Selecteer een pagina

Corona heeft BSN inspiratie en creativiteit gegeven om onze jaarlijkse Graduation Ceremonie in een ander jasje te steken. Afgelopen zaterdag 21 november gaven we een persoonlijke Out-of-the-box Online Graduation voor onze MBA-afgestudeerden. Ruim 30 van hen konden erbij zijn en er werd een feestje gevierd vanuit zo’n 70 woonkamers.

graduation 2020

boxesOut-of-the-box feestje
Door Corona gebeuren er nu veel dingen online, dit maakt de wereld soms wat onpersoonlijker. Dit was het laatste wat we wilden voor onze afgestudeerden. Om die reden begon het feest met het thuisbezorgen van de persoonlijke BSN Graduation Box door onze collega’s van het BSN Team. Met zeven collega’s zijn we heel Nederland door gereden van Maastricht tot Alkmaar en van Drenthe tot Rotterdam. Een verrassing om de avond voor Graduation Day te unboxen. Daar kwam het out-of-the-box: een diploma, een hat, een flesje champagne, slingers, lekkere chocolaatjes voor de familie en bloemzaadjes die symbool staan voor verdere groei. Hiermee konden de afgestudeerden zaterdag een mooi feest in de woonkamer vieren tijdens onze Online Graduation.

Persoonlijke speeches
Zo’n 70 woonkamers waaronder 30 MBA-afgestudeerden en hun familie/vrienden, onze internals, examencommissie en BSN staf, waren ingelogd bij de Online Graduation. De ceremonie begon net als andere jaren met de officiële Graduation Mars muziek. Onze Vice Dean, Susanne Koenders trapte af met een speech.

“We zitten midden in het proces van strategie en operationaliseren bij BSN. Door te kijken naar het gewenste resultaat wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat dingen lukken. Jullie MBA-reis is gelukt! Vandaag vieren we dat. Jij mag vieren dat iets gelukt is. Het is gelukt: jouw plan, jouw keuze, jouw investering om gemiddeld 2,5 jaar geleden te starten met je MBA. De strategie voor jezelf met gewenste en misschien ook wel gerealiseerde impact voor jouw organisatie. Het gaan doen van een MBA is geen plan meer, geen operatie meer. Het is gelukt!”

Daarna gaf onze studiebegeleider Arthur van Gemert een inleiding. Hij stond stil bij hen die ons ontvallen zijn en gaf de afgestudeerden een boodschap mee om daarna van start te gaan.

“Succes is niet vanzelfsprekend.”

Arthur verraste ons met zijn vaardigheden als VJ. Eén voor één riep hij onze afgestudeerden op om ze in de ‘spotlight’ te zetten waar ze van hem en hun eigen internal een persoonlijke toespraak kregen. Sommige van onze internals deden dat live, anderen hadden een persoonlijk filmpje opgenomen. Ook alle afgestudeerden die er niet bij konden zijn, kregen zo’n filmpje. Daarnaast had ons BSN Team nog een vrolijke video opgenomen om iedereen te feliciteren en veel plezier te wensen met hun Big Moment.

Cum Laude
Dat onze MBA-studenten zulke harde en gemotiveerde werkers zijn, wordt nog eens bevestigd door de hoge resultaten. Vijftien slaagden zelfs Cum Laude.

Lydia Bos was er hier één van en behaalde het hoogste cijfer voor haar dissertation. Bijzonder was dat zij ook twee dagen eerder haar eigen boek uitbracht ‘Echte leiders gezocht’, waarbij haar dissertation het fundament was voor het schrijven van haar boek.

“Lydia proficiat met het behalen van je MBA en dan ook nog zo hoog en Cum Laude, fantastisch. Er zijn niet veel studenten die kunnen zeggen dat ze een eigen leiderschapsmodel hebben ontwikkeld en hier ook nog een boek over schreven. Maak er een mooie dag van, je hebt het verdiend!” – internal Edger Gubbels

Verlenging van je Lifelong Action Learning reis
Alumnus Robert Koolen sloot af met mooie woorden over onze alumnivereniging Tractus. Hij is daar bestuurslid en rondde in 2006 zijn MBA af bij BSN.

“Ik wil jullie van harte feliciteren met het behalen van jullie MBA. Hiermee zijn jullie net als ik alumni geworden van BSN. Je bent goed opgeleid, maar de wereld staat niet stil met trends en ontwikkelingen. Verduurzaming, digitalisering, sociale innovatie, allemaal onderwerpen waar je als moderne manager op moet blijven reageren. Door de MBA heb je instrumenten en vaardigheden meegekregen om hiermee om te gaan. Als je dan naar oplossingen en antwoorden zoekt in je netwerk, ga je op zoek naar oud-studenten. Hoe zouden zij ermee omgaan, wat speelt er in hun bedrijf? Op zo’n moment is het goed om zo’n alumninetwerk te hebben en hier gebruik van te maken. Daarom is er voor jullie Tractus, een ontmoetingsplek en kenniscentrum. Je verlengd hiermee je life-long learning reis.”

Het hoedje-gooi-momentHet hoedje-gooi-moment
Normaal doen we het op de trappen van het Kurhaus in Scheveningen, daar gooien alle afgestudeerden hun hat in de lucht. Een prachtig moment dat altijd wordt vastgelegd voor de jaarlijkse Graduation Day foto. Deze kon dan ook niet ontbreken in de Online Graduation. Met een beetje improviseren en het nummer ‘Don’t stop me now’ van Queen op de achtergrond, werd er afgesloten met het gooien van de hoedjes. Een feestelijke afsluiting.

Het was een bijzondere Graduation Day die de geschiedenisboeken ingaat!

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham via 0344-579044 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This