Selecteer een pagina

De 7 woorden van Action Learning:

THINK  |  ASK  |  DESIGN  |  ACT  |  LEARN TOGETHER  | GROW  |  IMPACT

Door de MBA-opleiding en toepassing van Action Learning ontwikkel je je persoonlijk, maar groeit de organisatie ook mee. We zien dat studenten zich ontwikkelen tot zelfbewuste, zelfverzekerde, maar bescheiden leiders. Ze durven grote uitdagingen aan, echte keuzes te maken, en zien ook waar ze andere mensen nodig hebben. Het zijn leiders die heel nieuwsgierig zijn en altijd vragen blijven stellen. Dat geldt ook voor student Arjan Epskamp die – toen als Global Solution Specialist – van zijn toenmalige werkgever Ambaflex de mogelijkheid kreeg om bij Business School Nederland te starten.


Video link naar The Grow in Action Learning

Krijg inzicht in de persoonlijke groei en ontwikkeling van Arjan Epskamp

“Ik ben het meest gegroeid als leider door boven de materie te gaan hangen.”

Action Learning persoonlijke groei Arjan Epskamp BSN MBAMet welk leerdoelen voor persoonlijke ontwikkeling ben jij je MBA-opleiding gestart?
“Mijn leerdoelen waren om betere strategische vraagstukken te kunnen beantwoorden en deze vanuit een breder perspectief te kunnen belichten voor de organisatie. Ik ben met de Mini MBA gestart en van daaruit doorgestroomd naar de volledige MBA-opleiding. In de Mini MBA raakte ik geënthousiasmeerd door persoonlijk leiderschap en de manier van kijken naar een organisatie. Daar wilde ik meer van weten en me verder in ontwikkelen.”

Waar is Ambaflex in gespecialiseerd en wat was jouw rol daarin?
“Amabaflex is een machinebouwer die zich bezighoudt met transportbanden. Die transportbanden zien er uit als wokkels, zoals die chips die je misschien wel kent. Ambaflex is marktleider in de logistieke handling van deze spiraalvormige transportbanden. Ik vervulde de rol van Global Solution Specialist en hield me voornamelijk bezig met complexe projecten die een intensievere communicatie nodig hebben met klanten en andere stakeholders.”

Wat voor complexe vraagstukken kunnen er spelen?
“De complexe vraagstukken die ik tegenkwam gingen over lijnoptimalisatie, de stilstandtijd van de productielijn verkorten en projecten waarbij er snel gehandeld moet worden om de producten op hun plaats te krijgen. Voorbeelden van complexe projecten waaraan ik gewerkt heb zijn projecten waar we voor het eerst nieuwe machines toepassen. Dat hebben we bijvoorbeeld succesvol gedaan op een vliegveld in Buenos Aires. En bij een kattenvoerleverancier in Frankrijk. Daar was de vraag om zo snel mogelijk de productielijn weer op orde te krijgen. Ook zijn we bezig om de output van grote logistieke spelers in de wereld nog meer te optimaliseren.”

“Mijn grootste uitdaging was voornamelijk om van ‘luisteren om te reageren’ de switch te maken naar ‘luisteren om te luisteren’ en ‘daarna pas te reageren’.”

Hoe heeft de MBA-opleiding bijgedragen aan jouw persoonlijke groei als leider?
“Ik ben het meest gegroeid als leider door boven de materie te gaan hangen. Zo ben ik bijvoorbeeld beter in staat, wanneer ik financiële gesprekken voer met mijn klanten, te begrijpen waar hun problematiek ligt. De inzichten die ik heb verkregen in bepaalde budgetten en hoe stromen lopen, gaven me ook inzicht hoe ik daar op kan inspelen aan de verkoopkant. En door Action Learning ben ik in staat om betere vragen te stellen, die me helpen op zoek te gaan naar de grondoorzaken van een probleem en het échte probleem naar boven te krijgen.”

Hoe hebben je collega’s het ervaren om op een Action Learning manier betrokken te worden bij vraagstukken?
“In het begin vonden zij het natuurlijk een beetje vreemd, deze methodiek. Het voelt een beetje vertragend, want iedereen dacht wel te weten waar het probleem zat. In het begin ging het wat stroef, maar naarmate zo’n vraagsessie vorderde werd het team er bedrevener in en zag je dat er ook andere dingen speelden. Dat was interessant om te zien.”

Wat was voor jou de grootste uitdaging?
“Mijn grootste uitdaging was voornamelijk om van ‘luisteren om te reageren’ de switch te maken naar ‘luisteren om te luisteren’ en ‘daarna pas te reageren’. Ik zie daar direct ook het positieve resultaat van. De gesprekspartners reageren nu meer open. Je ziet dat er meer vragen komen of hele andere dingen worden belicht. Het zorgt ook voor meer veiligheid binnen de groep om elkaar écht aan te horen en daar zo vrij mogelijk in te kunnen zijn.”

In hoeverre kun je zeggen dat collega’s om jou heen ook zijn gegroeid?
“Dat vind ik moeilijk te bepalen. Ik kan zeggen dat mijn oud-collega’s in gesprekken met mij zijn gegroeid. Ik heb in gesprekken met hen gemerkt dat er een hogere mate van vertrouwen en veiligheid was. Hierdoor vonden dus ook hele andere gesprekken plaats. Dat geeft voor mij aan dat het in ieder geval geslaagd is om Action Learning toe te passen.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Heb je een vraag voor ons? Stel je vraag hieronder aan Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen. Wij helpen je graag verder!

Share This