Selecteer een pagina

Erkende kwaliteit

Accreditaties en rankings

Business School Nederland levert kwalitatief hoogwaardige Action Learning MBA’s en managementprogramma’s. Ken je een business school die iets anders over zichzelf zegt? Wij ook niet! Daarom laten we vooral anderen hierover aan het woord. 

Accrediaties Accreditaties zijn onafhankelijke keurmerken voor instituten en bachelor-/master-programma’s. Omdat Business School Nederland ook ver over de Nederlandse grenzen opereert zijn er diverse nationale en internationale accreditaties en certificeringen aangevraagd en verkregen. BSN is nu geaccrediteerd/erkend door de volgende organisaties:

  • Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP, Amerika) accreditatie voor alle MBA’s.
  • EduQua (Zwitserland), instituutscertificering.
  • NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie), voor de Executive MBA en de Distance Learning MBA.
  • NRTO, instituutserkenning.
  • CEDEO, erkenning op basis van bewezen klanttevredenheid.
  • Schoolleidersregister Primair Onderwijs (PO): erkenning MBA en Action Learning opleidingen.
HIERONDER MEER INFORMATIE OVER BOVENGENOEMDE ACCREDITATIES
NVAO | Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie
De NVAO accrediteert opleidingen in Nederland en Vlaanderen. De Executive MBA en de Distance Learning MBA, met de uitstroomvarianten Action Learning MBA en International Action Learning MBA van Business School Nederland, zijn door de NVAO geaccrediteerd.
Meer informatie over NVAO
ACBSP | Accreditation Council for Business Schools and Programs
ACBSP is een wereldwijd toonaangevend gespecialiseerd accreditatie-instituut dat uitstekend business onderwijs ondersteunt en waardeert. BSN is sinds 2014 trotse bezitter van deze internationaal accreditatie.
Meer informatie over ACBSP
eduQua
eduQua is een accreditatie-instituut dat erkend en ondersteund wordt door de Zwitserse federale overheid. Het is het eerste instituut dat publieke en private onderwijsinstituten in Zwitserland en de naburige landen op kwaliteit toetst en accrediteert.
Meer informatie over eduQua
Logo ATHEAATHEA | Association for Transnational Higher Education Accreditation
Business School Nederland is geaccrediteerd en als organisatie lid van de Association for Transnational Higher Education Accreditation (ATHEA). Het is de eerste Europese accreditatie-organisatie die over landsgrenzen heen kijkt en instituten en universiteiten uit Europa en daarbuiten - volgens Europese maatstaven - accrediteert. BSN bevestigt met deze accreditatie haar commitment met het streven naar uitmuntend onderwijs.
Meer informatie over ATHEA
CEDEO
CEDEO is een instantie die HR-organisaties, waaronder opleidingsinstituten, beoordeelt op klantgerichtheid. Business School Nederland is in 2016 voor de tiende keer CEDEO-erkend.
Meer informatie over Cedeo
NRTO | Nederlandse Raad voor Training en Opleiding
NRTO (voorheen Paepon) is het Platform van Aangewezen/Erkende Particuliere Onderwijsinstellingen in Nederland. Eén van haar doelstellingen is het handhaven en verhogen van de kwaliteit van particulier onderwijs. Sinds 2016 voert men een onafhankelijk keurmerk dat Business School Nederland ook direct heeft gekregen.
Meer informatie over NRTO
schoolleidersregister poSchoolleidersregister Primair Onderwijs (PO)
Schoolleidersregister Primair Onderwijs (PO) versterkt, faciliteert en professionaliseert schoolleiders in het primair onderwijs. Schoolleiders in het PO kunnen zich in het beroepsregister van de stichting laten registreren, wanneer zij aan de basiskwalificaties van vakbekwaamheid voldoen. De MBA-opleidingen en de leergang Action Learning van Business School Nederland zijn erkend door het Schoolleidersregister PO.
Meer informatie over Schoolleidersregister PO
  • In 2022 mag Business School Nederland voor het 30e jaar op rij de CEDEO-erkenning achter haar naam schrijven. De erkenning krijg je als minimaal 80 procent van je klanten en opdrachtgevers tevreden tot zeer tevreden zijn. Dat zijn onze klanten al 30 jaar onafgebroken, een echte mijlpaal! Bekijk hier het meest recente klanttevredenheidsonderzoek (PDF).
  • De MBA-monitor van Intermediair noemde het Executive MBA programma van BSN in 2006 als ‘inhoudelijk het beste MBA-programma van Nederland en Vlaanderen’.
  • Het blad Management Team riep BSN uit tot ‘beste MBA-aanbieder in Nederland’. Alumni en studenten vertellen graag over het effect van onze Action Learning-programma’s in de praktijk. We hebben verschillende van deze bijzondere, inspirerende verhalen gebundeld in het e-booklet ‘MBA in ACTION‘ en in de film ‘BSN graduation interviews’ rechts bovenaan op deze pagina.
  • Opnieuw hebben onze (Action Learning) Executive MBA-opleidingen de prestigieuze “Tier One” ranglijst in het CEO Magazine Global MBA Rankings voor 2022 behaald. Wereldwijd zijn er 347 programma’s van 180 business schools in de “Tier One” lijst zijn opgenomen. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat onze business school hier weer tussen staat.

CEO-Magazine-Tier-One-Global-MBA-Rankings-2022

Share This