Selecteer een pagina

De 7 woorden van Action Learning:

THINK ASK  |  DESIGN  |  ACT  |  LEARN TOGETHER  | GROW IMPACT

Business School Nederland (BSN) faciliteert leiderschap met Action Learning, we vragen Susanne Koenders, docent bij BSN, over the Think in Action Learning. Als leider moet je over veel dingen nadenken bij een urgent en complex probleem, voordat je overgaat tot actie, ontwerp of een beslissing. Je hoeft niet direct in de oplossingsmodus en het antwoord al te weten. Het is vooral belangrijk na te denken over het proces. Welke stakeholders neem je bijvoorbeeld mee in de stappen die je wilt zetten? En hoe betrek je ze in het proces? Je hoeft het niet alleen te doen. Susanne, vertelt wat de kracht is van denken in processen.

Video link naar The Think in Action Learning

Hoe Action Learning het denkproces voor het leren versterkt

“Door veel meer collaborative leadership toe te passen, groei jij niet alleen zelf als leidinggevende, maar groeien ook de mensen om je heen.”

Action Learning denkproces Susanne Koenders BSN MBAHoe onderscheidt BSN haar MBA met die van andere MBA-aanbieders?
“BSN onderscheidt zich van andere MBA-aanbieders door het combineren van de eigen praktijk met theorie aan de hand van Action Learning. Dat vertaalt zich terug in Action Learning Projecten (ALP’en) die binnen de eigen organisatie worden uitgevoerd. Dat betekent dat wat je in de praktijk wilt verbeteren, aanpakken en analyseren gelijk onderdeel is van je MBA. Bij andere MBA-opleidingen werk je vaak met papers, je doet veel meer een theoretische verkenning op. Bij deze applied MBA pas je de theorie meteen toe. De praktijk vormt het uitgangspunt voor het leren, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen met wie je de projecten doet.”

Wat maak Action Learning zo belangrijk voor de ‘doeners’?
“Als je meer leert denken in het proces en iets minder in de uitkomst, dan ga je ook echt anders denken en anders kijken. Door Action Learning word je gedwongen om heel goed te kijken naar een grondoorzaak van een probleem, of een uitdaging, of iets wat zich voordoet. Om vervolgens met de mensen om je heen te kijken naar de oplossingen. Dat kan je team, kunnen je peers, of verschillende stakeholders zijn.”

“Action Learning is een prachtig instrument om als team volwassener te worden in het centrale denkproces.”

Waarom is het betrekken van anderen in het denkproces zo essentieel?
“Action Learning is een prachtig instrument om als team volwassener te worden in het centrale denkproces.
Doordat je de juiste mensen betrekt die anders tegen het probleem aankijken en het probleem kunnen verrijken, wordt het probleem niet alleen een doel dat je wilt bereiken maar juist een vehikel om te leren. Door veel meer collaborative leadership toe te passen, groei jij niet alleen zelf als leidinggevende, maar groeien ook de mensen om je heen en daarmee groeit ook jouw organisatie.”

Wat levert denken op voor de resultaten?
“Je hoeft niet direct in de oplossingsmodus en het antwoord al te weten. Het is vooral belangrijk na te denken over het proces. Als manager, maar ook als managementteam kun je al snel in de valkuil stappen om direct in resultaten te denken. Ik merk zelf ook hoe snel je geneigd bent te denken: oh dat moet er komen. In plaats van: nee, eerst organiseren we een brainstormsessie of een Action Learning sessie met ons team om tot een aantal analyses te komen over wat er echt speelt. En fase 2 is die uitkomsten vertalen naar een projectplan. Het lijkt alsof je vertraagt, omdat het makkelijk is om in een oplossing of uitkomst te denken. Maar door te vertragen in het begin, versnel je aan het eind, omdat mensen meegenomen zijn in het proces. Hierdoor wordt er nagedacht wat er nu écht aan de hand is en wat de mogelijke oplossing is. Wat je met het denkproces ook wilt bereiken is niet je eigen beelden en visie vertalen, maar de denkkracht van je team vergroten. Ik heb geleerd dat je niet alleen met je hoofd denkt maar eigenlijk ook veel meer zintuigen gebruikt. Dus als ik het vertaal naar je ogen: hebben we alle invalshoeken meegenomen in het kijken naar het probleem? Als het gaat over het luisteren dat je goed nadenkt: is alles gezegd, wat er gezegd moet worden of worden er ook dingen niet gezegd? En als dingen niet gezegd worden, hoe komt dat dan? Dus je bent ook echt aan het luisteren in dat denkproces. Dat maakt dat denken in Action Learning veel meer is dan denken in je hoofd.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Heb je een vraag voor ons? Stel je vraag hieronder aan Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen. Wij helpen je graag verder!

Share This