Selecteer een pagina

Stef Moison (54) behaalde op 27 maart online zijn Executive MBA. Hij is al ruim 10 jaar werkzaam bij de Rabobank en sinds anderhalf jaar Directeur Verzekeren van Noord-Holland Noord. Hij vertelt hoe hij zijn MBA-reis heeft ervaren en hoe hij zijn Viva Voce (verdediging) online beleefde samen met zijn subsetgenoten.

In het midden BSN MBA Alumnus Stef MoisonKun je kort beschrijven hoe je jouw MBA-reis van start bent gegaan?

“Eind 2015 begon ik aan mijn MBA-avontuur. De grootste drijfveer om te starten met deze opleiding was dat ik toentertijd als manager van V&S Particulieren de capaciteit nog miste om het overzicht te hebben en te begrijpen wat er gebeurt in de totale organisatie als ik aan bepaalde knoppen draai. Met deze Executive Action Learning MBA kon ik deze helikopterview krijgen.”

Hoe voelt het om je MBA te hebben afgerond?

“Het was een gave reis die ik niet had willen missen, maar die op sommige momenten ook best zwaar is geweest. Tijdens mijn studie ben ik mijn beide ouders kwijtgeraakt en heb ik drie keer een nieuwe functie bij de Rabobank gekregen. De laatste aanstelling was precies toen ik begon met mijn dissertation. Naast dat het een forse persoonlijke vooruitgang was, is het ook een flinke uitdaging afstuderen en een nieuwe baan. Ik kan wel zeggen dat ik daarom extra trots op mijzelf ben dat ik mijn MBA-titel heb behaald.”

Hoe was je ervaring met de online Viva Voce?

“Het was een bijzondere ervaring. Eerst zou ik vrijdag de 13e live afstuderen in Buren. Een bijzondere dag. Ik ben niet bijgelovig en vond die dag prima. Maar toen kwam al snel het Coronavirus om de hoek kijken en was het niet meer mogelijk om in de schoolbanken af te studeren. De Viva Voce werd verplaatst naar een online omgeving. Het was even wennen omdat non-verbale communicatie online niet of nauwelijks is te zien, maar soms werkt dat ook in je voordeel. Ik koos ervoor om mijn verdediging niet in een thuis setting te doen, maar op een professionele locatie bij de Rabobank in Alkmaar. Mijn vrouw en dochter zijn meegegaan. Ook was het mooi dat mijn subsetgenoten er online bij konden zijn om mij te steunen. Zij kregen zelfs nog even het woord, dat vond ik wel bijzonder. We zijn vier jaar geleden met zijn vieren gestart en hebben het ook samen afgerond.”

Welke toegevoegde waarde heeft jouw subset gehad?

“Het is vooraf – als de subsets worden gevormd – altijd de vraag of het gaat klikken met elkaar in de groep. Je moet de veiligheid, het vertrouwen en de verbinding met elkaar voelen om elkaar durven aan te spreken. Dat is gelukt. We hebben elkaar goed inhoudelijk weten te challengen, scherp gehouden en gemotiveerd. Ook hebben we elkaar er doorheen getrokken, vooral op momenten dat het zwaar was. We zijn naar elkaar toegegroeid als subset en dat levert een mooie vriendengroep op die ook nu voor elkaar klaarstaat.”

Waar ging je dissertation over?

“Ik deed onderzoek naar het gebruik van ons Performance Management systeem GROW!, een systeem om zelf het gesprek met je leidinggevende aan te gaan over je verdere ontwikkeling. Het is een mooi systeem waarbij jezelf de regie in handen hebt over je eigen ontwikkeling en toekomst. Het zou een ander niveau van gesprek opleveren dan in een doorgaans functioneringsgesprek. Echter bleek in de praktijk dat er te weinig gebruik werd gemaakt van GROW! door de medewerkers van de Rabobank. In de interviews en enquêtes die ik heb gehouden kwam naar voren dat zij het systeem niet makkelijk op het intranet konden vinden, het systeem niet goed begrepen en daardoor ook niet de toegevoegde waarde zagen. De interne communicatie en interne processen waren dus niet goed geregeld. Medewerkers zijn niet goed betrokken bij de implementatie van GROW! en kregen te weinig uitleg van de filosofie achter het systeem. Hierdoor was er weinig gedragenheid bij de medewerkers.”

Welke veranderingen heeft de MBA je organisatie gebracht?

“De dissertation heeft eraan bijgedragen dat we nu de interne processen en communicatie aan het verbeteren zijn rondom het Performance Management systeem GROW!. We betrekken nu onze medewerkers bij de implementatie en ons intranet is geherstructureerd, zodat GROW! beter vindbaar en toegankelijk is. Naast de dissertation hebben ook een aantal van mijn Action Learning Projecten veranderingen tot stand gebracht. Een uitdaging was om de respons van ons klanttevredenheid onderzoek te verhogen. Dit is gelukt door het toevoegen van waarde aan de respons. Van elke respons wordt 1 euro gedoneerd aan een goed doel. Een andere uitdaging was hoe we de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen alleen nog binnen de afdeling Verzekeringen konden verkopen, ook dit is gerealiseerd.”

Wat is voor jou persoonlijk de grootste winst van de MBA?

“Ik heb nu een helikopterview; hierdoor ben ik beter in staat om te zien wat voor stromingen er binnen de organisatie lopen. Daarnaast heeft Action Learning mij geleerd meer slimme open vragen te stellen om het juiste probleem op te lossen.”

Hoe vond je het om Action Learning toe te passen in de MBA?

“In het begin voelt het best onnatuurlijk elkaar vragen stellen over een probleem. Je bent toch al gauw geneigd om snel een oplossing te vinden voor een probleem. Maar het is goed om eerst te analyseren om tot de kern van het probleem te komen. Het is echt een toegevoegde waarde geweest voor onze Action Learning projecten en ook nu triggeren we elkaar in de organisatie om de juiste vragen te stellen.”

Wat was je grootste uitdaging tijdens je MBA-reis?

“Tijd vinden en plannen. Je moet je studietijd echt in je leven inbouwen en keuzes maken. Dat betekende voor mij elke zaterdag en zondag een aantal uur studeren en aan projecten werken. Zonder discipline red je het niet.”

Hoe heb jij zoveel mogelijk profijt en rendement uit je MBA gehaald?

“Tip: Door er volledig voor te gaan. Als je kiest voor de BSN MBA, weet je dat het tijd kost en dat studeren je weekend is. Ga niet twijfelen aan deze nieuwe structuur waaraan je een aantal jaar vastzit, maar ga door. Zorg dat je elkaar als subset beethoudt onderweg op deze MBA-reis.”

Lees ook het artikel: “Subset als stok achter de deur”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.
Share This