Selecteer een pagina

Action Learning Trainingen

Wil je aan de slag met Action Learning?

Vaak wordt gedacht dat Action Learning over praktijkgericht leren gaat. Echter, Action Learning gaat verder dan dat. Het is een proces waarbij een kleine groep deelnemers leert en werkt aan echte problemen uit de eigen praktijk, acties onderneemt en individuen, teams en organisaties ontwikkelt. Het helpt organisaties bij het ontwikkelen van creatieve, flexibele en succesvolle strategieën om urgente en complexe problemen aan te pakken en op te lossen.

Je ontdekt pas wat de methodiek voor jou en jouw organisatie betekent, als je het zelf ervaart. Action Learning is een standaard onderdeel van onze MBA-opleidingen, maar is ook los te volgen. We bieden de volgende Action Learning trainingen aan.

Action Learning Belevingssessie (halve dag)

Tijdens de interactieve Action Learning belevingssessie word je binnen een halve dag in vogelvlucht meegenomen in het proces. Je ervaart en beleeft de kracht van de methodiek en de impact hiervan op jouw manier van denken en handelen. Wil je de manier van lesgeven uit onze hoofdvakken beleven? Volg dan de belevingssessie Strategie en Marketing (twee van de hoofdvakken uit onze MBA-opleidingen) die volgens de Action Learning methode worden behandeld. Tijdens de belevingssessie ga je met eigen vraagstukken aan de slag.

Lees meer

Action Learning Fundamentals (2 dagen)

Deze training behandelt in 2 dagen de concepten en de basisregels van Action Learning. Je krijgt over- en inzicht in de resultaten die Action Learning oplevert voor organisatieontwikkeling, gericht op individuele- en collectieve verandering en in het verlengde daarvan op verandering van gedrag in teams. Verder ontwikkel en werk je aan cruciale vaardigheden (samenwerken, leiderschap en probleemoplossing). Je ervaart in groepssessies de kracht van deze vaardigheden en ervaart de methodiek van Action Learning; zowel als deelnemer als in de rol van coach.

Lees meer

Qualified Action Learning Coach (3 dagen)

Dit Action Learning Coach kwalificeringsprogramma is een vervolg op de Fundamentals. Het geeft de unieke mogelijkheid om je in drie dagen te kwalificeren om Action Learning teams te coachen; op de juiste wijze Action Learning programma’s te organiseren en tegelijkertijd je persoonlijke Action Learning-vaardigheden aan te scherpen. De focus ligt op interactie en oefenen, met extra aandacht voor openheid en veiligheid.

Lees meer

Action Learning Incompany (in overleg)

Ga de Coronacrisis te lijf met Action Learning. Hoe groot is de impact van de Coronacrisis op jouw organisatie? Is de bedrijfscontinuïteit in gevaar? Of zijn er juist nieuwe kansen? De complexe en urgente problemen die uit de Corinacrisis ontstaan, vragen om een krachtige en voor jou bekende methode. Het systeemdenken van Action Learning draagt namelijk bij aan het vinden van betere oplossingen. Daarom biedt Business School Nederland speciaal voor organisaties een Action Learning Corona Programma.

Lees meer

Share This