Selecteer een pagina

Vorige week was een bijzondere week voor Twan Paes – naast een van de meest gewaardeerde docenten van Business School Nederland, tevens ook een van onze meest gekwalificeerde Senior Action Learning Coaches. Uit handen van Michael Marquardt, de president van het World Institute for Action Learning (WIAL), kreeg hij in het Poolse Warschau tijdens het jaarlijkse WIAL-congres de Coaching Excellence Award uitgereikt.

Twan Paes MBA en Michael MarquardtTwan kreeg de onderscheiding voor zijn waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van Action Learning Coaches, mede door het begeleiden van vele succesvolle trajecten. Daarnaast is zijn uitgewerkte visie op Action Learning op verschillende plaatsen ter wereld overgenomen.

Kroon op het werk
Twan is ontzettend trots op de onderscheiding. ‘Het is toch een kroon op iets waar ik al acht jaar heel intensief mee bezig ben. Wat ik ook leuk vind, is dat ik niet van het bestaan van de prijs afwist, en er dus nooit rekening mee gehouden heb. Dat is mijns inziens juist zo belangrijk bij leiderschap, management en coaching: dat je je niet teveel op het resultaat richt, maar vooral op het proces. Zoals ik in de sport geleerd heb – als je goed speelt, win je vanzelf,’ aldus Twan.

Dat je om te winnen een goed team nodig hebt, benadrukte Twan meerdere malen in zijn dankwoord. In zijn dankwoord schonk hij minimaal 50 procent van de prijs symbolisch aan Jos Grob – met wie hij al zijn onderzoeken samen uitvoert. Ook voor BSN is de prijs van grote waarde, vindt Twan. ‘Ik zie het als een stuk waardering die ik krijg voor de aanpak die we de laatste tijd als business school gekozen hebben.

De ceremonie
De uitreiking was onderdeel van een tweedaags congres met ongeveer honderd deelnemers uit de hele wereld. Twan: ‘Op de dag van de uitreiking heb ik een lezing gegeven over hoe BSN en de Action Learning Academy de Action Learning-methodiek benaderen. Hiervoor gebruikte ik de Nederlandse sport als metafoor, en zoomde ik in op het door Jos en mij ontwikkelde model dat door de boven- en onderstroom liep. De reacties waren fantastisch!’

Twan Paes MBAAction Learning is de toekomst
Dat Action Learning de toekomst is, staat voor Twan als een paal boven water. ‘Ik zei het al in mijn speech tijdens Graduation Day in het Kurhaus. In een tijd waarin de onzekerheid gigantisch toeneemt en er steeds meer sprake is van diversiteit in organisaties – oud, jong, man, vrouw, verschillende nationaliteiten, etc – is Action Learning de sleutel. Als je niet bezig bent met echte problemen en het leren niet koppelt aan het presteren, dan overleef je het als organisatie niet langer. Leren om te acteren is niet meer toereikend; je moet acteren en tijdens je acties leren. Action Learning draagt bij aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties en maakt daarmee uiteindelijk een gehele samenleving succesvoller – die draait immers op organisaties. De methode zorgt niet voor ‘zomaar’ oplossingen van problemen, maar levert echte doorbraakoplossingen.’

Lees hier de speech die Twan tijdens de Graduation Ceremony dit jaar gaf.


Meer informatie?
Voor meer informatie over Action Learning of onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.


BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This