Selecteer een pagina

Programma Sustainable Leadership

Module 3: Sustainable Business Models

Tijdens deze inspirerende module krijg je de eerste dag nieuwe inzichten en tools aangereikt om het businessmodel van je organisatie in kaart te brengen en meer duurzaam te maken, evenals voorbeelden hoe andere organisaties daarmee omgaan. Wat er vervolgens nodig is om te komen tot een duurzame organisatie, komt tijdens de tweede dag aan de orde.

Wat kun je verwachten van de module ‘Sustainable Business Models’?

Een businessmodel laat zien hoe een organisatie waarde creëert voor klanten, hoe het die waarde levert en hoe een organisatie daar weer waarde aan ontleent. Maar over welke waarde gaat het eigenlijk? Als gevolg van het streven naar duurzame oplossingen verwachten klanten in allerlei sectoren andere waarde dan in het verleden. Daarnaast is een andere kijk nodig op dit vraagstuk, aangezien het niet alleen van belang is om waarde te creëren voor klanten, maar ook voor andere groepen belanghebbenden. Welke veranderingen brengt dit met zich mee voor het businessmodel van organisaties? Welke impact heeft dat op andere strategische aandachtsgebieden in organisaties? Hoe zorg je als leiders samen voor een duurzame organisatie in deze veranderende wereld?

Dag 1: Businessmodellen
 • Businessmodel: introductie en tool.
 • Drivers voor aanpassingen in businessmodellen.
 • Voorbeelden duurzame businessmodellen in de praktijk.
 • Innovatie of renovatie van businessmodellen.
 • Waardecreatie voor klanten.
 • Waardecreatie voor andere groepen belanghebbenden.
Dag 2: Duurzame organisaties
 • Holistisch kijken naar organisaties.
 • Strategisch raamwerk.
 • Kerntaken en competenties van leiders.
 • Toekomstbestendigheid van organisaties.
 • Regievoering over strategische veranderingen.

Docent Norbert Greveling

Norbert GrevelingNorbert Greveling (1961) adviseert bestuurders en directies bij strategische vraagstukken en begeleidt hen met de realisatie van voorgenomen strategische veranderingen. Inmiddels heeft hij vele honderden, grote, kleine, internationale en lokale organisaties in het bedrijfsleven en de zorg geadviseerd en ondersteund. Een belangrijk aandachtsgebied is het versterken van toekomstbestendigheid, waarbij hij de laatste jaren veel aandacht heeft besteed aan strategische wendbaarheid, samenwerking en innovatie. Norbert heeft jarenlang leidinggegeven aan de IBM Consulting Group en werkte als senior partner bij Twynstra Gudde. In 2004 heeft hij adviesbureau Business Fit-ality opgericht. Hij is tevens mede initiatiefnemer van GPSM, grondleggers en professionals in strategisch managen. Naast zijn werk als adviseur denkt en schrijft hij graag over strategische managementvraagstukken, wat heeft geresulteerd in een aantal managementboeken, waaronder ‘Strategisch managen in turbulente tijden’. Dit boek schreef hij samen met Roland Bushoff en wordt gebruikt bij het hoofdvak Strategisch Management bij Business School Nederland. Sinds 2013 is Norbert als docent strategisch management verbonden aan Business School Nederland, voornamelijk in het DBA en het Mini MBA programma. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd en is daar ook in gepromoveerd aan de TU/Eindhoven.

Meer info: Norbert Greveling

Data

19 en 20 december 2022

Tijden

9:30 – 16:30

Investering

De investering bedraagt € 1.180,- BTW-vrij, inclusief arrangementskosten. 

Ben je student en volg je de reguliere Action Learning MBA of de Executive Action Learning MBA? Dan kun je twee modules uit dit programma los volgen als masterclass. Je heb zelfs de mogelijkheid deze als major (specialisme) toe te voegen aan je diploma. Ook als je geen student bent kun je modules los volgen. Als je hiervoor kiest, dien je wel minimaal 2 modules te volgen. 

Bekijk meer informatie over de investering van het gehele programma.

Locatie

Buren

“Mooie en relevante aanvulling op de bestaande Executive Action Learning MBA. Fijn dat de modules van het programma ook als major worden aangeboden, zodat ik als student ook kan aanhaken. Het is een programma dat past in deze tijdsgeest.”

Edith Meijer

MBA-student BSN, Bestuurssecretaris & Programmamanager bij Dirkzwager legal & tax

Executive MBA

Heeft u vragen? Neem contact op met:
Linda Hoksbergen of Anita Moolhuizen
E-mail: info@bsn.eu
Tel: 0344-579050

Share This