Selecteer een pagina

Je bent een ambitieuze leider en wilt een volgende stap in je carrière zetten. Je overweegt een MBA-opleiding te gaan volgen, maar je vraagt je af: is het in deze onzekere tijd wel verstandig om zo’n grote beslissing te nemen voor mijzelf, maar ook voor mijn werkgever? Een logisch gevoel, zeker bij een grote investering in tijd en geld, maar wat als je juist in een MBA een kans ziet? We hebben 5 overwegingen voor jou én jouw werkgever op een rij gezet om juist nú te investeren en te starten.

BSN MBA-studenten
1. Til jouw organisatie naar een hoger niveau met persoonlijke ontwikkeling?
“Kiest jouw werkgever ervoor zijn organisatie ‘op te knappen’ of kiest hij ervoor zijn medewerkers ‘op te knappen’? En waar kies jij zelf voor?” Het zijn vragen die onze HRM-docent Edger Gubbels aan jou stelt. Juist, je begint bij jezelf! Je bent immers je eigen leider, het gaat om persoonlijk leiderschap. Wanneer jij een MBA-opleiding gaat doen, doe je dat in de eerste plaats natuurlijk voor je persoonlijke ontwikkeling, maar investeren in jezelf is ook gunstig voor jouw werkgever. Als jij een betere leider wordt en daarmee het beste uit je team haalt, werpt dat ook zijn vruchten af voor de organisatie. Het ‘opknappen’ van jezelf met een MBA, zorgt er dus voor dat jij uiteindelijk jouw team, businessunit en/of organisatie naar een hoger niveau tilt.

2. Anticipeer op de snel veranderende wereld?
Hoe anticipeert jouw organisatie op de toekomst? Is zij weerbaar en wendbaar in deze snel veranderende en onzekere wereld? We horen je denken: hoe maak ik mijn organisatie toekomstbestendig voor een toekomst die niet te voorspellen valt? Onze docent marketing en strategie Toni Sfirtsis heeft het antwoord: “De enige optie is het vermogen van mensen, teams en organisaties om (complexe) problemen op te lossen verder te ontwikkelen. Als je de competentie bezit om complexe problemen op te lossen, ben je in staat om op elke mogelijke trend of crisis adequaat te reageren.” Juist daarom is het de moeite waard te investeren in een opleiding waarmee je jouw probleemoplossend vermogen ontwikkelt en daarmee wapent tegen elke toekomstige uitdaging. Onze Action Learning methode, de rode draad door onze MBA-opleidingen, omarmt deze competentie.

3. Zorg voor direct rendement in jouw organisatie
‘De kost gaat voor de baat uit.’ Een mooi gezegde, dat ook aansluit bij onze Action MBA-opleiding. Investeren in de opleiding levert namelijk direct rendement op voor jouw organisatie. Je doet namelijk niet alleen kennis en vaardigheden op, maar gaat het ook direct toepassen. Niet aan de hand van case studies, maar door meerdere urgente en complexe problemen in jouw eigen organisatie aan te pakken. Je leert het probleem te definiëren, de aanwezige kennis in je vakgebied kritisch te evalueren, hoe je de alternatieven afweegt en op basis daarvan een passende oplossing vindt. Maar daar stopt het niet! Action Learning gaat ervan uit dat er daadwerkelijk sprake is van ‘leren’ als je ook daadwerkelijk de gevonden oplossing implementeert. Onze MBA-afgestudeerden claimen zelfs dat de studiekosten door de organisatie gemakkelijk zijn terugverdiend. Een aantal van hen spreekt zelfs over rendementen van tienduizenden tot miljoenen of nog meer. Super voor jouw werkgever en ook voor jou dat je met jouw MBA-opleiding persoonlijke groei doormaakt en ook nog eens bijdraagt aan het rendement van jouw organisatie. Een echte win-win situatie.

4. Versterk de samenwerking van verschillende disciplines
Hoe zijn de verhoudingen en gedragingen in jouw organisatie en hoe wordt er gehandeld om tot verandering te komen? En sta je daarmee sterk in een crisis of recessie? De belangrijkste aspecten om verandering tot een succes te maken zijn: gedrag, samenwerking en verantwoordelijk leiderschap. Docent strategie en marketing Paul Turken beaamt dit: “In een crisis of recessie komen de echte leiders en de managers met visie boven. Dat zijn de momenten waarop het gedrag telt, meer dan de opvattingen, de kennis en de verhalen. Deze zijn alleen relevant als ze het gedrag ondersteunen. Juist bij Action Learning staat het gedrag en met name het samenwerkingsgedrag centraal.”

Je leert in onze MBA-opleiding jezelf als leider beter kennen, maar ook de mensen om je heen. Met leiders uit verschillende disciplines werk je 2 jaar samen. Je leert elkaar, zonder oordeel, de juiste verdiepende vragen te stellen over elkaars organisatieprobleem. En echt te luisteren, de visies en inzichten van verschillende disciplines in organisaties te doorgronden, te begrijpen en te reflecteren op elkaars en eigen handelen. Zo vat onze HRM-docent Corné van Hest samen: “Het gaat er in de opleiding om dat je het samen doorleeft, elkaar meeneemt, anders gaat kijken en de verbanden van de verschillende disciplines en integratie in jouw organisatie gaat zien voor betere samenwerking.”

5. Behoud en bind personeel door te investeren in talentontwikkeling
‘Wat als er niet in medewerkers wordt geïnvesteerd en ze blijven bij de organisatie?’ De welbekende HR-vraag? Dan organiseer je je eigen ongeluk als organisatie. Het mes snijdt immers aan twee kanten: de omgeving verandert (steeds sneller) en daarmee de eisen en wensen die het stelt aan de organisatie. Dat vraagt vervolgens om voortdurende ontwikkeling – lees investering – in je eigen mensen. Medewerkers worden ook blij van het feit dat ze effectief en goed hun werk kunnen doen; competente medewerkers hebben meer plezier in het werk en dragen ook nog eens beter bij aan de organisatiedoelen.

Waarom juist nú investeren in personele ontwikkeling:

  • Nu investeren levert straks geen tekorten op aan personeel, of medewerkers die niet voldoende bijdragen aan de organisatiedoelen;
  • Het zorgt voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers;
  • En het is daarmee makkelijker om aan strategische personeelsplanning te doen; leiden is vooruitzien immers;
  • Goed opgeleid personeel is meer gemotiveerd;
  • En daarmee zorg je als organisatie voor meer binden en boeien van personeel;
  • De beste medewerkers leveren niet alleen een bijdrage aan organisatiedoelen, maar zijn vooral ook blij in en mét hun werk – dat betaalt zich uit in goede samenwerking in teams, gewenst gedrag naar de klant en naar jezelf als leiding van een gezonde organisatie.

Kortom: genoeg overwegingen voor jou en je werkgever om vandaag nog te starten met je MBA-opleiding!

Bekijk onze MBA-opleidingen

Start 17 februari 2022

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.
Share This