alleen spreken van een eerste goede indruk van de docenten en workshops. Zoals met alles ligt het één me wat meer dan het ander. In deze fase heb ik praktische handvatten gekregen die mij een basis geven voor de rest van het MBA-traject.”

8. Wat is voor jou persoonlijk de grootste uitdaging?
“Een goede studiestructuur vinden, die in balans is met werk en privé. Ik merk dat ik mijn studie-uren heel gericht moet plannen, zodat ik ook tijd voor mijn gezin kan maken en ik zelf ook kan ontspannen.”

9. Kun je al spreken over een eye-opener die je tot nu toe gehad hebt?
“Nee.”

10. Wat is het belangrijkste doel dat je met deze MBA wil bereiken?
“Het hoofddoel is om mij als mens verder te blijven ontwikkelen. Een rugzak die een flink stuk voller raakt. En dan is het mooi als er formeel strikje omheen zit.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This