Selecteer een pagina

Bert Husson is sinds februari 2020 in dienst bij BSN. Hij is begonnen als Corporate Accountmanager maar heeft inmiddels al weer een andere functie gekregen: Crossborder Development Manager.

Crossborder Development Manager om bruggen te bouwen tussen onze internationale locaties en (alumni) netwerken.

Bert Husson, Crossborder Development Manager bij Business School NederlandVertel eens iets over jezelf?

“Tien jaar geleden ben ik direct na mijn studie (International Communication, Hanzehogeschool) in China gaan wonen. Hier heb ik werkervaring opgedaan bij Mandarinclick, een Chinese onderwijsconsultant. Vervolgens heb ik in Beijing met zeer veel plezier en toewijding voor het steunkantoor van Nuffic gewerkt (de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs). Verder ben ik vader van 2 kleine kinderen die beiden in Beijing geboren zijn. Zij spreken beter Chinees dan ik, en beter Nederlands dan mijn vrouw! Na een prachtige periode in China hebben mijn vrouw en ik besloten om naar Nederland te verhuizen om daar onze kids op te laten groeien.”

Waarom heeft BSN ervoor gekozen om een Crossborder Development Manager aan te stellen?

“Managers en organisaties kiezen vaak niet alleen voor BSN vanwege onze leerproducten, maar ook vanwege ons netwerk. En dit netwerk is groot, groter dan de meeste mensen denken. We hebben namelijk locaties in Azië, Europa, de Caraïben en Afrika. Alumni van BSN kunnen ook gebruik maken van dit netwerk! BSN vindt het belangrijk om een synergetisch effect te creëren tussen onze internationale locaties en netwerken. Met andere woorden: ik ga BSN helpen bruggen te bouwen.”

Hoe wil je bruggen bouwen tussen de verschillende landen/gebieden waarin BSN zich begeeft?

“Allereerst het zakelijke gedeelte: onze internationale afdelingen, met hun plaatselijke staf en netwerken geven BSN een groot voordeel in de markt: namelijk local presence. We kunnen lokale netwerken bouwen voor Nederlandse organisaties in andere landen en hun staf lokaal trainen. Daarnaast kunnen we bouwen op lokale leads. In de praktijk is dit al gebeurd: een grote internationale speler in de energiesector is via één van onze business schools in Buren terechtgekomen, en nu werken we samen aan een managementopleiding.

Daarnaast bouwt BSN bruggen voor de ontwikkeling van crossborderprogramma’s. Hierbij wordt niet alleen gedacht aan managementprogramma’s, maar ook aan gezamenlijke missies of congressen. Momenteel wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een project waarin het blootleggen van Chinees-Nederlandse Horti Supply Chain d.m.v. Action Learning centraal staat.

Tevens ontwikkelen we nu een aantal Incompany Crossborderprogramma’s voor klanten, maar we willen ons ook gaan richten op het open netwerk. Een andere brug die ik wil bouwen is er één voor de alumni. Dit jaar zet ik samen met mijn collega’s in de sector Gezondheidszorg bijvoorbeeld een internationaal digitaal alumni event op. Hoe heeft het ziekenhuispersoneel uit Ghana zichzelf beschermd tijdens de Corona-crisis? Hoe is men omgegaan met het tekort aan ziekenbedden in China? Zulke discussies zijn inspirerend en leuk.”

Waarom past BSN bij jou?

“Ik vind het erg interessant om synergie te creëren tussen opleidingen en de behoeften van het bedrijfsleven. Tijdens mijn werkperiode bij Nuffic ben ik regelmatig betrokken geweest bij triple helix-projecten. Dit zijn projecten waarbij de krachten van overheid, onderwijs en het bedrijfsleven elkaar versterken. Bij BSN zie ik een soortgelijke dynamiek. Organisaties hebben zeer veel baat bij goede trainingen en leertrajecten van BSN. En door het contact met het bedrijfsleven blijft BSN op de hoogte van ontwikkelingen, trends en leerbehoeften. Die spilfunctie daar voel ik me bij thuis. Daarnaast past de centrale leermethode van BSN (Action Learning) goed bij me. Het leren door actie te nemen en te reflecteren is voor mij vele malen effectiever dan het traditionele boek-praktijkprincipe.”

Waar zie jij uitdagingen in je nieuwe rol?

“De Covid-crisis is een inkoppertje. Het is momenteel lastig om iets offline te plannen, zeker in internationaal opzicht. Verder wordt het een uitdaging om meer feeling met de buitenlandse markten te krijgen. Wat zijn de uitdagingen van organisaties in andere landen? Zijn deze uitdagingen fundamenteel anders dan in Nederland? Zijn er overeenkomstige belangen? Hoe zetten we die belangen om in mooie BSN-projecten? Ik heb zelf 9 jaar China-ervaring, maar zakelijk gaat het er daar natuurlijk anders aan toe dan in bijvoorbeeld Nigeria. Ook praktisch kom je wel dingen tegen: als we een digitaal event met Nederlandse, Aziatische en Afrikaanse alumni willen organiseren lopen we tegen verschillende tijdszones op. Ook taal is een barrière: niet al onze alumni spreken (goed) Engels.”

Wat vind je leuk aan deze functie?

“Ik word vrolijk van het werken in een internationale context. Het wordt bijvoorbeeld een hele mooie uitdaging om mijn relatie met onze buitenlandse locaties verder te verstevigen. Qua onderwijs wordt er natuurlijk al heel nauw samengewerkt, maar het op de markt zetten van crossborderprojecten is nieuw. Dit wordt echt een joint effort! De samenwerking met mijn buitenlandse collega’s verloopt uitstekend en ik heb dan ook veel vertrouwen in dit nieuwe BSN-hoofdstuk!”

Je bent sinds 2 juli 2020 ook secretaris bij Tractus. Wat zijn de plannen voor 2021?

“Vorig jaar zijn er een paar prachtige bedrijfsbezoeken afgelast vanwege Covid-19. We hopen deze bezoeken in 2021 wel te kunnen organiseren. Tegelijkertijd is er een scenario voor het geval dat fysieke bezoeken nog voor langere periode niet mogelijk zijn. Ook online kunnen we mooie bijeenkomsten organiseren, in verschillende vormen. Het bestuur is hierover in overleg. We hebben er zin in!​”

Hoe kunnen alumni en organisaties met jou in contact komen?

“Ik nodig geïnteresseerden van harte uit om met mij in contact te komen voor een kennismaking. Daarnaast kunnen we alumni-gerelateerde zaken en/of de mogelijkheden van onze crossborderactiviteiten bespreken. Dit kan via een online meeting. Om deze in te plannen kunnen zij mij benaderen via 0344-579030 / 06-25002891, bhusson@bsn.eu of mijn LinkedIn.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This