Selecteer een pagina

Incompany

Ontwikkel met ons dé opleiding die naadloos aansluit bij de leerbehoeften van uw organisatie.

Action Learning Corona Programma

De Coronacrisis te lijf met Action Learning

Hoe groot is de impact van de Coronacrisis op jouw organisatie? Is de bedrijfscontinuïteit in gevaar? Of zijn er juist nieuwe kansen? Heeft de Coronacrisis invloed op kwetsbare bedrijfsprocessen? Nu iedereen thuis werkt, hoe staat het met de cybersecurity?

De complexe en urgente problemen die uit de Coronacrisis ontstaan, vragen om een krachtige en voor jou bekende methode. Het systeemdenken van Action Learning draagt namelijk bij aan het vinden van betere oplossingen.

Daarom biedt Business School Nederland speciaal voor organisaties een Action Learning Corona Programma. Het programma bestaat uit:

  • Een voorbespreking om het perspectief (de Action Learning probleemdefinitie) te bepalen;
  • Drie gemodereerde Action Learning sessies (Offline/Zoom/Teams);
  • En aan het einde een evaluatiegesprek.

Samen met een team in jouw organisatie vragenderwijs op zoek gaan naar onderliggende oorzaken van problemen als gevolg van het Coronavirus zorgt ervoor dat alle perspectieven kunnen worden gehoord. Oplossingen zijn daardoor effectiever en voor de invoering ervan zal een groot draagvlak zijn.

Deze crisis raakt de verschillende processen binnen jouw organisatie. De verkoop van producten en diensten kunnen gedecimeerd worden of juist enorm stijgen. De levering door jouw leveranciers, administratieve processen en transport worden erdoor beïnvloed.
Maatregelen van de (lokale) overheid kunnen een belemmering zijn voor jouw organisatie. Denk aan het afsluiten van wegen, luchthavens, grensovergangen en importverboden uit landen waar de virusuitbraak hevig is. Zelf hebben jullie maatregelen ingesteld om verspreiding van dit virus onder medewerkers tegen te gaan. Noodzakelijke (productie)processen draaiende houden en intensiever schoonmaken binnen het bedrijf zijn daarbij aspecten.

Kwetsbare bedrijfsprocessen
De uitbraak van het virus laat zien hoe kwetsbaar bedrijfsprocessen kunnen zijn. Toeleveringsketens wereldwijd worden steeds langer, complexer en daarmee overzichtelijker. De risico’s voor Nederlandse bedrijven nemen daardoor toe. Een kleine verstoring in een onderdeel van de keten kan doorwerken naar alle partijen die erbij betrokken zijn. Soms vrij direct, bijvoorbeeld doordat het virus en de maatregelen die ervoor genomen worden om verspreiding tegen te gaan, ertoe leiden dat productiecentra die Nederlandse bedrijven daar hebben uitbesteed, niet bereikbaar zijn. Maar ook indirect, als een leverancier van grondstoffen een leverancier van onderdelen niet op tijd kan leveren, waardoor de gehele keten vertraging oploopt. Met alle financiële en reputatieschade van dien.

Verhoogde cyberrisico’s en andere gevolgen door thuiswerken
Als gevolg van de maatregelen die door het kabinet zijn afgevaardigd is thuiswerken nog nooit zo breed doorgevoerd. Hoe blijf jij weerbaar tegen cyberaanvallen tijdens deze crisis? Hoe houd jij je medewerkers betrokken en gemotiveerd als zij voornamelijk thuiswerken? Welke impact heeft (dreigend) ontslag van collega’s op hen? Op welke manier zorg je ervoor dat jouw mensen echt met elkaar blijven samenwerken? Hoe worden de problemen in de organisatie maar ook tussen medewerkers opgelost?

Het Action Learning Corona Programma bestaat uit:
  • Een voorbespreking om het perspectief (de Action Learning probleemdefinitie) te bepalen;
  • Drie gemodereerde Action Learning sessies (Offline/Zoom/Teams);
  • En aan het einde een evaluatiegesprek.
Executive MBA

Heeft u vragen? Neem contact op met:
Linda Hoksbergen of Anita Moolhuizen
E-mail: info@bsn.eu
Tel: 0344-579050

Share This