Selecteer een pagina

Een MBA-opleiding doen is voor veel mensen a dream come true! Dé kans op verdieping van je kennis en vaardigheden, grootse carrièrestappen en een enorme boost van je (zakelijke) netwerk. Kortom: een MBA biedt alleen maar voordelen voor de ambitieuze manager/professional. Toch schuilt er een kleine kanttekening: een MBA is een behoorlijke investering. Niet alleen in geld, maar ook in tijd. Zeker naast een fulltime baan en een sociaal privéleven waarin je ook je verantwoordelijkheden hebt te nemen. Soms is het dan best lastig fysiek deel te nemen aan een opleiding. Voor sommigen kan dit zelfs een obstakel zijn om de MBA droom te verwezenlijken. Maar wat als dit geen issue meer is bij het volgen van een MBA?

Online Action Learning MBADe Online Action Learning MBA is speciaal ontwikkeld voor jou als werkend manager/professional en biedt je de flexibiliteit over waar je studeert. Of je nu thuis, op je werk of onderweg voor een zakenreis bent. Het programma is honderd procent online te volgen en is volledig Engelstalig.

Nu dit issue je niet meer in de weg staat, zijn er wellicht nog andere vragen die ook voor obstakels kunnen zorgen om je keuze te maken voor deze MBA. Het is toch anders van opzet. Hoe zit het bijvoorbeeld met de kwaliteit van het programma? Hoe is de begeleiding en het contact met studenten en docenten? Hoe gaat de toetsing? Terechte vragen. Laten we er samen naar kijken om de obstakels uit de weg te ruimen.

1. Is de Online Action Learning MBA van dezelfde kwaliteit als de reguliere MBA’s?
Jazeker! De Online Action Learning MBA is net als de reguliere MBA’s (inter)nationaal geaccrediteerd door ACBSP, ATHEA en NVAO. Het online programma heeft ook een doorlooptijd van twee jaar, heeft dezelfde inhoud en leerdoelen en werkt met dezelfde leermethode Action Learning.

Als Online Action Learning MBA-student concentreer jij je honderd procent op echte vraagstukken die voor jou en jouw organisatie relevant zijn. Door onderzoek en discussie ontdek je methoden om problemen op te lossen en nieuwe plannen te implementeren; verandering toepassen door actie.

Je doet vier in-house opdrachten; Action Learning Projecten (ALP’s) gericht op kwesties op operationeel en tactisch niveau. Als MBA-proefschrift (dissertation) pak je een strategisch organisatorisch probleem aan waarbij je verschillende onderzoeksmethoden gebruikt om geschikte en effectieve oplossingen te ontwikkelen. Na het succesvol behalen van de Online Action Learning MBA heb je net als bij de reguliere programma’s een MBA-diploma op zak.

2. In de online MBA leer je op afstand, is het dan volledig zelfstudie?
Zeker niet! Er is net zoveel contact met onze docenten en je medestudenten als in onze andere MBA’s. Uiteraard bestudeer je daarnaast ook literatuur en voer je Action Learning Projecten uit op je eigen werkplek (al dan niet online).

Het persoonlijke contact met de docenten, coaches, studiebegeleiders en tussen de studenten onderling is een zeer belangrijk onderdeel van het succes van onze opleidingen. Je ontmoet ze nu alleen wekelijks via een interactieve online Zoom-bijeenkomst. In deze bijeenkomsten ontmoet je jouw module-instructeur en peer group (12-16 studenten). De module-instructeurs zijn vakexperts en ervaren managers en ondernemers. De online lessen bestaan ​​uit verschillende werkwijzen; presentaties, discussies, kleine opdrachten, werk in break-out rooms, vragen en antwoorden. De studenten in jouw groep zijn allemaal ervaren managers/professionals met verschillende achtergronden en nationaliteiten, waardoor je interessante standpunten en een hoogwaardig netwerk krijgt.

Daarnaast heb je tijdens het programma 12 subgroep-bijeenkomsten. Een subgroep is een groep van 6-8 studenten die wordt begeleid door een Action Learning Coach. De coach en de groep helpen je met je Action Learning Projecten.

3. Hoe word ik getoetst en beoordeeld?
Zoals je hierboven al hebt gelezen, daagt onze business school je uit door met je eigen praktijkvraagstukken aan de slag te gaan. Je past het geleerde direct toe voor jouw organisatie. Een mooie manier om gecombineerd gefocust te blijven op zowel je werk als studie. Wij geloven dat je pas echt leert als je het daadwerkelijk doet. Daarom richten wij ons niet op conventionele examens, maar op echte projecten die je in je werkomgeving voltooit. Zo verwerf je competenties en doe je vaardigheden op die je als een echte leider nodig hebt.

Naast dat je vier Action Learning Projecten en een dissertation uitvoert, schrijf je een organisatieanalyse van je bedrijf en doe je een Action Learning Literatuur Onderzoek. Deze zijn gebaseerd op je huidige leiderschapsvaardigheden en competenties. Gedurende het programma word je aangemoedigd om na te denken over ontwikkelingsgebieden. Daarnaast volg je zeven hoofdvakken. Elk hoofdvak bestaat uit vier interactieve online sessies van vier uur. Elke hoofdvak sluit je af met een schriftelijke opdracht (Q&A) om je organisatie op dat onderdeel beter te begrijpen.

Bij de verschillende projecten en opdrachten evalueren we je diagnose van het probleem, je plan van aanpak, je veldonderzoek, je evaluatie van de situatie en hoe je het plan implementeert om het probleem op te lossen. Uiteindelijk evalueren we ook je weerspiegeling van de situatie, wat je tijdens het proces hebt geleerd en wat je de volgende keer anders zou doen. Deze methode stelt ons in staat om je te ontwikkelen als zakelijk leider en stelt jou in staat je leidinggevende en zakelijke vaardigheden te versterken.

4. Welke opties heb ik om mij verder te specialiseren?
Als je de online MBA volgt en je nog verder wilt verdiepen in een bepaald thema, heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor een masterclass. Je kunt dit toevoegen als major aantekening op jouw MBA-graad. Denk bijvoorbeeld aan een Masterclass Food Security, Water Management, Verandermanagement (NL), Crisismanagement (NL) en Strategisch Leiderschap (NL). De laatste drie zijn Nederlandstalige masterclasses. Alle masterclasses worden in Buren gegeven. Bij voldoende belangstelling organiseert Business School Nederland deze ook online.

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This