Selecteer een pagina

Dit jaar studeerde Mike Fischer cum laude af voor de International Action Learning MBA. Tijdens onze jaarlijkse Graduation Ceremony in het Kurhaus te Scheveningen ontving hij zijn MBA-diploma. Een mooi moment om hem een paar vragen te stellen over zijn MBA-reis, hoe hij Action Learning in de praktijk heeft ervaren en zijn indrukken van de Graduation.

BSN Alumnus Mike Fischer MBA en Juanita Bouwer MBA (Director: International, Business School Nederland)Kun je kort beschrijven hoe je jouw MBA-reis van start tot afstuderen ervaart?
“Deze reis was een onverwacht genoegen. 10 jaar geleden ontmoette ik op een vlucht van Nairobi naar Johannesburg een professor, die aangaf dat ik zou moeten overwegen om een MBA te doen. Ik heb er 5 jaar over nagedacht en zei uiteindelijk: oké, je doet het of je doet het niet. Ik besloot om het te doen. Toen ik met de opleiding begon, besefte ik dat er een mogelijkheid was om het programma gewoon af te ronden of dit uitzonderlijk goed te doen. Ik besloot het laatste te doen en streefde naar het predicaat cum laude. En zo geschiedde! Het vergde enorm veel werk en inspanning, maar ik ben ontzettend blij dat ik mijn doel heb bereikt.”

Wat was het absolute hoogtepunt van de MBA?
“Ik ben erin geslaagd om veel collega’s in mijn werkomgeving ervan te overtuigen om ook te gaan studeren en zichzelf te overstijgen. Ik denk dat ze veel inspiratie hebben gehaald uit het feit dat ik deze stap heb gezet en de opleiding vervolgens cum laude heb afgerond. Ook denk ik dat het hen heeft geholpen om als individu te groeien. De MBA heeft mij ook geholpen bij het creëren van een leercultuur binnen onze organisatie en dit was zeer bevredigend voor mij.”

Bevat deze leercultuur ook aspecten van Action Learning?
“Ja, dat is het specifiek geweest. Als mens heb ik altijd al het idee gehad dat de implementatie van kennis de sleutel tot succes is en dat het niet alleen om de theorie gaat. Het was dan ook geweldig om een programma te vinden dat dit gedachtengoed omarmt als onderdeel van de leerfilosofie. Hiermee kon ik een structuur ontwikkelen om deze kennis te delen.”

Wat mis je het meest van het MBA-programma je nu je bent afgestudeerd?
“Wat ik het meest mis is om ‘s avonds iets te doen te hebben. Ik werk in Nairobi, en mijn familie zit in Zuid-Afrika. In de jaren dat ik aan mijn projecten heb gewerkt heeft mij dit ‘gezond’ gehouden. Ik doe zakelijke turnarounds, dus ik probeer nu iets anders te doen op academisch gebied. Echter, ik mis de druk om de taken en projecten op tijd af te moeten ronden. Het heeft me zeker een doel gegeven om te ontdekken wat de volgende uitdagingen zijn.”

Is onze DBA één van je volgende uitdagingen?
“Misschien. We gaan het zien!”

Lees meer over de International Action Learning MBA

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This