Selecteer een pagina

Op 20 november was onze Dean Marcel van der Ham in het Koninklijke Weeshuis in Buren aanwezig bij de uitreiking van het prachtig vormgegeven boek ‘Van Boerenknecht tot President’.

Presentatie Van-Boerenknecht-tot-PresidentHet boek ´Van Boerenknecht tot President´ kwam mede tot stand door de bijdrage van Business School Nederland. Jan de Boer, de Burgemeester van Buren heeft dit boek geschreven in samenwerking met amateur historicus Martin Ijzerman aan wie hij het eerste exemplaar uitreikte.

Het boek gaat over een familie die oorspronkelijk uit Buren komt en het binnen 6 generaties van boerenknecht tot de achtste president van Amerika schopt, Martin van Buren. Hij woonde rond 1840 in Old Kinderhook, een Nederlandstalige enclave in Amerika. De uitspraak OK schijnt ook van hem te komen, hij ondertekende namelijk het liefst als Martin Old Kinderhoek van Buren, in het kort Martin OK van Buren, of alleen met OK. OK stond voor goedgekeurd door de president.

boek-Van-Boerenknecht-tot-PresidentOftewel een mythisch verhaal van groot durven dromen met een voedingsbodem in het Betuwse Buren. Een vruchtbare voedingsbodem van grote dromen ook voor onze MBA studenten.

 

 

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This