Selecteer een pagina

Korte opleidingen

Action Learning: Learn to act, act to learn

Qualified Action Learning Coach (QALC)

Lever een proactieve en duurzame bijdrage aan organisatorische veranderingen door middel van Action Learning

Het kwalificeringsprogramma Action Learning Coach geeft de unieke mogelijkheid om je in drie dagen te kwalificeren om Action Learning teams te coachen; op de juiste wijze Action Learning programma’s te organiseren en tegelijkertijd je persoonlijke Action Learning-vaardigheden aan te scherpen. De focus ligt op interactie en oefenen, met extra aandacht voor openheid en veiligheid.

Na afloop van deze training kun je
 • Een geschikt Action Learning Probleem selecteren en een divers Action Learning Team samenstellen.
 • Basis coachingsprincipes toepassen en heb je het belang ervaren van psychologische veiligheid, vertrouwen, écht contact maken en kwetsbaarheid.
 • Vragen stellen in de juiste vorm en heb je de tools om andere mensen hier in te coachen.
 • Een team ondersteunen bij het vinden van de grondoorzaak van een probleem.
 • Een Action Learning team begeleiden bij het genereren van oplossingen.
 • De dynamiek bij vervolgsessies waarin de oplossingen worden geëvalueerd en vervolgstappen worden gedefinieerd begeleiden.
We zijn op zoek naar:

Professionals die zich als Action Learning Coach willen ontwikkelen. Je bent bijvoorbeeld als ZZP’er zelfstandig coach, of je wilt als facilitator binnen je eigen organisatie aan de slag als Action Learning Coach, of je bent alumni van Business School Nederland en hebt interesse om binnen de opleiding als Action Learning Coach aan de slag te gaan.

Als je coach wilt zijn van een subset van BSN-studenten dan is deze training een van de vereisten. Neem contact op met Arthur van Gemert om de mogelijkheden te bespreken.​
 

Waarom kies je voor BSN?
 • Meer dan 30 jaar ervaring met Action Learning.
 • Duizenden Action Learning Projecten zijn wereldwijd geïmplementeerd.
 • BSN een eigen visie op Action Learning heeft ontwikkeld door jarenlange ervaring en reflectie.

Het programma is bestemd voor professionals die de Action Learning Fundamentals van Business School Nederland hebben gevolgd. Heb je deze training niet gevolgd, maar heb je wel (ruime) ervaring met Action Learning, neem dan contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Alumni die langer dan een jaar geleden hun MBA diploma hebben behaald dienen een Action Learning Fundamentals training (1 dag) te volgen voorafgaand aan de opleiding tot Qualified Action Learning Coach.

Dag 1

Op de eerste dag staan basis coachingsprincipes centraal zoals psychologische veiligheid, vertrouwen, écht contact maken en kwetsbaarheid. Vervolgens ga je zelf oefenen met het stellen van vragen. Het stellen van de juiste vragen is het belangrijkste instrument van een coach. Daarnaast is uiteraard ook ‘The art of asking great Questions’ de kern van Action Learning.

Dag 2

Op dag 2 gaan we de algemene coachingsvaardigheden toepassen in de Action Learning context. We gaan in op het selecteren van een geschikt probleem en het samenstellen van een divers Action Learning Team. Vervolgens gaan we oefenen met het achterhalen van de grondoorzaak van een probleem met behulp van het stellen van de juiste vragen. Hierbij oefenen we met de verschillende interventies die je als Action Learning Coach kunt gebruiken.

Dag 3

Je gaat vandaag toepassen wat je geleerd hebt in de Fundamentals training en de eerste twee dagen van deze Qualified Action Learning Coach training. Dit doe je in de volgorde zoals je dit ook echt tijdens een Action Learning project gaat doen. Centraal op deze dag staat het stellen van de juiste vragen en het creëren van helderheid over de grondoorzaak. Vervolgens ga je aan de slag met het uitwerken van grondoorzaken naar oplossingen.

Studieduur

3 dagen

Het programma vindt plaats:

Voorjaar 2022 (data nader te bepalen)

Zodra het maximale aantal deelnemers is bereikt, sluit de open inschrijving.

Tijd

9.30 – 16.30 uur

Aantal deelnemers

6 – 10

Studiekosten

EUR 1.950,- (BTW-vrij en inclusief arrangementskosten)
EUR 1.500,- voor studenten en alumni (BTW-vrij en inclusief arrangementskosten)*

Inbegrepen:

 • Lesdagen, studiemateriaal (artikelen en abstracts)
 • Lunches, maaltijden en overige consumpties

* Alumni die langer dan een jaar geleden hun MBA diploma hebben behaald dienen een Action Learning Fundamentals training (1 dag) te volgen voorafgaand aan de opleiding tot Qualified Action Learning Coach.

Kosten:

€ 300,-

De trainers die Business School Nederland (BSN) voor deze training inzet zijn zeer ervaren trainers en Action Learning Coaches. Zij geven deze trainingen voor afzonderlijke bedrijven (in-company opleidingen) en via open inschrijving.

Guus Goris

Guus is sinds 2012 bij Business School Nederland betrokken als Action Learning Coach en docent. In 2018 heeft hij samen met Hans van Buijten, Connected Action Learning opgezet. Zij begeleiden teams in organisaties met behulp van Action Learning. Connected Action learning is specialist in het effectief oplossen van problematische verhoudingen in teams.
Lees meer

 

Hans van Buijten

Hans heeft in 2000 bij Business School Nederland de Executive MBA succesvol afgerond. Sinds 2012 is hij actief als Action Learning Coach bij onze business school. De ervaring die hij in de afgelopen jaren met de Action Learning leermethode heeft opgedaan past hij ook toe tijdens zijn Interim Management en organisatieontwikkelingsopdrachten.
Lees meer

Linda Hoksbergen en Anita Moolhuizen studieadviseurs MBA-opleidingen

Linda Hoksbergen & Anita Moolhuizen
Programmavoorlichting
E-mail: studieadvies@bsn.eu
Tel: 0344-579050

Share This