Selecteer een pagina

De boeken van Guido Thys | 8erlijk management

Tijdens een enerverende boekbespreking op 31 mei heeft Guido Thys de ruim 40 deelnemers bij Business School Nederland meegenomen in zijn visie over de ontwikkeling van de rol van de manager en zeker ook hoe de manager in acht simpele stappen kan groeien naar een succesvol leider.

Boekpresentatie Guido Thys 31-05-2016Een vrije vertaling van de boodschap is dat de kunst van het loslaten, tot nieuw inzichten komen en daarbij regelrecht in durven gaan tegen wat vroeger heilig was tot nieuwe kernkwaliteit van een manager moet worden verheven. Moet alles uit het verleden dan de prullenbak in? Neen, zeker niet maar als je meteen met een oordeel komt of met oplossingen die in het verleden gewerkt hebben sta je niet open voor de nieuwe onvoorspelbare wereld. De economie draait om waarde en zoals Guido Thys schrijft: “alles wat waarde heeft of toevoegt, heeft bestaansrecht en al de rest verdwijnt”.

‘One size fits all’ bestaat niet voor de manager, anders zou het wel een wetenschap zijn. En de praktijk van alledag met faillissementen en projecten die veel geld kosten en niet succesvol zijn, laat zien dat het mensenwerk is en geen wetenschap. De manager is eigenlijk een professional die met zijn kernkwaliteiten een organisatie verder kan helpen zonder dat de manager hiërarchisch leidinggevende hoeft te zijn. Is dat de toekomst?

In zijn boek – 8erlijk management – gaat Guido Thys in op de 8 kwalen waaraan management 19.0 lijdt en geeft hij beelden mee hoe het management 21.0 (de manager in de 21ste eeuw) waarde kan creëren.
Boek bestellen?

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This