Selecteer een pagina

Hoe het begon | Business School Nederland (BSN)

Marcel van der Ham, Dean BSN, aan het woord

In het begin was het pionieren voor Business School Nederland: geen erkenning, geen status van University, weinig goed Nederlands studiemateriaal, geen geschikte leermethode voorhanden.

In de loop van meer dan 30 jaar is er gelukkig veel, heel veel ten gunste van Business School Nederland (BSN) veranderd. Onze business school is sinds 2006 officieel een University of Applied Sciences en onze MBA-opleidingen zijn al ruim 25 jaar geaccrediteerd. Alle landen op alle continenten erkennen onze opleidingen dankzij Europese, Nederlandse en Amerikaanse accreditaties. Nederland heeft inmiddels een scala aan goede managementboeken en -artikelen beschikbaar in de eigen taal. Maar veranderingen gaan zo snel dat we nu soms deels op Engelse artikelen moeten terugvallen. Een geschikte leermethode vonden we in 1990 in Engeland waar we kennis maakte met Reg Revans en zijn baanbrekende Action Learning filosofie. Action Learning hebben wij vervolgens in Nederland op de kaart gezet.

We zijn, toen we in Nederland vaste grond onder de voeten kregen, over de grens gegaan. Waarom niet aan capacity building doen juist in die landen waar dat zo enorm van belang is? Van landen met emerging markets tot landen die erg achterop liepen. Inmiddels zijn we wereldwijd actief op 12 locaties. En bieden we de MBA aan in 5 verschillende talen, allemaal met Action Learning als uitgangspunt. Think global, act local. Join us, duizenden gingen je voor, we hebben het niet alleen over innovatie en ondernemend zijn, we doen het zelf ook!

Marcel van der Ham, Dean Business School Nederland (BSN)

 

 

 

 

 

Marcel van der Ham
Dean Business School Nederland
LinkedIn-profiel

LEES OOK:
Over Business School Nederland
Onze missie en visie

BSN pand voorzijde

There can be no learning without action, and no action without learning.

Reg Revans

Share This