Selecteer een pagina

MBA Afstudeerproject | Gerben Feddes MBA

Alumnus Gerben Feddes
Gerben Feddes MBA

Branche: Overheid

  • Titel dissertation: “De natuur van veranderen”​
  • Organisatie tijdens dissertation: RDW
  • Viva Voce: 20/02/2013 ​

Sinds 1988 gebruiken studenten van Business School Nederland het Action Learning principe om voor hun organisaties uitdagende problemen direct om te zetten in oplossingen en resultaat, return on investment. Action Learning regelmatig toepassen bevordert het herkennen en benutten van kansen.

In het boekje ‘MBA in Action’ beschrijven alumni met diverse achtergronden hoe zij Action Learning hebben ervaren. Zij vertellen concreet wat Action Learning voor hun organisatie maar ook voor hen persoonlijk heeft betekend. Gerben Feddes vertelt zijn eigen succesverhaal en geeft aan wat het voor zijn organisatie RDW heeft opgeleverd.

Dissertation | ‘Vinken of Vonken​’

Probleem

Het lukte mijn organisatie niet om door te groeien naar een proactieve organisatie waarin resultaatgericht gewerkt wordt. Rationaliteit scoort hoog, en sturen op gedrag laag. Veel veranderingen stranden in intenties.

Actie

De evolutietheorie is gebruikt om vanuit gedrag verandering te sturen. Basis: kracht van participatie, juiste verandermethodiek, interventies, en veel terugkoppelen. Resultaatgericht werken motiveert om autonoom te functioneren, en levert een herkenbare bijdrage aan het grotere geheel. Motivatie varieert tussen 55-120%.

Results

Ik heb meer dan 100 collega’s bereikt. Globale rekensom: 150.000 werkbare uren per jaar, – Motivatie + 5%. – 100 uur werk vergt 95,24 uur (100/105*100%). In plaats van 150.000 uur, kan het in 143.000 uur. – 7.000 uur over. Uitgaande van EUR 50,-/uur een besparing van EUR 350.000,- per jaar. De kosten van mijn MBA opleiding zijn in een maand terugverdiend.

Heb je een vraag voor ons of voor Gerben? Stel je vraag hieronder. Wij helpen je graag verder!

Share This