Selecteer een pagina

‘Door de Action Learning aanpak leer ik als persoon, als teamleider én draag ik bij aan het verbeteren van de organisatie waar ik voor werk.’

BSN MBA-student Henk Jan QuarreEind vorig jaar stapte Henk Jan Quarre voor het eerst de subset van zijn Action Learning MBA binnen. Henk Jan, 36, werkt sinds 2006 bij RijnIJssel CIOS Arnhem. Voor zijn CIOS-carrière werkte hij als sportinstructeur bij de Koninklijke Marechaussee en was hij verenigingsadviseur bij de Gelderse Sportfederatie. Zijn educatieve loopbaan bestaat uit: CIOS Heerenveen (MBO); Academie Lichamelijke Opvoeding (HBO); Makelaardij (HBO); Bedrijfskunde (Post-HBO) en daar hoopt hij dus binnenkort zijn MBA aan toe te voegen.

Wat was voor jou de belangrijkste drijfveer om een MBA te doen?
“Door het volgen van deze MBA wil ik als ‘Teamleider Onderwijs’ vanuit een hoger abstractieniveau naar organisatievraagstukken kijken en deze bedrijfskundig en integraal oplossen.”

Wat was specifiek de reden om voor de Action Learning MBA te kiezen en niet zozeer voor een traditionele MBA?
“Action Learning staat dichtbij de praktijk en dat spreekt mij erg aan. Tijdens mijn MBA opleiding kan ik organisatievraagstukken vanuit mijn organisatie inbrengen voor de leeropdrachten. Door deze aanpak leer ik als persoon, als teamleider én draag ik bij aan het verbeteren van de CIOS organisatie (return on investment). Door realistische leeropdrachten ‘leer’ en ‘voel’ ik beter wat de impact is van de implementatie van mijn verbetervoorstel.”

In welk concept of ideologie van Action Learning kun je je het meest vinden?
“In deze snel veranderende tijd is het belangrijk dat een individu, team en organisatie continu leert en zichzelf verbetert. Action Learning, waarbij het stellen van de juiste vraag boven het oordelen staat, stelt een individu, team of organisatie in staat om met en van elkaar te leren. Wanneer een team de leercyclus volledig doorlopen heeft zal het beter in staat zijn het volgende vraagstuk op te lossen.”

Als je jezelf als leidinggevende moest omschrijven, welke kernwoorden komen dan bij je op?
“Dienstbaar leiderschap; koers bepalen en verandermanager.”

Wat vind je de belangrijkste eigenschap van een manager vandaag de dag?
“Een leidinggevende in de 21ste eeuw moet zich bewust zijn van de wederkerigheid tussen zichzelf en zijn teamleden, en daarnaar handelen.”

Welke persoonlijke vaardigheid zou je het liefst verbeterd zien door de MBA?
“Tijdens de MBA-opleiding hoop ik beter te worden in het onbevooroordeeld luisteren en het stellen van de juiste vragen, waardoor ik beter in staat zal zijn om tot de kern van het probleem of de oplossing te komen.”

Wat is tot zover je indruk van de docenten en de workshops?
“Mijn eerste indruk van de docenten en workshops is positief. De docenten zijn deskundig en didactisch goed onderlegd.”

En je indruk van de groep?
“Mijn eerste indruk is dat we een interessante en diverse groep hebben. Vanuit deze diversiteit kunnen we vanuit verschillende disciplines naar de ingebrachte vraagstukken kijken.”

Kun je al spreken over een eye-opener die je tot nu toe gehad hebt?
“Ja. Action Learning = Programmed knowledge + Questions + Reflection.”

Wat is voor jou het belangrijkste doel dat je met deze MBA wil bereiken?
“De MBA-opleiding heeft voor mij als belangrijkste doel dat ik nieuwe kennis en inzichten verwerf en deze kan toepassen in de carrière die voor mij ligt.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This