Selecteer een pagina

Op 16 juni 2021 organiseerde Tractus een bijzonder bezoek voor haar leden. Dit keer online! We kregen een virtueel kijkje achter de schermen bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Dit Ministerie zet zich in voor een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Daarom werkt het ministerie aan krachtige verbindingen over de weg, spoor, het water en door de lucht. Daarnaast beschermt ze tegen wateroverlast, zorgt ze voor de kwaliteit van lucht, water en bodem en werkt ze aan het realiseren van een circulaire economie.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (bron: Twitter account Ministerie van IenW)Mariëtte van Empel vertelde ons vol passie over haar werkzaamheden als Directeur Mobiele Duurzaamheid. Ze legde uit waar het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in de Nederlandse overheid staat en hoe het ministerie samenwerkt met private en publieke organisaties. Ze legde de verbinding tussen het akkoord van Parijs, het daaropvolgende nationale regeerakkoord en de Green Deal van de Europese Unie, om vervolgens uit te leggen wat de gevolgen zijn voor duurzame mobiliteit bij Nederlandse organisaties.

Ook gaf ze uitleg hoe de Nederlandse overheid Duurzame Mobiliteit onder 4 pijlers schaart: duurzame hernieuwbare energiedragers, elektrisch personenvervoer, verduurzaming logistiek en verduurzaming personenmobiliteit. Vervolgens hebben de Tractus-leden met elkaar gedeeld hoe hun organisaties bezig zijn met Duurzame Mobiliteit. Mariëtte gaf advies over wat hun organisaties nog meer kunnen doen. Deze inventarisatie leidde tot een prachtige mix van ideeën en uitdagingen.

Wij danken onze spreker en de aanwezige Tractus-leden voor een geslaagd virtueel bezoek!


LEES OOK:

‘Just another day’ bij KLM’s Operations Control Center (OCC)
Exclusief kijkje achter de schermen van het Nationaal Militair Museum voor Tractus-leden
Leden alumnivereniging Tractus bezoeken Havenbedrijf Rotterdam!


OVER TRACTUS ALUMNI

Tractus Alumni is dé alumnivereniginvan BSN alumni en heeft als doel het faciliteren van lifelong learning. Jaarlijks wordt een aantal evenementen georganiseerd, waaronder een aantal exclusieve bedrijfsbezoeken waar onze alumni werkzaam zijn. Het betreft dan bijzondere bedrijven die uitblinken op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulair ondernemen, dé topics van de 21e eeuw.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This