Selecteer een pagina

Tjalling Palmbergen

Docent Financieel Management

Tjalling Palmbergen is sinds 2000 Interim Manager, Trainer en Consultant bij Palmbergen Zakelijke Dienstverlening BV.

Tjalling studeerde marketing aan de HEAO in Groningen, Bedrijfseconomie specialisatie management informatieverwerking aan de Rijksuniversiteit in Groningen en Accountancy aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gevolgd door diverse cursussen op het gebied van algemeen management en onderhandelingsvaardigheden (o.a. Insead).

In 1982 begon hij zijn loopbaan als ICT Consultant bij de consultancy afdeling van de Nederlandse Accountants Maatschappij (tegenwoordig Deloitte & Touche) te Rijswijk. Na enkele jaren als controller te hebben gewerkt bij de NKF Kabel B.V. te Delft, werd zijn loopbaan voortgezet als Financieel Directeur bij Troost Pernis Groep B.V. (technische dienstverlening), BBDO Nederland B.V. (destijds marktleider op het gebied van marketingcommunicatie in Nederland) en Hollandse Signaalapparaten B.V. (tegenwoordig Thales, automatisering / defensie-industrie).

In alle bedrijven heeft hij gewerkt als controller en als Financieel Directeur heeft hij organisatie herstructureringen en kosten reductie programma’s uitgevoerd en was hij verantwoordelijk voor projecten op het gebied van ICT en management informatie verwerking. Als Interim Manager heeft hij deze lijn de afgelopen 20 jaar voortgezet bij enkele Nederlandse en Belgische bedrijven zoals VLM Airlines N.V. te Antwerpen, Domein Reckheim te Rekem, Wisserwerk te Apeldoorn en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen te Leidschendam. Tjalling bedient ook als consultant een breed scala aan klanten.

Als ICT Consultant heeft hij ervaring opgedaan als ontwikkelaar en begeleider van in company trainingen. Sindsdien heeft hij deze activiteiten voortgezet naast zijn werk als controller, financieel directeur en interim manager. In de afgelopen 25 jaar heeft hij een uiterst effectieve methode ontwikkeld om de geest van professionals en managers om te buigen naar een meer financiële oriëntatie. Hij brengt dit in een geheel eigen inspirerende stijl.

Een mix van bedrijven, brancheverenigingen en opleidingsinstituten behoren tot zijn opdrachtgevers. Zo is Tjalling Palmbergen de toonaangevende in company trainer in financieel management in de Nederlandse reclamebranche, de tutor financieel management voor de Nederlandse vereniging van reclamebureaus en tutor Financieel Management van de MBA-opleiding van Business School Nederland. Zijn praktijkgerichte trainingen zijn gericht op financieel management en hebben raakvlakken met management informatieverwerking en de administratieve organisatie.

Share This