Selecteer een pagina

Programma Sustainable Leadership

Module 5: Innovatiemanagement en Corporate Venturing

People, Planet, Profit vraagt om innovatieve daadkracht. Nieuwe proposities vragen om andere businessmodellen en werkwijzen, maar ook om samenwerking met nieuwe partners, want innoveren kun je niet meer alleen. Het gaat om het co-creëren van ecosystemen. Deze partners kunnen andere ondernemingen zijn, maar ook start-ups en kennisinstellingen. In deze twee dagen gaan we in op corporate venturing: alle activiteiten gericht op het opzetten van nieuwe business binnen je onderneming of samen met partners.

Wat kun je verwachten van de module ‘Innovatiemanagement en Corporate Venturing’?

Het doel van deze twee dagen is om een beter inzicht te krijgen in de verschillende facetten van innovatie in het algemeen en van corporate venturing in het bijzonder. Welke verschillende vormen van innovatie zijn er en wat betekent dat voor de werkwijzen, de mindset en het performance management binnen jouw onderneming? Waarom is het zo moeilijk om te innoveren binnen de bestaande business en hoe ga je om met het conflict tussen exploitatie en exploratie. Je maakt ook kennis met de verschillende corporate venturing instrumenten en leert wanneer je welk instrument kunt inzetten. Tot slot wordt er ingegaan op hoe je innovatie organiseert binnen jouw onderneming.

Dag 1: type innovaties en internal venturing/business development

Verschillende soorten innovatie:

 • Granulariteit van innovatie (herkennen van de verschillende type innovaties).
 • Ten types of innovation.
 • Verschillende levensfasen van innovatie.

Managen van interne innovaties en het conflict tussen exploitatie en exploratie:

 • Exploitatie versus exploratie.
 • Large company syndrome.
 • Vijf lagen model: aansturen van innovaties binnen een onderneming.
Dag 2: corporate venturing
 • Corporate venturing instrumenten.
 • Corporate venturing capital.
 • Corporate-Startup collaboration.
 • Effectuation (wat kunnen we leren van entrepreneurs en hoe handelen en denken zij).
 • Social entrepreneurship.

Docent Corina Kuiper

Corine KuiperCorina Kuiper heeft de afgelopen 25 jaar verschillende senior management functies bekleed op het gebied van Innovatie, Business Development, Strategie en Finance. Ze heeft gewerkt in zowel start-up als corporate omgevingen. Voor Philips heeft zij de wereldwijde structuur en processen voor Corporate Venturing ontwikkeld en geïmplementeerd. Daarnaast is zij de managing Director van Corporate Venturing Network, een succesvol peer-to-peer netwerk van multinationals en ecosysteem spelers die actief zijn op het gebied van corporate venturing en open innovatie. Ze is de founder van de Innovatie Family, een bedrijf dat zowel kleine start-ups als grote corporaties ondersteunt, traint en coacht op het gebied van innovatie, (corporate) venturing, co-creatie & partnering, ondernemerschap en M&A. Samen met de RSM/Erasmus Universiteit en Universiteit van Tilburg is zij de founder van de Corporate Venturing & Entrepreneurship community (CVEC).

Ze is de co-auteur van het boek: ‘Corporate Venturing, managing the innovation family’ en treed regelmatig op als key-note speaker en lector. Ze is expert bij Platform Talent voor Technology/Katapult en voorzitter bij het Take-off valorisatie programma van NWO. Corina Kuiper heeft Masters in Economie (Cum Laude) en Technische Bedrijfskunde (Cum Laude) en een Executive Master in Finance & Control.

Meer info: https://innovation-family.com/

Data

N.n.t.b.

Tijden

9:30 – 16:30

Investering

De investering bedraagt € 1.180,- BTW-vrij, inclusief arrangementskosten.

Ben je student en volg je de reguliere Action Learning MBA of de Executive Action Learning MBA? Dan kun je twee modules uit dit programma los volgen als masterclass. Je heb zelfs de mogelijkheid deze als major (specialisme) toe te voegen aan je diploma. Ook als je geen student bent kun je modules los volgen. Als je hiervoor kiest, dien je wel minimaal 2 modules te volgen. 

Bekijk meer informatie over de investering van het gehele programma.

Locatie

Buren

Executive MBA

Heeft u vragen? Neem contact op met:
Linda Hoksbergen of Anita Moolhuizen
E-mail: info@bsn.eu
Tel: 0344-579050

Share This