Selecteer een pagina

“Het domweg leren van feiten en cijfers zou ik nooit ruim twee jaar uithouden, daar krijg ik geen energie van”

Stef MoisonStef Moison – getrouwd, vader van een dochter van 11 – begon eind vorig jaar met zijn Action Learning MBA. In zijn dagelijks leven werkt hij als manager Particulieren van Rabobank Regio Schiphol, na bij de bank binnengekomen te zijn als assurantiespecialist voor de groot zakelijke markt. De Rabobank maakt niet de meest gemakkelijke periode uit haar bestaan door. Stef: “Door ‘gedwongen’ na te denken over m’n eigen organisatie snap ik zaken beter, begrijp ik ook waarom we worstelen met sommige dingen en ben meer in staat er een mogelijke oorzaak aan te hangen.”

1. Wat was voor jou de belangrijkste drijfveer om een MBA te doen?
“Een van de belangrijkste drijfveren voor mij is dat ik meer wil leren op een hoger abstractieniveau te denken. Het hele plaatje te zien. Daarnaast is het voor m’n CV een belangrijke component aangezien ik ambitie heb om door te groeien naar een directiestoel.”

2. Hoe was je ‘academische’ carrière tot dusver?
“Mijn hoogst genoten opleiding is MBO met daarna een jaar HEAO. Omdat ik in dat jaar een baan aangeboden kreeg als managementtrainee bij C&A ben ik gestopt, een beslissing waar ik achteraf spijt van heb.”

3. Wat was specifiek de reden om voor de Action Learning MBA te kiezen?
“Leren door te doen is iets dat me erg aanspreekt. Het domweg leren van feiten en cijfers zou ik nooit ruim twee jaar uithouden, daar krijg ik geen energie van. Gewoon doen en ervaren, en weer terug; die loop is beter dan te vervallen in allerlei managementmodellen. Ook al realiseer ik me wel dat je niet altijd zonder kan.”

4. Heb je al een ‘verschil’ op je werk kunnen maken door iets wat je tijdens de MBA geleerd hebt?
“Ik merk na drie maanden dat ik anders beweeg in de organisatie, en ik herken zaken die we besproken hebben tijdens de studiedagen in Buren. Ik kom terug met theorieën die besproken zijn, en die ik herken en het over heb op de bank. Echt het verschil maken nog niet echt, maar ik bemerk bij mezelf wel al een stukje groei!”

5. Heb je het idee dat je MBA – en het gegeven dat er meerdere mensen bij de Rabo zijn die deze op dit moment doen of onlangs gedaan hebben – uitkomst kan bieden in uitdagingen waar de Rabobank vandaag de dag mee kampt?
“Jazeker, ik ben nu bezig met het maken van m’n OA, en tijdens het schrijven alleen al heb ik ideeën over waar ik mee aan de slag kan. Door ‘gedwongen’ na te denken over m’n eigen organisatie snap ik zaken beter, begrijp ik ook waarom we worstelen met sommige dingen en ben meer in staat er een mogelijke oorzaak aan te hangen. Dus voor m’n eerste ALP moet dat vast lukken!”

6. Welke persoonlijke skill(s) zou je het liefst verbeteren?
“Ik kan nog wel eens snel oordelen over situaties of personen, daar wil ik heel graag mee aan de slag. Vaak blijkt achteraf dat ik te snel was in m’n oordeel, en dat is niet echt lekker. Mensen een eerlijke kans geven, zonder een oordeel klaar te hebben is een groot goed voor een manager, maar ook in privé. En daar werk ik dan ook aan.”

7. Wat is je indruk van de MBA, de docenten en de workshops?
“Het vraagt veel van me, andere vaardigheden worden aangesproken, ik moet echt m’n agenda managen om alles op orde te krijgen. Dat lukt overigens goed, maar vraagt veel. Mooie uitdaging. Verder geniet ik ervan, de aangeboden lessen zijn leuk en leerzaam, de groep waarmee is gaaf, en de docenten top tot nu toe. Wel kan de organisatie rondom het schema en de dagen dat we in Buren zijn strakker. Kleine zaken die net niet lekker geregeld zijn, dat is jammer. Het niet op tijd hebben van boeken, niet altijd een diner bij een avondprogramma zijn daar voorbeelden van.”

8. Waar ligt voor jou persoonlijk de grootste uitdaging?
“Alles met elkaar kunnen blijven managen. De toekomst bij de bank is voor veel collega’s onzeker, en dat geldt voor mij ook. Dus alles bij elkaar gaat 2016/2017 veel van me vragen. Het managen van de nieuwe ontwikkelingen op de bank, maar ook die van mijn eigen carrière.”

9. Kun je al spreken over een eye-opener die je tot nu toe gehad hebt?
“Dat was meteen al de eerste dag bij de uitleg van het concept Action Learning. Het alleen maar stellen van de juiste open vragen is zo krachtig in een proces van probleemoplossing, echt heel mooi te zien hoever je daar mee komt. Ook later in Buren tijdens MV2: het leren luisteren naar je gesprekspartner. Luisteren naar iemand zonder dat je tijdens dat luisteren je eigen reactie al aan het definiëren bent: ook dat is een mooie eyeopener. Zo’n open deur, maar we doen het zo vaak niet!”

10. Wat is het belangrijkste doel dat je met deze MBA wil bereiken?
“Zoals eerder gezegd: het verkrijgen van een ‘helikopter’ view, minder oordelen in veel situaties door open te staan voor andere invalshoeken. Als ik dat kan bereiken gaat de bank ook meer aan me hebben dan nu al het geval is.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This