Selecteer een pagina

Onzekere tijden, ‘famous bitterballs’ en 413 nieuwe, trotse BSN-alumni

Afgelopen zaterdag 17 september was het weer zover: de 18de editie van Graduation Day. Niet alleen voor de studenten die op die dag eindelijk hun felbegeerde MBA- en DBA diploma’s in ontvangst mogen nemen – maar minstens zo’n mijlpaal is het voor de voltallige staff van Business School Nederland.

BSN Graduation 2016
BSN alumna Paulien van Eerdenburg MBAPaulien van Eerdenburg MBA vond het een superleuke dag. “Bijzonder om een halve dag in zo’n bijzonder gewaad rond te mogen lopen, waarin iedereen naar je kijkt en je zelf vooral bezig bent ervoor te zorgen dat je hoed goed blijft zitten. Ik vond de hele dag een geweldig evenement. Persoonlijk vond ik het diner met de band en het feest het leukste. We zaten aan een ontzettend leuke tafel met alle klas- en subsetgenoten, hebben heerlijk gegeten en goede wijnen gedronken. Om vervolgens lekker te dansen op de muziek: al met al een hele mooie afsluiting van een bijzondere periode. Nu kan ik me, met alle kennis en ervaring die de MBA me gegeven heeft, volledig richten op mijn eigen onlangs gestarte bedrijf Ondernemerschap.nu!”

Ook bijzonder was de uitreiking van het Q-gold Certificate, dit jaar aan Richard van Ostende MBA voor zijn onaflatende toewijding aan Action Learning – en het feit dat hij de laatste jaren meerdere boeken schreef over zaken doen in China. Helaas was Richard niet lijfelijk aanwezig om de onderscheiding in ontvangst te nemen, hij beklimt namelijk op dit moment de Kilimanjaro!

BSN Graduation 2016Mooie internationale bundeling
Eerst het cijferwerk: in totaal studeerden maar liefst 413 BSN-studenten af, waarvan 389 voor het Master of Business Administration programma (MBA) en 24 voor hun Doctor of Business Administration (DBA). Van de graduanten waren er 196 afkomstig uit onder meer Nederland, Tsjechië, Oeganda, China, Suriname, Bangladesh, Curaçao, Zuid-Afrika, Ghana, Tanzania, Ethiopië en Nigeria. Kortom: een prachtige bundeling van studenten aanwezig uit verschillende landen waarin BSN actief is.

Het weer hielp goed mee: het was een zonnige dag, en het Kurhaus lag er schitterend bij. De officiële ceremonie startte om 15.00u, het moment waarop de gezichten van de aanwezigen – gehuld in traditionele regalia (toga en ‘hoed’) – nog tamelijk gespannen waren. Maar de informele, feestelijke sfeer brak al snel het ijs, mede dankzij de aankondiging dat er later op de dag ‘famous bitterballs’ geserveerd zouden worden.

 

Vragen stellen is hét antwoord
Maar er was ook ruimte voor serieuze noten, onder meer door docent Twan Paes, die in zijn speech benadrukte dat we in onzekere tijden leven, waarin de toekomst zich niet meer laat voorspellen. Volgens hem is juist in deze tijd Action Learning van onschatbare waarde. “Action Learning gaat uit van het stellen van vragen die tot nieuwe inzichten en keuzes kunnen leiden die het best passen bij het probleem waar jij als manager tegenaan loopt. Het is belangrijk te anticiperen op veranderingen en de kansen die die veranderingen teweegbrengen, te pakken,” aldus Twan.
Gerard Evers deelde in zijn speech onder andere zijn tien gouden regels op het gebied van Human Resource Management met de genodigden.

Om beurten werden de 196 aanwezigen naar voren geroepen om hun bul op te halen en hun applaus in ontvangst te nemen. Vanuit BSN international waren onder meer Slava Kubatova (directeur BSN Tsjechië), Lere Baale (CEO BSN Nigeria), Juanita Bouwer (directeur BSN International Activities), Frank Campman (directeur BSN Nederland), Bing Han (directeur BSN Azië), Glenn Rijssel (directeur BSN Suriname) en Marcel van der Ham (decaan BSN Nederland) aanwezig.

BSN Executive MBA GraduatesHet hoogste hoogtepuntBSN subset Executive MBA 2014
Er was één subset die wel heel beeldend uitdrukking gaf aan het hoogtepunt dat de MBA voor hen geweest is: zij vlogen samen met coach Arthur van Gemert in een Cessna vanuit Lelystad naar het Kurhaus. Helaas gooiden enkele wolken roet in het eten, waardoor ze het Kurhaus net niet konden bereiken. Arthur, van nature niet zo’n vlieger, vond het naast ‘best wel een stap’ ook ‘geweldig’. “In eerste instantie dacht ik natuurlijk dat ze me halverwege uit zouden laten stappen, maar al snel vond ik het een geweldig idee om met deze fantastische studenten op deze manier de studie af te sluiten. Ze hebben op onnavolgbare wijze een feest weten te maken van hun studie. Ja, studeren is moeilijk, en ja, je werk gaat gewoon door en thuis wil men ook wat. Maar wat een voldoening als je zo boven jezelf uit weet te stijgen!”

BSN Graduation 2016 Band Three O'FourAfsluiting in stijl
Na het diner nam voor het achtste jaar onze huisband ‘Three O’ Four’ het podium weer over om de dag in stijl af te sluiten. Tot een uur of twaalf bleef het onrustig in het Kurhaus, en met name op de dansvloer. Toen ook de laatste graduate z’n bed had opgezocht, zat de dag er officieel op.

 

Graduation Day was weer een prachtige happening, we feliciteren alle alumni van harte en we kijken nu al uit naar volgend jaar!
De Graduation staat voor 2017 gepland op 7 oktober.

Wil je nog meer foto’s zien? Bekijk dan ons online album.


Meer informatie?
Voor meer informatie over Action Learning of onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.


BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This