Selecteer een pagina

Herman van Kampen en Judith Botman ontmoeten elkaar in 2007 bij Business School Nederland. Het betekent het begin van het kennisinstituut House of Coherence.

Herman van Kampen en Judith Botman ontmoetten elkaar ongeveer tien jaar geleden in Buren. Judith, toen 27, werkte bij BSN op de afdeling Marketing, Communicatie en Programmavoorlichting en was net begonnen aan haar Young Professional MBA; Herman, destijds 43, volgde de Executive MBA.

Judith Botman MBA en Herman van Kampen MBAVandaag de dag staan ze samen al vijf jaar aan het roer van House of Coherence, een kennishuis waarmee ze ondernemers, adviseurs en managers door middel van het Coherence-gedachtegoed hopen te inspireren te bouwen aan integrale, integere en impactvolle organisaties.

We spoelen terug naar 2012, het jaar waarin de twee besluiten de krachten te bundelen. Herman rondde zijn MBA in 2009 af, en werkte daarna een tijd voor zichzelf als consultant. Zijn eerste opdracht was nota bene voor BSN, de plek waar hij zich tijdens zijn MBA erg thuis gevoeld had, en er zeer veel kennis opdeed.

Datzelfde gold voor Judith, die in 2002 als stagiaire bij BSN terechtkwam. De stage leidde tot afstuderen, en het afstuderen leidde uiteindelijk tot een fulltime baan. Een van haar verantwoordelijkheden was het voeren van intake-gesprekken met kandidaat-studenten. Judith: ‘Ik vond die gesprekken altijd heel inspirerend. Ik sprak met heel veel mensen uit heel veel verschillende typen organisaties en andere posities, maar steeds was er die ene gemene deler: de drive om zichzelf te ontwikkelen, beter te worden in hun werk en daar vol in willen investeren. Op een gegeven moment wist ik het zeker: ik wilde dat óók. En zo geschiedde. In 2011 rondde Judith succesvol haar MBA af.

Dubbele dosis energie
Anno 2012 werkt Judith nog steeds voor BSN, waar ze zich onder andere inzet voor het alumninetwerk van de business school. Herman was in die tijd als set advisor inhoudelijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een post-graduate programma voor die alumni. ‘Tijdens het samenwerken merkten we hoeveel energie het ons gaf wanneer we het hadden over alumniprogramma’s, maar meer nog hoeveel energie het teweegbracht bij de alumni. Zo bracht een event dat oorspronkelijk kleinschalig van opzet was, meer dan honderd enthousiaste alumni op de been. Toen wisten we: als wij samenwerken, gebeurt er iets gaafs,’ lacht Judith.

De twee duiken het terras op om – met de voeten omhoog, glas wijn erbij – te filosoferen over wat ze samen zouden willen doen. ‘Centraal stond de vraag: Hoe kunnen we mensen mobiliseren terug te komen in een leeromgeving waar ze van elkaar kunnen leren? Gebaseerd op eigen ervaringen – weinig dingen zijn zo waardevol als de dynamiek en uitwisseling van kennis tussen mensen met verschillende achtergronden en verschillende disciplines,’ aldus Herman. Niet lang na die middag op het terras lanceren ze Learning Tables.

Na een jaar maken de twee de balans op en constateren dat alleen het aanbieden van intervisie-achtige bijeenkomsten niet voldoende is om mensen te binden. Vandaar dat ze besluiten hun gedachtegoed – Coherence – meer centraal te stellen, ergo de naamsverandering naar House of Coherence. Een leertraject in de vorm van een cursus of programma in combinatie met persoonlijke coaching en begeleiding van organisatietrajecten bepaalt het succes van hun onderneming.

Inhoudelijke en persoonlijke begeleiding
Met resultaten om trots op te zijn. Herman: ‘In een van onze opleidingsgroepen zat een manager van een wereldwijd opererend concern. Hij wilde graag een nieuwe business venture starten, maar tijdens het traject kwamen twijfels over zijn eigen kunnen aan het licht. Die hebben we kunnen wegnemen, waarna hij de ruimte creëerde om de venture te starten. Dat is hij nu aan het doen: op afstand coachen we hem en begeleiden we de implementatie en daarnaast leiden we ook de mensen van zijn team op. Geweldig!’

De afgelopen vijf jaar namen meer dan 120 mensen deel aan een van de programma’s van het House of Coherence. Meer dan een kwart van hen deed voor die tijd een MBA – het blijkt een mooie combinatie. Herman: ‘Mensen die net een MBA gedaan hebben, kunnen bij ons de kennis die ze hebben opgedaan integreren in een conceptuele kijk en gedachtegoed waarin de vakgebieden op universele en logische wijze met elkaar samenhangen.’

Uiteindelijk komt het terug bij de innige wens om jezelf continu te blijven ontwikkelen, precies wat Judith destijds bij toekomstige BSN-studenten ook proefde. ‘Zeker gezien wat er nu in de wereld en organisaties allemaal gebeurt, is het essentieel om je te blijven verdiepen, verbreden en open te staan voor alle ontwikkelingen. Om een betekenisvolle rol te blijven spelen moet je kennis blijven zoeken en ervaringen blijven opdoen,’ aldus Judith.

Innerlijke drijfveer
‘Voor mij geldt dat precies zo,’ beaamt Herman. ‘Zowel elke avond als ik sta les te geven voor een groep mensen, maar ook daarbuiten. Nieuwe kennis willen verwerven is een grote, innerlijke drijfveer voor me. Niet alleen bedrijfskundige informatie, maar ook de enorme schat aan kennis die beschikbaar is in de mensen en organisaties waar je mee in aanraking komt.’

Beiden denken met een glimlach terug aan BSN en de (lange) tijd die ze allebei rondliepen in Buren. ‘Zonder BSN en de Action Learning MBA hadden we dit nooit kunnen bereiken. De MBA heeft ons de ondernemerszin en het benodigde zelfvertrouwen gegeven om dit pad te durven bewandelen,’ besluiten ze.

Bekijk de website van House of Coherence.

Wil je in contact komen met Judith en Herman? Dat kan via LinkedIn:
Herman van Kampen
Judith Botman

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt.

Share This