Selecteer een pagina

Programma Sustainable Leadership

Maak jouw organisatie duurzamer met het Programma Sustainable Leadership

Hoe maak jij de transitie naar een duurzame organisatie en zorg je voor een positieve impact op de wereld?

Je gaat ermee aan de slag in het Programma Sustainable Leadership. Het programma bestaat uit zes modules, twee dagen per module, in totaal twaalf dagen. Wanneer je de reguliere Action Learning MBA bij ons volgt of de Action Learning Executive MBA kun je dit programma als major (specialisme) volgen. Je volgt hiervoor twee van de zes modules.

Welk macro-economisch denken ligt ten grondslag aan ons consumptiegedrag dat de planeet uitholt? Hoe kunnen we een transformatie maken naar een meer duurzame waardecreatie? En hoe pas jij daar je businessmodel op aan? Hoe kun je met digitale oplossingen duurzame welvaart organiseren? Wie zijn de belangrijkste stakeholders? Welke krachten in de organisatie helpen bij de transitie en welke werken tegen? En welke rol als leider neem jijzelf in? Welke verschillende vormen van innovatie zijn er en wat betekent dat voor de werkwijzen, de mindset en het performance management binnen jouw organisatie? Hoe overtuig je anderen met een goed duurzaamheidsverhaal om de transformatie naar een duurzame organisatie tot een succes te brengen?

Dit zijn vragen waar je antwoord op krijgt en mee aan de slag gaat in de zes modules van het Programma Sustainable Leadership.

Welke modules Sustainable Leadership bieden wij je aan?

Module 1: Leading Transition
17 en 18 januari 2022

Leading Transition gaat over leiderschapsontwikkeling en leidinggeven aan complexe verander- en transformatievraagstukken. Deze vraagstukken vinden zich met name op het gebied van duurzamer produceren en/of organiseren. De module gaat over de context van de verandering en over jouw eigen rol daarbinnen.

Lees meer

Module 2: Innovatiemanagement en Corporate Venturing
7 en 8 februari 2022

People, Planet, Profit vraagt om innovatieve daadkracht. Nieuwe proposities vragen om andere businessmodellen en werkwijzen, maar ook om samenwerking met nieuwe partners, want innoveren kun je niet meer alleen. Het gaat om het co-creëren van ecosystemen. Deze partners kunnen andere ondernemingen zijn, maar ook start-ups en kennisinstellingen. In deze twee dagen gaan we in op corporate venturing: alle activiteiten gericht op het opzetten van nieuwe business binnen je onderneming of samen met partners.

Lees meer

Module 3: De Groene Storyteller
7 en 8 maart 2022

De transformatie naar een duurzame organisatie brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Communicatie speelt hierbij een cruciale rol. Zonder een krachtig en geloofwaardig duurzaamheidsverhaal is de transformatie gedoemd te mislukken. Hoe draag je de duurzame visie intern en extern uit? Hoe vergroot je het bewustzijn rondom dit thema?
Storytelling kan je hierbij helpen.

Lees meer

Module 4: Macro-economie: naar een andere economie
11 en 12 april 2022

In deze module kijken we vanuit macro-economisch perspectief naar duurzaamheid. Hierbij word jij je onder andere bewust dat de bril van de neoklassieke economie slechts één manier is om naar de werkelijkheid te kijken. Vervolgens wordt het alternatief van de betekeniseconomie geschetst. Op de tweede dag gaan we in op de vraag hoe jij als individu invloed hebt op de macro-economie.

Lees meer

Module 5: The digital network organisation
16 en 17 mei 2022

Maatschappelijke problemen kunnen niet langer opgelost worden met meer geld, wel met meer tijd. Door de inzet van ecosystemen en datatechnologie worden we productiever in kantoren en kunnen we de surplustijd gebruiken voor verduurzaming. Daarnaast kunnen we data veel beter inzetten om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen en bijvoorbeeld CO2 uitstoot te reduceren.

Lees meer

Module 6: Sustainable Business Models
20 en 21 juni 2022

Tijdens deze inspirerende module krijg je de eerste dag nieuwe inzichten en tools aangereikt om het businessmodel van je organisatie in kaart te brengen en meer duurzaam te maken, evenals voorbeelden hoe andere organisaties daarmee omgaan. Wat er vervolgens nodig is om te komen tot een duurzame organisatie, komt tijdens de tweede dag aan de orde.

Lees meer

Voor welke doelgroep is het Programma Sustainable Leadership?

Deze modules zijn vooral gericht op (HBO/WO-niveau) professionals (MVO, digital leads, innovatiemanagers, business developers, projectleiders, consultants, trainers en community managers), met minimaal 5 jaar werkervaring, die binnen hun organisatie, vanuit hun organisatie en voor andere organisaties antwoorden moeten kunnen geven op vragen van directie, klanten en netwerk over bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst. Verder zijn de modules ook geschikt voor managers en professionals op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategen en beleidsmedewerkers.

Startdata

  • Module 1: Leading Transition | 17 en 18 januari 2022
  • Module 2: Innovatiemanagement en Corporate Venturing | 7 en 8 februari 2022
  • Module 3: De Groene Storyteller | 7 en 8 maart 2022
  • Module 4: Macro-economie: naar een andere economie | 11 en 12 april 2022
  • Module 5: The digital network organisation | 16 en 17 mei 2022
  • Module 6: Sustainable Business Models | 20 en 21 juni 2022

Studieduur

12 dagen in 6 maanden
2 aaneengesloten dagen per maand
Bijeenkomsten van 9.30 tot 16.30 uur

Investering voor het programma

Het gehele Programma Sustainable Leadership van 12 dagen: € 7.200,- BTW-vrij, inclusief arrangementskosten.
Voor BSN studenten en alumni bedraagt het programma € 6.000,-.

Losse module van 2 dagen: € 1.500,- BTW-vrij, inclusief arrangementskosten.
Voor BSN studenten en alumni bedraagt de investering € 1.180.

Heb je interesse in de complete Executive MBA in Sustainable Leadership? Bekijk het hele programma.

Locatie

De lesdagen vinden plaats bij Business School Nederland, Herenstraat 25, 4116 BK Buren.

“Action Research past heel goed bij de Executive MBA in Sustainable Leadership, want het is bij uitstek een onderzoeksmethode waarin je werkt vanuit een integrale aanpak en gericht op duurzame verandering. Denk bijvoorbeeld aan het betrekken van meerdere actoren in de keten of het betrekken van mensen op alle niveaus.”

Dr. Isolde R. Kolkhuis Tanke

Associate Professor Action Research BSN

Executive MBA

Heeft u vragen? Neem contact op met:
Linda Hoksbergen of Anita Moolhuizen
E-mail: info@bsn.eu
Tel: 0344-579050

Share This