Selecteer een pagina

MBA Afstudeerproject | Eshter Hehne MBA

Esther Hehne

Innovation for the win​

Esther Hehne MBA

Branche: Industrie

  • Titel dissertation: ‘Fudura groeit met nieuwe producten en diensten door overnames’
  • Functie en organisatie tijdens dissertation: Manager Marketing & Sales bij Fudura BV
  • Huidige functie en organisatie: COO bij Fudura BV
  • Viva Voce: 20/07/2018

MBA dissertation | ‘Fudura groeit met nieuwe producten en diensten door overnames’

Innovation for the win

Esther Hehne was Manager Marketing & Sales toen ze in 2018 Cum Laude haar Action Learning Executive MBA-opleiding behaalde met haar dissertation voor Fudura B.V. Hiermee heeft ze haar steentje bijgedragen aan de strategie-implementatie van het bedrijf. Het werd namelijk tijd dat Fudura het zelf voor elkaar krijgt om een omzetverhoging te realiseren met de nieuwe producten en diensten door overnames. Laat zo’n issue maar aan Esther over, want het resultaat is – naar eigen zeggen – relevant en omvangrijk.

Probleem

Fudura groeit met nieuwe producten en diensten door overnames en het bedrijf moet innoveren om ook op lange termijn succesvol te blijven. Vooral in deze boeiende tijd van de energietransitie.

Mijn probleemstelling voor deze dissertation luidt: ‘Het is een probleem dat Fudura de strategische doelstelling om de omzet te verhogen door nieuwe producten/diensten niet zelf kan realiseren, daardoor staat de winstgevendheid van Fudura op langere termijn onder druk.’

Mijn doel van deze dissertation was om een bijdrage te leveren aan de implementatie van de strategie van Fudura. Ik wil dat Fudura met scherp kan schieten bij overnames.

Actie

Ik wilde een herbruikbare methode creëren voor de selectie van kandidaten voor een overnametraject. Voor de dissertation heb ik gewerkt met een hoog frequent besluitvormingsproces dat ervoor zorgde dat ik met de projectgroep continu het tempo kon aanhouden, terwijl iedere stap zorgvuldig was.

Oplossing

Het resultaat is dat ik de directeur en het Management Team Fudura adviseerde met welke kandidaten we een overnametraject kunnen starten. Dit is gebeurd middels een methode die een gestructureerde werkwijze omvat om van een long-list naar een short-list te komen. Hierbij worden de kandidaten intensief onderzocht, bevraagd en gewogen op basis van eisen.

Het resultaat van deze MBA-dissertation is relevant en omvangrijk. Er zijn twee veelbelovende overnamekandidaten gevonden, er is een intensieve samenwerking met een derde partij gestart en er is een herbruikbare methode voor toekomstige overnames opgesteld.

Heb je een vraag voor ons of voor Esther? Stel je vraag hieronder. Wij helpen je graag verder!

Share This